warning
İlan yayından kaldırılmıştır

İthalat-İhracat Operasyonları Uzmanı

Alke Sağlık Ürünleri San.ve Tic.A.Ş.

İstanbul(Asya)(Pendik)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

İthalat/İhracat

İthalat/İhracat

Başvuru Sayısı

519 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

519 başvuru

Departman

İthalat/İhracat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

1995 yılından beri, Hayvan sağlık ürünleri sektöründe uluslararası standartlarda ürün sunmak Alke Sağlık Ürünleri’nin temel prensibidir. Alke Sağlık Ürünleri ülkemizin ihtiyaçlarını doğru tespit eden,GMP standartları ile üretim yapan veteriner ilaç firmasıdır. Alke Sağlık Ürünleri, 2001 Yılında İstanbul'da ilk üretim tesisini devreye almıştır. 2011’in başından beri ise,  Tokat ili Organize Sanayi Bölgesi’nde, 10.000 m2’si kapalı olmak üzere, 16.000 m2 lik alana kurulu, yerli ve yabancı otoriterleinden GMP sertifikası almış tesisinde üretimlerine devam etmektedir.
  1. Üniversitelerin İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Veya Gümrük İşletme, İthalat/İhracat, Lojistik Bölümlerinden Mezun,
  2. Çok İyi Derecede Yazılı ve Sözlü İngilizce Kullanabilen ( mülakatta ingilizce testi olacaktır)
  3. İthalat/İhracat ve Lojistik Alanında En Az 3 Yıl Deneyim Sahibi ( Tercihen İlaç Sanayinde)
  4. İthalat İhracat Uygulamalarına ( Devlet Teşvikleri, İthalat-İhracat İzin Süreçleri, Dış Ticaret Ödeme ve Teslimat Şekilleri, Lojistik Nakliyat Sigortaları ve Gümrük İşlemleri) hakim.
  5. MS. Office programlarını (özelikle Excel) ileri düzeyde kullanabilen, analitik düşünme becerisi ve raporlama yeteneği gelişmiş
  6. Ekip çalışmasında uyumlu, sistemli, titiz ve düzenli çalışma yeteneğine sahip, iş takibi ve sonuçlandırılması konusunda başarılı
  7. Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış
  8. İstanbul- Anadolu yakası Pendik dolaylarında ikamet eden
  9. 35 Yaşını aşmamış
İŞ TECRÜBELERİNİ AYRINTILI OLARAK BELİRTEN ADAYLAR DEĞERLENDİRİLECEKTİR.


İŞ TANIMI

  1. Nakliyat firmaları, gümrük komisyoncuları ile görüşmeler yaparak teklif almak, sözleşme yapmak.

  2. Sipariş/ teklifi öncesi ithalat ve ihracat maliyetlerine ilişkin nakliye, vergi ve yerel masraflar gibi pek çok masraf kalemi hk. ilgili partiler ile görüşmeler yaparak bilgileri oluşturmak ve dış ticaret müdürüne raporlamak.

  3. İthalat ve İhracat için gerekli olan onayların almak, resmi yazışmaların yapmak ve takip etmek. İlgili mevzuat ve yasaların takip etmek ve değişiklikleri raporlamak.

  4. Firma içi ve dışı ilgili partiler ile koordine olarak siparişlerin eksiksiz ve zamanında yükleme limanına sevk edilmelerini veya araçlarının zamanında yükleme sahasında olmalarını, yüklemelerinin istenilen zamanda ve uygunlukta yapılmasını sağlamak.

  5. İthalat ve ihracat gümrük operasyonlarını organize edip ve başından sonuna kadar takip etmek. Tüm ilgili partileri (Gümrük komisyoncuları, nakliye firmaları ve gümrük yetkililerini, bakanlık ilişkiler danışmanı firmaları) sorunsuz ve kısa operasyonlar için koordine etmek.

  6. Her türlü ihracat, ithalat ilgili gerekli evrakların hazırlamak, uygunluklarını kontrol etmek ve takibini yapmak.

  7. Vesaik mukabili poliçeler, akreditifler, banka teminat mektuplarının metinlerini inceleyip gerekli yazışmaları yapmak, evraklarını hazırlamak ve takibini yapmak.

  8. İthalat ve ihracat süreçlerinde ki masraf kalemlerinin gelen faturalarını kontrol etmek.

  9. Gümrükleme işlemlerinin bitmesini müteakip, gerekli kayıtları ve raporlamalarını yaparak ithalat/ihracat dosyalarını muhasebeye teslim etmek.

  10. İthalat ödemelerini satın alma birimi ile koordineli olarak takip etmek ve yönetim/finans birimlerine raporlamak.

  11. İhracat ödemelerinin takibini yapmak, yönetim/finans birimine raporlamak ve firmaya zamanında gelmesini sağlamak.

  12. Dış ticaret departmanın haftalık, dönemlik ve yıllık operasyon raporlarını hazırlamak, ithalat/ ihracat hizmet sağlayıcılarının(nakliyat firmaları, gümrük komisyoncuları vb.)  performans değerlendirmesini yapmak ve raporlamak.

Aday Kriterleri

En az 3 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Öğrenci), Doktora(Mezun)
Yapıldı, Muaf
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

İthalat İhracat Operasyon Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İthalat İhracat Operasyon Uzmanı İthalat İhracat Operasyon Uzmanı Maaşları İthalat İhracat Operasyon Uzmanı Nasıl Olunur? İthalat İhracat Operasyon Uzmanı Nedir? İthalat İhracat Operasyon Uzmanı İş İlanları
Hakkımızda

ALKE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A.Ş ALKE, önemli derecede uluslararası ticaret kapasitesine sahip, kendi tesisinde, GMP standartlarında ve TÜBİTA

Şirket Sayfasına Git

İthalat İhracat Operasyon Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İthalat İhracat Operasyon Uzmanı İthalat İhracat Operasyon Uzmanı Maaşları İthalat İhracat Operasyon Uzmanı Nasıl Olunur? İthalat İhracat Operasyon Uzmanı Nedir? İthalat İhracat Operasyon Uzmanı İş İlanları