Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?

Nanoteknoloji maddenin atomik ve moleküler seviyelerde kontrolüdür. İlk ortaya çıktığı günden itibaren büyümeye ve gelişmeye devam eden nanoteknoloji, insanlar için birçok iş imkanı da oluşturmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği maddenin en küçük yapı taşları üzerine çalışmalar yapan bir bilim dalıdır. Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünün amacı maddenin en küçük yapı taşları üzerine araştırmalar ve projeler yürütebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümün tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, planlı, düzenli, mühendislik, atom gibi kavramlara ve sektörlere karşı ilgili ve özellik sahibi olması beklenir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde öğrencilere 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Bölümden mezun olabilmek öğrenciler 240 AKTS kotasını doldurmaları ve mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü öğrencileri 4 yıllık eğitim hayatları boyunca birçok mühendislik ve madde bilgisi üzerine dersler ile karşı karşıya geleceklerdir ve bu dersleri başarılı bir şekilde tamamlamaları istenecektir.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Bilgisayar Programlama,
  • Matematik,
  • Malzeme Bilimi,
  • Nano Bilim ve Mühendislikte Kimyasal Kuramlar,
  • Doğrusal Cebir,
  • Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri,
  • Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri Laboratuarı,
  • Diferansiyel Denklemler,
  • Taşınım Mekanizmaları Laboratuvarı,
  • Nanomalzemeler ve Üretim Metotları,

Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Nanoteknoloji Mühendisliği Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Diplomalarını alan kişilere “Nanoteknoloji Mühendisi” unvanı verilir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları araştırmalar dışında üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme tedariki, kalite kontrolü, yöneticilik gibi birçok sorumlulukları bulunmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunlarının başlıca çalışmayı seçtiği yerler maddenin yapı taşı ile ilgilenen her türlü alanda kendilerine yer bulabilirler. Otomotiv ve Elektronik sektörü başlıca örneklerindendir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Taban Puanları

Üniversiteler Bölümler Puan Türü Kontenjan Taban Puan Başarı Sırası
1
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Nanoteknoloji Mühendisliği (İngilizce) SAY 20 308,9494 295.655

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü için Üniversite ve Kariyer Yolculuğu

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü hangi üniversitelerde bulunuyor? Bölümün mezunları hangi pozisyonlarda çalışıyor? Tüm yanıtları aşağıdaki tabloda bulabilirsin!

Bölümü Bulunan İlk 5 Üniversite