Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 20 Temmuz 1982 yılında kurulmuştur. İçerisinde 17 fakülte, 5 enstitü, 4 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 1 konservatuar, 43 adet uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi uzaktan eğitim ve yatay geçiş imkanları sunar. İsteyen her öğrenci koşulları sağladığı takdirde başvuruda bulunarak yatay geçiş yapabilir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite taban puanları her yıl düzenli olarak bölümlere göre farklılık gösterir. Öğrenciler, ÖSYM sınavına girmeden önce tercih listesinde yer vereceği bölümlerin taban puanlarını incelerek geleceğini şekillendirir. Bu kapsamda, ÖSYM tercih kılavuzlarında üniversitelerin taban puanlarına ayrıntılı yer verilse de bazı destekleyici kanallar mercek altına alınabilir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanları listesi de yol haritanda önemli bir noktaya karşılık gelebilir. Bölüm arayışında ilk kriterin Van ilinde ikamet etmekse Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanlarını gözden geçirmen elini güçlendirir ve hedefine yaklaşabilirsin.
Üniversite bölümlerinin ayırt edici sayısal özellikleri arasında taban puanları yer alır. Öğrenciler her yıl yoğun tempoyla çalışarak ÖSYM sınavına girer ve heyecanla sonuçların açıklanmasını beklerler. ÖSYM sonuçlarında dikkatini çeken ilk detay bireysel taban puanın olabilir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi tercih puanları ile kendi taban puanını kıyaslayarak seçeceğin bölüm hakkında bir çıkarım yapabilirsin. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanları gözden geçirirken bölüm seçeneklerine göre üst ve alt sınırda puanlar görebilirsin. ÖSYM sınavında YKS ya da TYT puanına göre taban puanlarının sayısal değeri farklanır. Eğer, lisans düzeyinde bir bölüm tercih edeceksen alan puan türü olarak ifade edilen YKS puanına sahip olman gerekli. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanları lisans öğrenim düzeyinde sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil olmak üzere 4 alanda değerlendirilmesi yapılır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanları ön lisans düzeyinde incelenirse ilk basamak puanı olan TYT puanına gereksinim duyulur. İlave olarak, lisans 4 yıllık ve ön lisans 2 yıllık öğrenim süresine sahiptir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanlarını listeleme yöntemiyle tararken 2022 yılında en yüksek taban puanı 490,897 YKS puanı ile tıp fakültesindedir. Diğer yandan, 2022 yılının en düşük taban puanı da 225,101 TYT puanı ile pazarlama bölümünde gözlemlenir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanlarını etkileyen başka bir unsur ise seçilen bölümün prestijidir. Örneğin; tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, ilköğretim matematik-İngilizce-okul öncesi öğretmenliği gibi bölümler birçok üniversitede en yüksek taban puanlarına sahiptir. Bu durum, Yüzüncü Yıl Üniversitesi puanları listesine de yansır. Ayrıca, bu çok tercih edilen bölümler arasında tıp fakültesinin 6 yıl, diş hekimliği ve eczacılık fakültesinin 5 yıl öğrenim süresine sahip olması dikkat edilmesi gereken diğer bir kriterdir. Tüm bu bilgileri tek bir kaynaktan elde etmek istiyorsan Kariyer net üzerinden detaylıca inceleme yapabilirsin.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanlarını yıllara göre değerlendirirken bazı yıllarda puansal değerinin yüksek, bazı yıllarda ise puansal değerlerinin düşük olduğunu görebilirsin. Bunun nedeninde, tüm öğrenciler nezdinde soruların zorluk derecesinden kaynaklı daha az doğru soru cevaplanır. Ek olarak, taban puanlarında dalgalanmalarına karşın üniversite sıralamaları aynı kalabilir ya da sıralaması yükselebilir. Örneğin; Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanlarında diş hekimliği fakültesine bakıldığında 2020-2021 yılında bölüm sıralaması aynı kaldığı halde taban puanı 476,124'dan 414,308'a düştüğü gözlemlenir. Tüm bunlar doğrultusunda, taban puanları ve bölüm sıralamaları birbirinden ayrılmaz bir mekanizmaya sahip olduğu çıkarımı yapılabilir. Ayrıca, yeni açılan bölümlerin ilk yıllarda taban puanları ve sıralaması tam anlamıyla tahmin edilemeyebilir. İlk öğrenci alımında çok yüksek sayısal veriler kaydedilebilir, tam aksine düşük sayısal verilerde görülebilir. Örnek verilecek olunursa; Yüzüncü Yıl Üniversitesi sıralaması 2021 yılında yeni açılan Bilgisayar bölümü için 233.225 iken, 2022 yılında bölüm sıralaması 192.599'a yükseldiği notlar arasındadır. Bu önemli nüansları tercih rehberinde gözden kaçırmak istemiyorsan Kariyer.net'i ziyaret etmen rahat bir nefes almanı sağlayabilir.
ÖSYM sınavına giren öğrencinin başarı sıralaması, sınava giren tüm öğrenciler arasında kaçıncı olduğunu ifade eder. Öğrencilerin bireysel başarı sıralamasına göre bir bölüm seçtiğinde bölümün değerini ikiye de katlayabilir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi başarı sıralaması ve taban incelendiğinde okul öncesi öğretmenliği gibi bazı bölümlerin başarı sıralamasını koruduğu görülür. Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanları geniş kapsamda gözden geçirildiğinde özellikle öğretmenlik bölümlerinin başarı sıralamalarını yükselttiğini ya da dengede tuttuğunu işaretleyebilirsin. Bunun temel nedeni arasında her yıl aynı başarı sıralamasına sahip öğrencilerin bölümlere yerleşmesi kriteri yer alabilir.
Tercih rehberini yaparken seçeceğin bölümün taban puanları ve sıralaması oldukça önemlidir. Tercihlerini yukarıdan aşağıya yaparken sayısal olarak yüksek değerlerden listeye başlaman doğru bir yoldur. Yüzüncü Yıl Üniversitesi tercih listesini oluştururken farklı bölümleri yazacaksan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi taban puanları ve sıralamasına da sayısal olarak dikkat etmen avantaj sağlayabilir. Ayrıca, bölüm tercihlerini yaparken sağlamalı bir liste hazırlaman için geriye dönük 4-5 yılı da incelemen hedefine yaklaşmana destek olabilir. Tercihlerine karar verdiysen üniversiteler sayfasından seçtiğin üniversitenin bölümüne ayrıntılı bakabilirsin.
Bölüm kontenjanlarını belirleyen etmenlerin başında öğrencilerin ilgili bölümü tercih etme oranı gelir. Bununla birlikte, üniversitenin YÖK ile yürüttüğü iletişim sonucunda kontenjan sayıları her yıl kılavuzda güncel olarak açıklanır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi kontenjan listesi de; araştırma merkezi sayısı ve fakülte-yüksekokul ve enstitü sayısına göre değişir. Üniversite ve bölüm tercihinde rotanı Van'a yönlendirdiysen Yüzüncü Yıl Üniversitesini yakından incelemek için Yüzüncü Yıl Üniversitesi sayfasına yönelebilirsin. Son olarak, seçtiğin bölüm ile ilgili iş imkanlarını öğrenmek istiyorsan Kariyer.net'i de gözden geçirebilirsin.
Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okumak isteyen öğrenciler, bölümlerin taban puanları hakkında araştırma yapar. Üniversitenin en yüksek başarıyla öğrenci kabul eden bölümü Tıp olarak belirlenir ve sayısal alanda 490,89745 puan alınması gerekir. Diş Hekimliği bölümü için gerekli olan puan ise 471,59316’dır. Eczacılık bölümünü okumak isteyen öğrenciler, sayısal alanı sınavında 449,86183 puan elde ederek söz konusu alanda kariyer yağma fırsatı yakalayabilir. İlköğretim Matematik Öğretmenliği gibi birçok bölümü, YKS sınavında elde ettiğin başarıyı baz alarak tercih edebilirsin....