Daha iyi bir deneyim için uygulamada aç
M.Ö. 6. Yüzyılda ortaya çıkan tiyatro, her geçen günde kendisine olan ilgiyi kat ve kat artırmayı başarmıştır ve bu yüzden sanat içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Günümüzde birçok tiyatro kursları ve eğitimleri bulunmaktadır ancak tiyatroyu detaylı olarak öğrenmek isteyen insanlar tiyatro bölümünü okumayı tercih etmektedirler.
Tiyatro bölümünün amacı, mezun olan bireylerin meslek hayatları içerisinde başarılı olup sanata katkı sağlayacak, yeni fikirler ile sanat dünyasını besleyecek ve sanat sektörü içerisinde fark yaratacak kişileri yetiştirmektir.
Tiyatro bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde, sanata ilgi, tiyatroya ilgi, ezber ve oyunculuk yeteneğinin olması, disiplinli olması aranan özelliklerin başında gelir.
Tiyatro bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları gerekmektedir ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmelilerdir.
Tiyatro bölümü öğrencileri 8 dönemlik eğitim hayatları boyunca sanat ve tiyatro hakkında detaylı bilgiler öğreneceklerdir ve aldıkları eğitimi meslek hayatlarında kullanmaları istenecektir.
Tiyatro bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Tiyatro Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Diplomasını alan kişilere “Tiyatro Oyuncusu” unvanı verilir.
Yönetmen tarafından verilen roldeki sözleri, karakteri, tavırları, ruh halini ve konuşmasını yorumlayarak uygulamaya döker. Provalarda rolünü çok iyi çalışarak, seyirci ve dinleyici karşısında rolünü en iyi şekilde oynamak ve sergilemek ile sorumlu olur.
Tiyatro bölümü mezunu kişiler meslek hayatlarında çalışabilecekleri birçok yer bulunmaktadır. TRT, film ve dizi şirketleri, devlet ve özel radyolar, devlet ve özel tiyatrolarda kendilerine yer bulabilirler.