Daha iyi bir deneyim için uygulamada aç
Geomatik Mühendisliği; fotogrametri, jeodezi, ölçme, uzaktan algılama, mekansal bilgi sistemleri, küresel konumlandırma sistemleri, haritacılık ve veritabanı yönetim sistemleri gibi konuları kapsayan çok disiplinli bir bölümdür.
Geomatik mühendisliğinin amacı; yaşanılan coğrafyayı daha iyi tanımak, organize etmek, planlamak, gelişmeleri takip etmek ve yönetmek için modern teknolojinin de sunduğu olanaklarla birlikte, süreçlerin kolaylaştırılmasını sağlayan tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması, buna ek olarak çalışmalar sonucu elde edilen verilerin incelenmesi ile birlikte anlamlandırılmasını sağlamaktır.
Geomatik Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Geomatik mühendisliği konusunda eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;
Ve benzeri derslerden 8 yarıyıllık eğitim süresi itibariyle sorumlu olacaklardır. Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Geomatik Mühendisliği Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır.
Geomatik mühendisleri, dünyanın tamamının veya bir kısmının çeşitli tekniklerle (uyduların konumlandırılması, uydu görüntülerinin işlenmesi, vb.) İncelenmesi gibi operasyonlarda görev alırlar.
Geomatik mühendisleri için kariyer seçenekleri oldukça fazladır. Mezunlar;
Gibi devlet kurumlarında kariyerlerine devam edebilirler. Söz konusu iş olanaklarının birçoğu devlet kurumlarında olduğu için mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edeceği sonuç belirleyici olur.