44

Boya Operatörü İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Boya Operatörü cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Boya Operatörü İş İlanları

Boya operatörü olmak istiyorsan önünde farklı seçenekler bulunur. Bunlardan ilki serbest çalışma stilidir. Bu şekilde çalışan birçok boya operatörü erken saatlerde iş başı yaparak haftanın 6-7 günü çalışır. Çalışma koşulları; yapılan iş tanımına, çalışma yerine ve firmanın beklentisine göre değişen güncel boya operatörü iş ilanları ile çalışanların belirli standartlar içerisinde çalışmaları sağlanır. Her firmanın standardı farklı olabilir. Bu yüzden ilan açıklamalarından gerekli bölümleri okuman gerekir. İkinci yol ise boya operatörü arayan firmalar aracılığı ile sözleşmeli bir işe girmektir. Burada değişiklikler daha tahmin edilebilir durumdadır. Ayrıca bu firmalar ülkemizde ve birçok ülkede söz konusu olan ara eleman bulma talebiyle boya operatörü iş ilanları yeni işçi alımları katlanarak artar.

Boya Operatörleri Ne İş Yapar?

Boya operatörü iş ilanları aracılığıyla kolaylıkla tahmin edebileceğin gibi; boya operatörü, boyama işlemi öncesinde yapılması gereken kimyasal düzenlemeleri gerçekleştirir. Boya ekipmanlarının, toz boya kabinlerinin, hortumlarının ve haznelerinin hem temizliğinden hem de bakımından sorumlu olan boya operatörleri aynı zamanda elektrostatik makinelerin topraklama bağlantılarını ve hava hatlarını kontrol etmekle mükelleftir. Belirli düzeyde kimyasal bilgi isteyen kimyasal kaplama, fosfatlama, kromatlama ve kataforez kaplama gibi işleri yaparlar. Robert tarama stroğu, deflektör, yüzey mesafesi, konveyör hızı, boya ve fırın sıcaklığı gibi parametreleri düzenleyerek boya personelinin yapamayacağı belirli bir bilgi düzeyi isteyen işleri yaparlar. Boya operatörlerinin sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

  • Boya ekipmanlarının temizliği ve bakımı.
  • Elektrostatik makinelerin kullanımı, temizliği ve bakımı.
  • Turbo diskinin temizliği ve bakımı.
  • Prömatik akşamların kontrolü.
  • Boya yüzeylerini boyama işlemlerine hazırlama.
  • Sıva, kalafatlama ve zımpara işlemlerinin yapımı.
  • Yaş boya hazırlama.
  • Kimyasal bilgi isteyen kaplama işlemleri.
  • Boya akışkanlığı kontrolü.
  • Film kalınlığı ve parlaklığı ölçümü.
  • Boya işlemleri ile ilgili kalite kontrol gibi birçok  test yapımı.

Boya Operatörü Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Boya operatörü iş ilanları İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirler dışında da sana iş bulma imkânı vermektedir. Ancak başvuruların için sağlaman gereken bazı şartlar bulunur. Öncelikle MYK onaylı bir kurumdan boya operatörlüğü yeterlilik belgesi alman gerekir. Yeterlilik belgesi almak için başvurular hem online hem de yüz yüze ortamlarda alınabilir. Yeterlilik belgesi başvurusu şartları için yeterlilik belgesi almayı düşündüğün kurumdan bilgi almalısın. Gerekli eğitimi aldıktan sonra sınava girerek yeterlilik belgeni alabilirsin. Sınav içeriği ise şu şekildedir: Sınav içeriğinde iki farklı aşama bulunmaktadır. ilk aşama da 24 soru bulunur ve %60 başarı istemi mevcuttur. İkinci aşamada ise uygulama sınavı mevcuttur. Bu sınavda sınav sorumlularının direktifleri ile farklı bileşimleri doğru bir biçimde hazırlarsan ve sınav sorumlularından 100’lük puan sistemi üzerinden minimum 70 puan alırsan yeterlilik belgesi sahibi olabilirsin.

Boya Operatörü İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle boya operatörü iş ilanlarında lokasyon, maaş ve çalışma şartlarına dikkat etmelisin. Mesela boya operatörü iş ilanları Bursa ili için başvuru yapacaksan, lokasyon tercihini bursa iline göre yapmalısın. Farklı illere boya operatörü ilanları için gidebilme imkânın varsa tercihini buna göre de düzenleyebilirsin. Ancak iş şartları ve emeğinin karşılığını alabileceğin boya operatörü maaşları da en az lokasyon kadar önem teşkil eder. Bu gibi kriterleri göz önünde bulundurman gerekebilir. Ayrıca boya operatörü arayanların senden istediği kişilik özellikleri de olabilir. Örneğin; ekip çalışmasına yatkın, kriz yönetimi yapabilen ve hızlı çalışma prensibine sahip biri olmanı bekleyebilirler. Bu gibi bilgileri kariyer.net'te bulunan zengin içerikli ilan açıklamalarından öğrenebilirsin. Ayrıca ilanlarda senden tecrübe istenip istenmediğine dikkat etmeli ve tecrübe isteniyorsa kaç ay ya da yıl bazında istendiğine bakarak sana uygun olup olmadığını değerlendirebilirsin. Edindiğin  belgeler ve nitelikler ile başvuracağın ilanlar firma tarafından değerlendirilir.

Boya operatörü işe alım var mı?

