Daha iyi bir deneyim için uygulamada aç
Günümüzde havacılığın hem yolcu taşıma hem de kargo taşıma alanında gün geçtikçe gelişmesiyle Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü tercih edilmektedir. Bölümde uçak bakım uygulamalarının gerçekleştirilmesi için donanımlı personel yetiştirmek amaçlanır. Uçak Gövde Motor Bakım Bölümünde bakım prosedürleri, motor sistemi, rotor sistemi, güç ünitesi ve elektrikli parçalar ile hidrolik aksam gibi birçok konuda detaylı bilgi verilmektedir.
Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü öğrencileri 8 dönem yani 4 yıl boyunca eğitim görürler. Bu sebeple bu bölüm, bir lisans bölümü olarak adlandırılmaktadır. Bu bölümde okumak isteyen kişilerin şu niteliklere sahip olması gerekir:
Uçak Gövde Motor Bakım ve Onarım taban puanları, Uçak Bakım ve Onarım sıralama bilgisi her yıl değişiklik gösterir.
Uçak Gövde Motor Bakım ve Onarım Bölümü müfredatında bulunan dersler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
Uçak Gövde Motor Bakım ve Onarım mezunları havalimanlarında ya da uçak bakım hangarlarında çalışmaktadır. Çalıştıkları kurum ve hava aracının temel yapısına göre görevleri değişse de genel olarak aşağıdaki görevlerden sorumludurlar:
Bu maddeler genel olarak uçak bakım ve onarım ne iş yapar sorusunun yanıtıdır.
Uçak Gövde Motor Bakım ve Onarım iş imkanları genellikle hava ikmal bakım merkezlerinde ve hava yolu şirketlerinde bulunmaktadır. Bu alanlarda ve özellikle havalimanı bulunan şehirlerde iş olanakları fazladır. Aynı zamanda uçak, insansız hava aracı, helikopter ve benzeri hava araçlarını tasarlayan firmalarda çalışma imkanı bulunmaktadır. Uçak gövde motor bakım ve onarım maaş miktarı şirkete, kişinin deneyimine ve çalışma şekline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu alanda kariyerini ilerletmek isteyenler Kariyer.net üzerinden uçak bakım ve teknisyeni iş ilanlarını inceleyebilir.