keyboard_arrow_down
392

Yapı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Yapı cancel
Kuzu Grup
Bütçe ve Planlama Mühendisi
Kuzu Grup
İstanbul(Avr.) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hekim Holding A.Ş.
İhracat Satış Sorumlusu
Hekim Holding A.Ş.
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün

İlanları konuma göre filtrele!

Fraser Place Antasya İstanbul
Gece Resepsiyonisti
Fraser Place Antasya İstanbul
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
Son gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Kuzu Grup
Dizayn Ofis Mimarı
Kuzu Grup
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 8 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Yapı Sektörü İş İlanları

Yapı sektörü, bir yapı oluşturmak için bir araya gelen iş kollarına verilen genel bir isimdir. Diğer iş sektörleri, yapı sektörü ile birbirini besler. Bu açıdan ekonomi ile ayrılmaz bir ilişkisi olan yapı sektörü, ülkelerin gelişmesinde etkili bir iş koludur. Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan yapı sektörü,sağladığı istihdam imkanları göz önüne alındığında çalışan adaylarına farklı şehirlerde çalışma imkanı sunar. İnşaat çalışmaları, yol yapımları gibi görevleri üstlenen sektörün özellikle kentleşmenin hızlı olduğu bölgelerde çalışan adayları için ciddi fırsatlar sunduğunu vurgulamak gerekir. Planlı kalkınma ve şehirleşme için kentsel alanlardaki inşaat sanayii, yapı sektörü iş ilanları ile pek çok kişiye istihdam sağlar.

Yapı Sektöründe En Çok Hangi Mesleklere İhtiyaç Duyulur?

Ülkemizin farklı bölgelerinde önemli bir sektör haline gelen yapı sektöründe çalışabileceğin çok sayıda meslek grubu vardır.

  • Birçok yan sektörle beslenen yapı sektöründe bazı meslek kollarına daha fazla ihtiyaç duyulur. Bu bağlamda firmalar, öncelikle sektörün temeli olan inşaat kolu için en çok mimar arayışı içindedir. Mimarlar, yapı sektörünün ayrılmaz bir parçası olup hemen hemen tüm dünyada diğer sektörler için itici bir güç konumundadır.
  • İnşaat mühendisi ve inşaat teknikerleri de yapı sektörü iş ilanları bugün kategorisinde en fazla aranan meslek dalları arasında yer alır.
  • İnşaat sahalarından sorumlu olan ve gerekli kontrolleri yapmakla yükümlü olan şantiye şeflerinin de yapı sektöründe önemli yeri vardır.
  • Bunun yanı sıra, elektrik mühendisi, makine mühendisi, proje müdürü, saha mühendisi ve yönetici asistanı meslekleri de ön plana çıkar. 

Yapı Sektöründe İş Olanakları

Yapı sektörü, günümüzde hemen hemen diğer tüm sektörler ile iş birliği içerisinde hareket eder. Katma değeri yüksek olan pek çok diğer sektörle birlikte ülkelerin ekonomisine büyük katkılar sağlar. Türkiye’de yapı sektörü adeta ekonominin can damarı biçimindedir. İhracattaki payı ve sağladığı istihdam alanları ile ülkemizin en önemli sektörlerinden birini oluşturur. Türkiye ekonomisinin büyümesinde oldukça etkili olan yapı sektörü, istihdam alanına sağladığı katkı ile de ekonomiye canlılık getirir. Yapı iş ilanları için firmalar devamlı olarak bu alanda çalışabilecek eleman arayışı içindedir. Eğer sen de yapı sektörü içerisinde yer almak istiyorsan firmaların açmış olduğu ilanları inceleyebilir ve bu iş fırsatlarını değerlendirebilirsin.

Hangi şehirlerde yapı sektörü iş imkanları bulunur?

Yapı sektörü, sürekli olarak büyümeye ve gelişmeye açıktır. Bu yönde ciddi bir potansiyel arz etmesi de Türkiye ekonomisinde önde gelen sektörlerden biri olmasını sağlar. En fazla istihdam alanı yaratan sektörlerden biri olan yapı sektörü iş ilanları İstanbul’da yoğunlaşır. Ayrıca Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Adana’da da yapı sektörü istihdamları ön plandadır.

Yapı sektöründe part time iş olanakları var mıdır?

Yapı sektörü, geniş bir yelpazeye yayılır. Bir yapı oluşturmak üzere bir araya gelen iş kollarını tanımlamak için kullanılan yapı sektörü terimi, birden çok alanla iş birliği yapar. Yapı sektöründe çoğunlukla proje bazlı çalışmalar yürütülür. Bunun yanı sıra yapı sektörü içerisindeki bazı meslek kollarında part time ve dönemsel iş olanakları da mevcuttur. 

Yapı sektöründe çalışmak için hangi kriterlere sahip olmak gerekir?

Yapı sektörü eleman arayan firmalar, adayların ilgili bölümlerden mezun olmalarını ister. Aynı zamanda işveren kurumlar için çalışan adaylarının bu sektöre dair bilgi ve becerileri, tecrübeleri firmalar için önem taşır. Ayrıca adayların sorumluluk sahibi ve çözüm odaklı olmaları da onlardan beklenen kriterler arasında yer alır. İlan açıklamalarına göz atarak kriterler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

Yapı sektöründe çalışma koşulları nelerdir?

Yapı sektöründeki çalışma koşulları, firmadan firmaya ve projeye göre farklılıklar taşır. Birçok yapı işi, proje bazlı olarak hayata geçirilir. Bu sektördeki işler büyük bir oranda belirli sözleşmelere dayalıdır. Aynı zamanda yapı sektörü, esnek çalışma koşullarına da sahiptir. Eğer sen de aranan nitelik ve kriterlere uygun olduğunu düşünüyorsan güncel yapı sektörü iş ilanları arasından başvurunu yapabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Yapı sektöründe ilköğretim mezunları için iş imkanları nelerdir?

Yapı sektöründe ilköğretim mezunları için de iş imkanları bulunur. Türkiye'nin her ilinde yapı sektörü oldukça gelişmiş alanlardan biridir. Bu sebeple her eğitim seviyesine sahip bireyin kolaylıkla iş imkanı ve fırsatı yakalayabilmesi mümkün olur. Vasıflı, vasıfsız, mezun ya da terk tüm iş arayan bireylerin iş ilanlarına kariyer.net üzerinden takip edebilmesi mümkün olur. Yapı alanında çalışacak vasıflara ve yetkinlikleri sahipsen ve bu alanda iş arıyorsan kariyer.net sitesini ziyaret edebilirsin. Site sana birçok farklı iş ilanı sunar. Vasıflarını en uygun personel arayışında bulunan alana başvuru yapabilirsin.

Yapı sektörünün geliştiği iller hangileridir?

Yapı sektöründe oldukça gelişmiş ülkelerden bir tanesi olan Türkiye'nin her ilçesinde istihdam sağlayabilmek mümkün olur. Bu sebeple istihdam sağlanacak il ve ilçelerin net bir listesini vermek çok doğru olmaz. Çünkü her il ve ilçenin yapı alanına ihtiyacı vardır. Bu bilgiden yola çıkarak ülkenin dört bir yanında ve her lokasyonunda yapı sektörü gelişmiştir denilebilir. Özel binalar başta olmak üzere işyeri için kullanılabilecek olan her türlü binanın yapım aşaması için yapı sektörü devreye girer.

Yapı sektöründe hangi meslek grupları için istihdam sağlanır?

Yapı sektörü Türkiye'nin hemen hemen her alanında etkinlik gösterir. Bir yapıyı oluşturmak adına bir araya gelen işkolunun bütününde yapı sektörü adı verilir ve bu sektör Türkiye'nin en gelişmiş sektörlerinden biridir. Bu özel ve tüzel kişilerin çalıştığın alanları tanımlamak için kullanılan bir terim olan yapı sektörü belli bir amaç ya da özel hane olabilmesi için inşa edilmiş olan her türlü binanın başlangıçtan bitişe kadar ulaşan sürecini tamamlaması ile oluşur. Her meslek grubu için bu sektörde istihdam sağlamak mümkündür.

Yapı sektöründe dönemsel çalışılabilecek işler nelerdir?

Yapı sektöründe dönemsel iş ilanları oldukça fazladır denilebilir. Bir yapının başlangıç ve bitiş tarihi mücahitler ve ilgili kişiler tarafından belirlenir. Yapı alanının oluşturulması için gerek duyulan çok sayıda pozisyon bulunur. Bu pozisyonları tamamlamak ve bir yapıyı eksiksiz bir şekilde yaşanabilecek hale getirebilmek için çeşitli personel alımına ihtiyaç duyulur. İnşaat sektöründe çalışabilecek vasıflara sahip olan her kişi dönemsel olarak bu sektörde çalışma imkanı elde edebilir. Sen de bu sektörde aktifsen ilgili iş alanlarına güncel cv’in ile başvuru yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur