Nanoteknoloji Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Nanoteknoloji Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Nanoteknoloji Mühendisliği

Nanoteknoloji Mühendisliği

Nanoteknoloji maddenin atomik ve moleküler seviyelerde kontrolüdür. İlk ortaya çıktığı günden itibaren büyümeye ve gelişmeye devam eden nanoteknoloji, insanlar için birçok iş imkanı da oluşturmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği maddenin en küçük yapı taşları üzerine çalışmalar yapan bir bilim dalıdır. Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünün amacı maddenin en küçük yapı taşları üzerine araştırmalar ve projeler yürütebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerin disiplinli, sorumluluk sahibi, planlı, düzenli, mühendislik, atom gibi kavramlara ve sektörlere karşı ilgili ve özellik sahibi olması beklenir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Nanoteknoloji Mühendisliği Taban Puanları

Nanoteknoloji mühendisliği nanoteknoloji yöntemlerinin mühendislik yaklaşımıyla projelere dönüştürülebilmesini sağlayan bir mühendislik dalıdır. Nanoteknolojilerin malzeme bilimi ile ilişkili olmasından dolayı malzeme ve nanoteknoloji olarak birlikte de adlandırılan bu mühendislik dalı Türkiye’de gelişmekte ve iş olanakları yaygınlaşmakta olan bir alandır. Sen de günümüzün gelişen mesleklerinden birisi olan nanoteknoloji mühendisliği üzerine eğitim almayı düşünüyorsan nanoteknoloji mühendisliği taban puanları listesini incelemen ve sana uygun olan üniversiteleri belirlemen gerekir. Taban puanlar listesini ve bölümle ilgili diğer bilgileri en güncel haliyle Kariyer.net’in üniversite taban puanları sayfasında bulabilirsin.

 

Nanoteknoloji Mühendisliği Tercih Puanları

Taban puan kavramı bir fakültenin herhangi bir bölümüne en düşük puan ile yerleşen öğrencinin aldığı puanı ifade eder. Tanımdan da anlayacağın gibi her bölümün kendine özel ayrı taban puanı vardır. Ayrıca taban puanlar belirlenirken bölüme ait puan türü neyse o puan türünün sonuçları göz önüne alınır. Nanoteknoloji mühendisliği tercih puanları da YKS sonuçları açıklandıktan sonra bölüme yerleşmeler yapıldıktan sonra belli olmaktadır. Taban puanlar bölümlere yerleştirmeler bittikten sonra her yıl OSYM listelerinde ve Kariyer.net resmi internet sitesinde güncel olarak yayınlanır. 

Bu bölümü içeren üniversitelere ait nanoteknoloji mühendisliği puanları listesini inceleyerek ve kendi puanınla karşılaştırarak tercih listende bu bölüme yer verebilirsin.   

Nanoteknoloji mühendisleri maddenin atomik ve moleküler boyutta işlenmesi suretiyle yapılan üretimler üzerine odaklanır. Maddenin en küçük yapı taşı olan atom ve moleküler yapılar üzerine araştırmalar ve projeler yapmak istiyorsan Türkiye’de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı İngilizce nanoteknoloji mühendisliği bölümünü vakit kaybetmeden incelmeye başlamalısın. Tercih listende yer vermeyi düşünürsen, bu bölüme geçen sene ve bir önceki sene en son giren öğrencilerin puanlarını yani Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Mühendisliği taban puanlarını incelemelisin. 2022 yılına ait Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Mühendisliği taban puanı 298,14578 ve 2021 yılına ait Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Mühendisliği taban puanları 248,14440 olması bölümün taban puanının yükselmekte olduğu fikrini sana verebilir. Tercih yapacağın sene için de bir yükseliş söz konusu olabilir. Senin öncelikle yapman gereken ise güncel taban puanları listelerinde yer alan nanoteknoloji mühendisliği taban puanlarını kendi aldığın puanlarla karşılaştırmak ve tercih listene bu bölümü kaçıncı sırada yazabileceğini analiz etmek olabilir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Başarı Sıralaması

Nanoteknoloji Mühendisliği puan türü sayısal puan türüdür. Nanoteknoloji mühendisliği taban puanları gibi başarı sıralamaları da puan türlerine göre belirlenmektedir. YKS sonuçlarına göre sayısal alanda elde ettiğin başarı sıralamanı yazmak istediğin üniversitenin bölüm başarı sıralaması ile karşılaştırmalısın. Üniversitelerin sıralama bilgileri yine taban puanları gibi her sene farklılık gösterir. Bu sebeple güncel bilgileri incelemen önemlidir. Bunun yanı sıra son birkaç yıl için sıralama bilgilerinde inceleme yapman Nanoteknoloji Mühendisliği sıralama verilerinde oluşan değişimleri takip etmen de önemli. Örneğin 2022 senesine ait Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Mühendisliği başarı sıralaması 299.372 ve 2021 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Mühendisliği başarı sıralaması 298.867’dir. Yayınlanan resmi listeleri incelediğinde diğer okullar ve bölümlerde de göreceğin gibi nanoteknoloji mühendisliği taban puanları ve sıralama bilgileri her yıl değişik miktarlarda farklılık gösterir. 

Ayrıca bu bilgilerden görüleceği üzere nanoteknoloji mühendisliği taban puanları 2 yıl için farklı olsa da başarı sıralamaları hemen hemen birbirine çok yakındır. Bu durum taban puanların yakın olmasından daha sık rastlanan bir durum olduğundan tercihlerini yaparken YKS başarı sıralamanın son seneye ait nanoteknoloji mühendisliği başarı sıralamasına yakın olması önemlidir. 

Nanoteknoloji Mühendisliği Tercih

YKS sonuçları açıklandıktan sonra diğer adaylar gibi sen de tercih listesi hazırlama heyecanına girmiş olmalısın. Kariyer.net’te Nanoteknoloji mühendisliği taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları güncel bilgileri inceleyerek bu heyecanını akıllı tercihlere dönüştürebilirsin. Genel olarak tercih listesi yaparken son senenin taban puanına yakın olma kriterini sağlayan bölümleri tercih listesine eklemek yeterli görülür. Sen de bu puanlara yakın bir puan aldıysan bu bölümü tercih listene ekleyebilirsin. Ancak aynı zamanda bölümün başarı sıralamasına da bakman ve kendi başarı sıralamana ne kadar yakın olduğunu bilmen gerekir. Nanoteknoloji mühendisliği tercih edeceğin bölümler arasında ise nanoteknoloji mühendisliği taban puanları ve başarı yüzdelik dilimleri ile birlikte bölümün kontenjan bilgileri, geçmiş yıllarda bölüme yerleşen öğrencilerin lise türleri, yaşları, geldikleri iller ve buna benzer bilgiler de sana okul ve fakültenin bulunduğu il hakkında sosyal ve demografik bilgiler verebilir. Ayrıca kariyer ve meslek bilgilerini de inceleyerek mezuniyet sonrası yapabileceklerin hakkında bilgi sahibi olmalısın. Bu bilgileri edindikten sonra gitmek istediğin bölümleri belirlemen ve tercih listene dâhil etmen daha faydalı olur. Tercih listenin kapsamını başarılı olacağını ve severek mesleğini yapabileceğini düşündüğün ve teknik olarak da yerleşme ihtimalinin olduğu sonucunu elde ettiğin bölümleri yazman gerekir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Kontenjan

Kontenjan verileri üniversitelerin ilgili kurullarınca belirlenir ve Yükseköğretim Kurumu tarafından onaylanır. İlgili bölüme o sene alınabilecek öğrenci sayısını gösterir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Mühendisliği kontenjan bilgilerini ÖSYM kılavuzlarından ve Kariyer.net sitesinden inceleyebilirsin. 2022 verilerine baktığında 20 kontenjan ayrıldığını ve 9 kişinin yerleştiğini, 2021 yılında ise aynı kontenjan sayısı olup 6 kişi yerleştiğini görebilirsin. Boş kontenjanların yıldan yıla dolması bu bölüme olan ilginin arttığını gösterir. Kontenjan verileri genelde yıllara göre büyük farklar göstermez. Bölüme ilgi arttıkça üniversite kurulları tarafından kontenjanlar artırılabilir. Nanoteknoloji mühendisliği taban puanları bu bölümü tercih edenler arasında yüksekten küçüğe sıralanarak en yüksek puanlı 20 kişi yani bölümün kontenjanı kadar öğrenci bu bölüme yerleştirilir. Kontenjan bilgileri içerisinde varsa özel koşulları ve lise birincileri kontenjanlarını da incelemen yararlı olabilir. Kariyer.net tercih motoru sayfası da tercih sürecinde sana büyük destek olur.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Nanoteknoloji Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Maddenin en küçük yapı birimi üzerinde çalışma ve inceleme yapacak mühendisler yetiştirmek için kurulan Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir lisans eğitim programıdır. Diğer mühendislik bölümleri gibi YKS sınavının alan yeterlilik testindeki sayısal puanı ile alım yapan bölüm, üniversitelerin mühendislik fakülteleri bünyesinde yer alır. Nanoteknoloji Mühendisliği programı, Türkiye’de yalnızca Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde mevcuttur. Kontenjanı dolmayan söz konusu bölüme yerleşmek için en yüksek taban puana sahip 20 öğrenciden biri olman gerekir....