warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Araştırmacı

ODTÜ-GÜNAM

Ankara(Merkez, Etimesgut, 100.Yıl, Çankaya, Sıhhıye, Beytepe, Bakanlıklar, Yenimahalle, Yukarı Ayrancı)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

AR-GE

AR-GE

Başvuru Sayısı

291 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

291 başvuru

Departman

AR-GE

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

ODTÜ-GÜNAM

Alanında küresel bir oyuncu olma misyonu ile güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesinde Türkiye'nin önde gelen ve en kapsamlı ulusal merkezi olan ODTÜ-GÜNAM 2009 yılında ODTÜ’ye bağlı bir uygulama ve araştırma merkezi olarak kurulmuş, 2021 yılı başı itibarı ile 6550 sayılı Kanun çerçevesinde üniversiteden ayrılarak bağımsız tüzel kişiliğe kavuşmuştur. Türkiye’nin güneş enerjisi alanındaki tek tematik araştırma altyapısı olan ODTÜ-GÜNAM, GÜNAM Fotovoltaik Pilot Üretim Hattı tesisinin yanısıra Temiz Oda, Metalizasyon, Perovskit, Organik Fotovoltaik, Sentez, CdTe, Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi, Metal Pasta, Nano optik ve Test ve Karakterizasyon laboratuvarlarına sahiptir. ODTÜ-GÜNAM’da yürütülmekte olan yüksek teknolojik hazırlık seviyelerini hedefleyen projeler, silisyum fotovoltaik, gelişmekte olan fotovoltaik, modül, güç elektroniği, şebeke ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi teknolojileri alanlarında yürütülmektedir.

Test & Karakterizasyon Birimi:

Ülkemizin yüksek öğretim, araştırma ve güneş enerjisi teknolojisi endüstrilerine hizmet veren Test ve Karakterizasyon Birimi, Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da da alanında uzmanlaşmış öncü kurum olmayı ve tüm dünyada gelişen güneş enerjisi endüstrinin ihtiyaçlarına güven ve hizmet kalitesiyle cevap verme ve destek olma vizyonuyla çalışmaktadır. ODTÜ-GÜNAM Test ve Karakterizasyon birimi 30’dan fazla analiz cihazını bünyesinde bulundurmaktadır.

İş Tanımı:

Test ve Karakterizasyon biriminde Araştırmacı olarak çalışmak üzere takım arkadaşı aramaktayız. Sorumlu kişi bilimsel araştırmacı olarak ve aynı zamanda endüstriden gelen test ve karakterizasyon taleplerine cevap verme doğrultusunda çalışacaktır.

Gelişmiş araştırma altyapısı ve rekabetçi bir maaş teklif edilmektedir. Ayrıca, Avrupa’nın önde gelen araştırma kurumları ile iş birliği fırsatları sunulmaktadır.

Görev ve Sorumluluklar:

  • · Güneş hücrelerinin elektriksel/optik/yapısal analizleri için kullanılan test ve karakterizasyon cihazlarının kullanımından sorumlu olmak
  • ·  Test ve karakterizasyon sistemleri ile ilgili dokümantasyon, sürdürülebilirlik, öğrenme ve eğitim gibi çalışmalardan sorumlu olmak
  • ·  Birim bünyesinde bulunan cihazlar; SEM, EDX, AFM, FTIR, Raman Spek., PL görüntüleme, PL Spek., PLQY, EL, I-V, C-V, Empedans Spek, Optik & Mekanik Profilometre, Spectroskopik Ellipsometre, GEçirgenlik ve Yansıma Spek, Quantum Verimlilik vb. ile ölçüm ve karakterizasyon hizmetleri vermek

Temel Nitelikler, Beceriler ve Deneyim

  • · Fizik/Fizik Mühendisliği/Elektrik Mühendisliği/Kimya/Malzeme Bilimi/Malzeme Mühendisliği alanlarında lisans sahibi olmak,
  • · Yarıiletken fiziği, organic/inorganik kimya, elektrik/elektronik ve malzeme bilimi alanlarında kullanılan elektriksel/optik/yapısal karakterizasyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak
  • · C1 ve üstü seviyede İngilizce bilgisi


NOT: ODTÜ-GÜNAM’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı uygulanmaktadır.


 **************

 ODTÜ-GÜNAM

ODTÜ-GÜNAM; Türkiye's leading and most comprehensive national center for the development of solar energy technologies with the mission of being a global player in its field, was established in 2009 as an application and research center affiliated to Middle East Technical University. ODTÜ-GÜNAM became an independent legal entity in January 2021. Being Türkiye's only thematic research infrastructure in the field of solar energy, ODTÜ GÜNAM has Clean Room, Metallization, Perovskite, Organic Photovoltaic, Synthesis, CdTe, Concentrated Solar Energy, Metal Paste, Nano optics and Test and Characterization laboratories in addition to the GÜNAM Photovoltaic Pilot Production Line facility. Projects aiming at high technological readiness levels at ODTÜ GÜNAM are carried out in the fields of silicon photovoltaic, emerging photovoltaic, module, power electronics, grid and concentrated solar energy technologies.

Test and Characterization Division:

The Test and Characterization Unit, which serves the higher education, research and solar energy technology industries of our country, works with the vision of being the leading institution specialized in its field in Eastern Europe and the Middle East, and responding and supporting the needs of the developing solar energy industry all over the world with trust and service quality. ODTÜ-GÜNAM Test ve Characterization unit has more than 30 specific analysis devices.

Job Description:

We are looking for a teammate to work as a Researcher in the Test and Characterization division. The responsible person will work as a scientific researcher and also assist in test and characterization service requests from solar energy industry.

Advanced research infrastructure and a competitive salary are offered. In addition, cooperation opportunities are offered with leading European research institutions.

Roles and Responsibilities:

  • · Responsible for running tests and measuring characteristics on solar cells using electrical/optical/structural characterization methods.
  • · He/she would also be responsible for performing work related to these systems such as documentation, sustainability (repairs, periodic maintenance, improvement and calibration) of devices, learning, and system training.
  • · Some of the devices s/he will be using are; Solar Simulators, SEM, EDX, AFM, FTIR, Raman Spec., PL Imaging, PL Spec., PLQY, EL, I-V, C-V, Impedance Spec, Optical & Mechanical Profilometers, Spectroscopic Ellipsometery, Transmission and reflection Spec, Quantum Efficiency, etc.


Essential Qualifications, Skills and Experience:

  • B.Sc. Degree in Physics, Physics Engineering, Electrical Eng., Chemistry , Material Sci. Eng.
  • Background in electrical/optical/structural characterization methods used in semiconductor physics, inorganic/organic chemistry, electric/electronics and  material sciences is preferred.
  •  Advanced English (C1/2)


P.S: Gender Equality Plan is being implemented at ODTÜ-GÜNAM.

Aday Kriterleri

Tecrübeli / Tecrübesiz
Üniversite(Öğrenci), Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Öğrenci), Doktora(Mezun)
Yapıldı, Muaf, Tecilli
B sınıfı

Araştırmacı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Araştırmacı Araştırmacı Maaşları Araştırmacı Nasıl Olunur? Araştırmacı Nedir? Araştırmacı İş İlanları

Araştırmacı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Araştırmacı Araştırmacı Maaşları Araştırmacı Nasıl Olunur? Araştırmacı Nedir? Araştırmacı İş İlanları