İş ilanlarına ulaşabilmek için kariyer.net'e girerek boya operatörü iş ilanları bugün gibi anahtar sözcükler yazarak hem güvenli hem de hızlı bir iş başvurusu yapabilirsin. Birçok ilan arasından istediğin çalışma imkânlarını filtreleyerek listeleyebilirsin. Bu liste senin için en uygun imkânları sıralar. Ayrıca yaşadığın ile göre anahtar kelime grupları kullanarak kendi şehrindeki işe alımlar için de başvuru yapabilirsin.

Boya operatörü tam zamanlı çalışma imkânları nelerdir?

Boya operatörleri hem bireysel olarak iş yapabilmelerinin yanında bir şirket çatısı altında da çalışabilirler. Tam zamanlı çalışma imkânları şirketten şirkete değişmekle beraber, boya operatörleri yapı, otomobil, beyaz eşya, tasarım atölyeleri gibi birçok yerde tam zamanlı olarak çalışma imkânına sahiptir. Ayrıca iş günleri 5 ila 7 gün arası değişebilir. Ayrıca yol, yemek gibi sana sağlanabilecek imkânlar da ilanda belirtilir.

Boya operatörü iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Eğer boya operatörlüğü yeterlilik belgesine sahipsen rahatlıkla boya operatörü iş başvurusu yapabilirsin. Yeterlilik belgesi alabilmek için MYK onaylı bir kurumdan yeterlilik kursu almalı ve iki aşamalı sınavlardan başarıyla geçmelisin. Ayrıca ilanlarda belirtilen kişilik özellikleri, fiziksel yeterlilikler gibi şartları da okumalısın. Sınavı başarıyla geçen ve belirtilen nitelikleri sağlayan herkes boya operatörü ilanları için başvuru gönderebilir.

Boya operatörü iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Boya operatörü iş ilanları bugün genellikle online platformlar üzerinden alınır. kariyer.net'e girerek boya operatörlüğü iş ilanları için arama yaptığında karşına çıkan güvenilir iş ilanları üzerinden çalışma talebinde bulunabilirsin. kariyer.net’te yer alan filtreleme aracı aradığın özelliklere sahip işleri listelemek için kullanılır. Filtreleme yaparak sana uygun pek çok işi inceleyerek başvurunu gönderebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Boya operatörü ne iş yapar?

Boyama işlemi için gerekli olan malzemeleri ayarlayarak boya hazırlama ve kimyasal kaplama işlemlerini gerçekleştiren kişiye boyama operatörü adı verilir. Boyama operatörünün pek çok görevi bulunur. Toz boya kabinleri, boya hortumları gibi yardımcı malzemelerin temizliğinden sorumlu olan boya operatörleri, boyanacak yüzeyin temizliği ve hazırlığından da sorumludur. Boya akışkanlığını da kontrol eden boya operatörleri boyama işlemlerinin her aşamasında ürünü kontrolden sorumludur. Fosfatlama, kromatlama ve kataforez kaplama gibi yüzey kaplama işlemlerinden de sorumludur.

Boya operatörü maaşları nasıldır?

Boya operatörü olmak istiyorsan maaşlar hakkında da bilgi edinmek isteyebilirsin. Boya operatörlerinin maaşları, çalışılan firmaya ve meslekteki ilerleme, kendini geliştirme durumuna göre değişiklik gösterebilir. Boya operatörü olmak için önce boya personeli olarak da görev yapman gerekebilir. Bu nedenle ortalama maaş miktarı farklılık gösterir. Boya operatörü maaşları hakkında bilgi edinmek için kariyer.net’i ziyaret edebilirsin.

Yaş boya operatörü ne iş yapar?

Yaş boya opertörleri de boya operatörü olarak çalışırlar. Boya operatörleri gibi boyama aşamalarının doğru ve sistemli bir şekilde ilerlemesiyle temizlik ve test aşamalarından sorumlu olurlar. İmal edilen ürünlere koruyucu kaplamaları uygulama görevini üstlenen ve tüm aşamalarda aktif olarak görevli olan yaş boya operatörleri, çalıştıkları şirketin çalışma prensipleri ve şartları doğrultusunda yapılan işte gerekli olan araç ve gereçlerin kullanımı, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda sorumluluk sahibidir. Bunlarla birlikte elde edilecek boyanın renginin doğru ve istenilen şekilde oluşturulması, yüzeyi boya ve kaplama işlemlerine uygun hâle getirmek, yüzeylere koruyucuyu doğru şekilde uygulamak, astarlama ve dolgulama işlemlerini yapmak, boya ve kaplama gibi işlemlerde herhangi bir hataya karşın gereken önlemleri almak yaş boya operatörlerinin sorumluluk alanlarını oluşturur.

Yaş boya operatörü meslek yüksekokulu mezunları için iş ilanları nelerdir?

Boya operatörü olmak istiyorsan ve meslek yüksekokulu mezunuysan kariyer.net’te senin için birbirinden farklı pek çok iş ilanı bulunur. Meslek yüksekokulundan mezun olan ve ilgili alanlarda deneyimi olan adaylar, boya operatörü iş ilanlarına kolaylıkla başvuru yapabilirler. Eğer sen de boya operatörü iş ilanlarına başvuru yapmak istiyorsan kariyer.net’i hemen ziyaret edebilir ve uygun olduğunu düşündüğün ilanlara başvuru yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur