16

Gemici İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Gemici cancel
Gülaylar Group
Gemici
Gülaylar Group
İstanbul(Avr.) İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhr. ve İth. A.Ş.
Gemici
Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhr. ve İth. A.Ş.
Muğla İş Yerinde
Tam zamanlı
2 gün

Gemici İş İlanları

Denizcilik sektöründe çalışmak isteyen adaylar için açılan pozisyonlardan biri de gemicidir. Gemici; tekne, yat ya da gemi gibi deniz ulaşım araçlarında çalışan ve bu araçların temizliğinden ve gerekli ekipmanların kullanımından sorumlu olan kişi olarak karşımıza çıkar. Geminin güvertesinde yer alan teknik ekipmanların bakımında ve onarımında gemiciler aktif olarak rol alır. Gemici iş ilanları kapsamında yat kaptanı, miço ve palamarcı gibi pozisyonlarda iş imkânlarının bulunduğunu söylemek mümkün olur. Gemiciler, geminin boya ve rasta işlerini yaparken manevra ve halat işlemleri ile de ilgilenir. Güncel gemici iş ilanları içerisinde adaylarda aranan nitelikler açık bir şekilde belirtilir ve bu pozisyonda çalışmak isteyen adaylar denize kıyısı olan illerde ikamet etmelidir. 

Gemici Ne İş Yapar?

Deniz üzerinde çalışmayı benimseyen birçok kişi gemilerde ve yatlarda çalışmak ister. Gemici olarak çalışmak isteyen adaylar, iş tanımı hakkında araştırmalar yapar. Geminin aktarma taşımalarını yapan gemiciler, güvertede yer alan donanımların bakımını yapar, güverteyi yıkar, yedek parçaları kontrol eder ve makara ile halatların düzenli olarak değiştirilmesinden sorumludur. Gemicilerin önemli görevleri arasında kılavuz çarmıhını atmak ve toplamak da yer alır. Gemide ihtiyaç duyulan ve kullanılan tüm ekipmanlardan gemici sorumludur ve gemiciler 2. kaptana bağlı olarak çalışır. Gemiciler, gemide görev yapan ekibin uyandırılmasından ve gerektiğinde geminin dümenini tutmaktan sorumludur. Çok geniş sorumluluğu bulunan gemici, köprü üstünün temizliğini de yapar. Seyir fenerlerinde yer alan cam muhafazalarını ve göğüs camlarını silme işini de gemiciler yapar. Seyir defterine vardiya tuttuğu zaman vardiyayı teslim aldığı saati ve teslim ettiği saati de gemici işler. Gemici, gemideki amiri olan güverte reisinin ve ikinci kaptanın kendisine verdiği işleri yapar ve geminin genel düzeninden sorumludur. Güvertenin yıkama işini yapmak da gemicilerin sorumlulukları arasında yer alır. Bakıldığında geniş bir iş tanımı olan gemiciler, gemiye manevra yapılırken gerekli yardımı gemi mürettebatına sağlar. Gemiye dışarıdan gelen erzak ve yedek parça gibi gerekli ekipmanları, raflara yerleştirir. Sen de gemici olarak çalışmak istiyorsan gemici eleman ilanlarını inceleyebilirsin. Aranan kriterleri karşılıyorsan gemici iş başvurusu yapabilirsin ve denizlere açılabilirsin. 

Gemici İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Kariyer planını gemici olarak yapan adayların, iş ilanlarına başvuru yaparken birkaç noktaya dikkat etmesi gerekir. Öncelikle ilanların güncel olmasına özen gösterebilirsin ve gemici eleman arayan şirketlerin aradığı kriterlere dikkat edebilirsin. Şirketlerin senden hangi düzeyde eğitim ve tecrübe istediğini inceleyerek, öz geçmişine uygun olan ilanlara başvuru yapabilirsin. Gemici iş ilanlarında dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de işin bulunduğu konumdur. İş ilanlarına başvuru yaparken bulunduğun şehirden uzakta yaşamak istemiyorsan şehir filtrelemesi yapabilirsin ve şehrinde yer alan şirketlerin ilanlarına başvurabilirsin. İlanlarda filtreleme yaparak şirketlerin aradığı genel kriterleri ve iş tanımını inceleyebilirsin. Aday kriterleri alanını inceleyerek erkek adaylarda askerlik şartı aranıp aranmadığını kontrol edebilirsin. Çalışma koşulları ve şirket hakkında bilgi almak için gemici elemanı arayanların şirket bilgilerini araştırabilirsin. 

Gemici Olmak İçin Hangi Eğitim ve Belgelere Sahip Olmak Gerekir?

Gemici olmak isteyen adayların gemici eğitimini başarıyla tamamlaması gerekir. Ayrıca gemilerde çalışmak için kısa mesafe telsiz operatörü belgesine sahip olmak da aranan şartlar arasındadır. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan adaylar, gemici sınavlarına katılmaya hak kazanır. Bu sınavı başarı ile veren adaylar gemici olarak çalışmaya başlayabilir. Faal gemilerde güverte eri olarak daha önce çalışan adaylar da gemici sınavına katılma hakkı elde eder. Gemici olmak için ilk yardım ve kurtarma eğitimi de alman gerekir diyebiliriz. Gemici adaylarda, amatör denizci belgesi veya usta gemici belgesi ön şartı arayan çeşitli firmalar da bulunur, buna dikkat etmen faydalı olur. Sen de gemici belgesine sahipsen ve gerekli eğitimlerini tamamladıysan pek çok şirketin ilanlarına başvuru yapabilirsin. Güncel ilanlara ulaşmak için gemici iş ilanları yeni filtresini tercih edebilirsin. 

Gemici ilanlarına nasıl ulaşılır?

Gemici iş ilanlarına başvurmak istersen kariyer.net’ten başvuru yapabilirsin. İstanbul gemici iş ilanlarıincelemek için şehir filtrelemesi yapabilirsin ve İstanbul’da eleman arayan şirketleri inceleyebilirsin. kariyer.net sayesinde kısa süre içerisinde gemici iş ilanlarına ulaşabilirsin. 

Gemici ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Öncelikle kariyer.net’te kendinle ilgili detaylı bir CV hazırlaman gerekir. Öz geçmiş oluşturduktan sonra gemicilikle ilgili iş ilanlarını listeleyebilirsin. Şirketlerin verdiği gemici iş ilanları bugüne tıklanır ve ilgili ilanlar sayfada sıralanır. Sen de öz geçmişine uygun ve şirketin aradığı kriterleri karşıladığın ilanlara başvuru yapabilirsin. 

Gemicilerin maaşı ne kadardır?

Gemici maaşlarını etkileyen birkaç faktör bulunur ve bunların başında da çalışılan şirket gelir. Şirketlerin maaş politikası birbirinden farklıdır ve aylık belirli bir saati doldurması beklenen gemicilerin maaşı, çalıştıkları alana göre de değişir. Yapılan iş ve tecrübenin fazla olması maaşların farklı olmasında rol oynayan bir diğer etkendir. 

Gemicilerin çalışırken alması gereken gemi adamı cüzdanı nedir?

Gemici olarak çalışmak isteyen adayların bilgilerini kanıtlaması için çeşitli sınavlara girmesi gerekir. Başarı ile tamamlanan her sınavın sonunda adaylara belgeler verilir. Bu belgelere ise gemi adamı cüzdanı denir. Gemici kurslarını başarı ile bitirerek sen de bu belgeyi almaya hak kazanabilirsin ve Muğla gemici iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Gemici iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Gemici iş ilanlarına başvuracak olan kişiler, gemici olarak çalışmaya hak kazanmış olmalıdır. Bunun için bazı koşulları yerine getirmelidir. Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün bu konuda yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan “Gemici Eğitimi” sertifikası alan adaylar gemici olabilir. Yine bu eğitim kurumlarından; gemici, usta gemici veya amatör kaptan belgesi alan adaylar bu mesleği icra edebilir. Bununla birlikte askerlik görevinin en az 4 ayını gemilerde güverte eri olarak tamamlayan ve bunu belgeleyen adaylar da gemici olabilir.

Gemici iş ilanlarında hangi belgeler talep edilir?

Gemici olarak çalışmak için bazı belgelere sahip olmalısın. Yetkili kurslar tarafından verilen Gemici ya da Usta Gemici eğitimlerine katılarak sertifikalarını almalısın. İşe alım sürecinde bu belgelerin etkisini fazlasıyla göreceksin. Eğer usta gemici olarak çalışmak istiyorsan Usta Gemici Yeterlilik Belgesi ve daha sonrasında Seyir Vardiyası Tutma Belgesi gibi evraklara da sahip olman gerekir.

Gemici iş ilanlarına başvurmak için hangi koşullar gereklidir?

Gemici olarak çalışmak istiyorsan bazı koşulları yerine getirmen gerekir. Bu koşulların en başında ise 16 yaşını tamamlamak ve en az ilkokul mezunu olmak gelir. Bu alanda yetkili olarak kabul edilen kurumlara başvurarak Gemici Eğitimi sertifikası almalısın. Bunların yanı sıra gemici olarak görev alabilmen için gerekli sağlık raporlarına da sahip olman gerekir. Son olarak ise gemici sınavına katılarak yeterli puanı almalısın. Tüm bu koşulları sağladığın taktirde gemici olarak çalışabilirsin.

Nasıl usta gemici olunur?

Gemici olarak meslekte ilerlemek istiyorsan bazı aşamaları takip etmen gerekir. Bunun için 12 ile 18 ay arasında değişen deniz hizmetini yerine getirmiş olmalısın. Bu detay senin usta gemici olma yolunda sağlaman gereken ilk koşuldur. Daha sonra idari kuruluşların onayladığı yetkili kurstan Usta Gemici eğitimini almalısın. Daha sonra çeşitli firmalar çatısı altında gemide farklı kademelerde görev alarak deneyim kazanmış olursun. Tüm bu adımlar sonunda usta gemici sınavını da kazanarak mertebeni yükseltebilirsin.

notifications İş Alarmı kur