Müze Araştırmacısı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Müze Araştırmacısı cancel
Aramana uygun bir sonuç bulunamadı.
😔
Aramana uygun bir sonuç bulunamadı. 😔
Bu aramana uygun bir ilan yayınlanırsa sana haber vermemizi ister misin?

Doğru sonuçlara ulaşmak için şunlara dikkat etmelisin:

  • Yazım yanlışı yapmadığından emin olmalısın.
  • Daha genel kullanıma sahip kelimeler kullanabilirsin. (Örn: "HR" yerine "İK" ya da "İnsan Kaynakları")
  • Daha farklı kelimeler kullanabilirsin. (Örn: "Yazılımcı" yerine "Backend Yazılım Uzmanı")
  • Kısaltma kullanmak yerine, kelimeleri açık şekilde yazabilirsin. (Örn: "Müh" yerine "Mühendis")"
  • Arama sonuçlarında engellenen şirketin profili ve ilanları görünmez. Arama yaptığın kelimenin engellediğin bir şirketle ilgili olup olmadığından emin olmalısın.

Müze Araştırmacısı İş İlanları

Ülkemiz; tarihi ve kültürel miras açısından son derece zengin bir bölgedir. Bu nedenle kültür alanında da pek çok iş imkanı ile karşılaşmak mümkündür. Bu bahsi geçen iş imkânlarından biri de müze araştırmacısı iş ilanları olarak gösterilebilir. Ülkemizde birçok tarihi eserlerin yer almasının yanı sıra birbirinden farklı kategoride müzenin bulunması da bu anlamda önemli bir özelliktir. Bu meslek kolunda görev yapmak isteyen kişilerin üniversitelerin sanat tarihi bölümlerinden mezun olması da son derece önemli bir detaydır. Güncel müze araştırmacısı iş ilanları için kariyer.net üzerinden son derece hızlı ve pratik bir şekilde de araştırma yapabilir, ilgini çeken ilanlara başvuruda bulunabilirsin. 

Müze Araştırmacısı Ne İş Yapar?

Her meslek kolunda olduğu gibi müze araştırmacısı olarak görev yapacak kişilerin de belli bir iş tanımına uyması gerekir. İş tanımı kapsamında aşağıdaki görev ve sorumluluklar sayılabilir:

  • Eserlerin tescili ve envantere eklenmesine destek olmak.
  • Katalog fişlerinin düzenlenmesi ve sergilenmesinde rol üstlenmek.
  • Kendisine teslim edilen eserlerin bakımını yapmak ve korumasını sağlamak.
  • Kendi branşı üzerinde olan eserler hakkında bilimsel çalışmalar yapmak.
  • Özel müzeleri denetlemek.
  • Müzelerde yer alan eğitim, konferans, seminerlere katılmak, kazı ve araştırmalarda heyet üyeliği yapmak. 
  • Define arama işlemlerinde yer tetkiki yapmak. 

Müze Araştırmacısı Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Müze araştırmacısı iş ilanları bay ya da bayan fark etmeksizin yeni çalışan adaylarına pek çok fırsat sunar. Diğer yandan bu iş kolunda görev yapmak isteyen kişilerin öncelikle üniversitelerin sanat tarihi, ya da antropoloji bölümlerinden mezun olması gereklidir. Müze araştırmacısı mesleği ile ilgili güncel haberleri takip etmesi ve meraklı bir yapıya sahip olması da son derece önemli bir özelliktir. Bunların yanında müze araştırmacısının sorumluluk bilincine sahip olması ve görevini bu şekilde yerine getirmesi beklenir. Ayrıca müze araştırmacısının mesleği ile ilgili güncel haberleri takip etmesi önemli özelliklerden olduğu kadar araştırmacı ruhlu olması, meraklı bir yapıya sahip olması, tarihe son derece ilgi duyması, dikkatli, titiz olması da son derece önemli özelliklerdendir. 

Müze araştırmacısı olmak için gerekenler nelerdir?

Müze araştırmacısı arayanlar tarafından dikkat edilen bazı önemli kriter ve özellikler vardır. Bunlardan biri de eğitim ve belgelerdir. Müze araştırmacısı olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak üniversitelerin Sanat Tarihi, Antropoloji ya da Hititoloji gibi bölümlerinden mezun olması gerekir. Buna ek olarak eski medeniyetlere ait dillerin okunup anlaşılması ve bu amaçla bazı kurslara gidilmesi de önemli bir niteliktir. Müze araştırmacısı iş ilanları bayan ya da bay fark etmeksizin bu gibi belge ve eğitimlere sahip olan pek çok kişiye iş imkanları sunar. 

Müze araştırmacısı part time çalışma olanakları nelerdir?

Müze araştırmacısı olarak görev yapacak kişilerin çalışma şekilleri tam zamanlı ya da part time olarak ayrılabilir. Diğer yandan bu durum çalışılacak kuruma göre değişiklik gösterir. Bazı yerlerde sadece tam zamanlı çalışma hakkı tanınırken bazılarında ise part time çalışma imkânına da sahip olabilirsin. Bu nedenle de başvuru öncesinde dikkatle incelenmesi büyük önem arz eder. 

Müze araştırmacısı iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Müze araştırmacısı iş ilanlarına kariyer.net üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilirsin. Burada yer alan birbirinden farklı müze araştırmacısı iş imkânlarını filtreleme özelliğini kullanarak kendine en uygun olan seçeneklere anında ulaşabilirsin. Ayrıca kariyer.net’te özgeçmişini istediğin şekilde düzenleyerek işverenlerin önem verebileceği özelliklerinden ve yetkinliklerinden bahsedebilirsin. İlan bildirimlerini açarak beklentilerine uygun iş ilanlarından anında haberdar olabilirsin.

Müze araştırmacısının çalışma ortamı ve koşulları nasıldır?

Müze araştırmacısı çalışma ortamı ve koşulları çalışılacak müzeye göre değişiklik gösterir. Tarihi eserlerin sergilendiği müzeler ile bir oyuncak müzesinin ortamının farklı olmasının temel nedeni de budur. Ayrıca müze araştırmacıları genel olarak bu gibi eserlerin takip, düzen ve tertibinden sorumludur. Müze araştırmacısı arayanlar tarafından yayınlanan ilanların açıklama bölümünde çalışma koşulları hakkında daha fazla bilgi bulabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Müze araştırmacısı ne mezunudur?

Sanat ve tarih alanlarında yeterli bilgiye ihtiyaç duyan müze araştırmacılığı mesleği, yaygın anlamda Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olanlar tarafından icra edilir. Öte yandan çeşitli eser ve yapıların araştırılması, sergilenmesi gibi aktiviteleri kapsayan müzecilik sektörünün farklı mezuniyet kimliklerine sahip bireyleri da kabul ettiği gözlemlenir. Bu bağlamda Görsel Sanatlar, Tarih ve Müzecilik mezunları da müze araştırmacısı olarak çalışabilirler. Bu bölümlerin yanı sıra Arkeoloji, Prehistorya, Etnoloji, Antropoloji, Sümeroloji, Hititoloji ve Filoloji bölümlerin de iş başvuruları sırasında kabul gördüğü gözlemlenir. Öte yandan kendini sanat ve tarih alanlarında yetiştiren İletişim Fakültesi mezunları da müzelerde sorumlu olarak çalışabilirler.

Müze araştırmacısının görevleri nelerdir?

Müzeler ve müzecilik sektörü faaliyetlerinde fiziken rol alan müze araştırmacısının temel vazife tanımını tarihi değer taşıyan varlıkları araştırmak oluşturur. Bu varlıkların bağlı bulunduğu kuruma kazandırılması, alım ve sergilenme aktiviteleri, düzenlenecek organizasyonların tasarısı gibi işlemler de yine müze araştırmacısı görevleri arasına dahil olabilir. Şayet belirli bir müze veya sergi alanında müdürlük gibi tanımlı bir vazifesi varsa; bu takdirde personel mesai düzenlemeleri ve görev paylaşımları, teknik işlemler, güvenlik, sergi alanı estetik düzenlemeleri, kayıt, arşivleme, raporlama gibi işlemlerin kontrolünü de üstlenmesi gerekir. Bu bağlamda bazı işlemleri fiilen üstlenmesi gereken müze araştırmacısı ayrıca yasal prosüdürleri takip eden, gerekli yazışma, bildirim ve iletişim gereklerini yerine getiren kişidir.

Müze araştırmacısı hangi yetkinliklere sahip olunmalıdır?

Araştırma, inceleme, analiz ve bilgi kavramlarında nitelik gerektiren müze araştırmacılığı, yenilikçi ve analitik olmayı gerektiren meslekler arasında gelir. Buna göre müze araştırmacısının gerekli teknik aletler ve programları kullanım konusunda yetkin, aynı zamanda iyi bir gözlemci olması gerekir. Estetik değerlerde zevk sahibi olması gereken meslek mensuplarında etkili iletişim, protokol kurallarında hakimiyet, ikna ve öz disiplin sahipliği de bir o kadar önem taşır. Öte yandan bağlı bulunduğu kurumun işleyiş düzenini sağlayabilmek; sergileme, sunum ve rehberlik teknikleri kadar maliyet ve işletim alanlarında da yeterli olmayı gerektirir. Müzecilik, tarihi eser ve müze işletmelerini ilgilendiren hukuk dallarında donanım sahibi olmaksa önemli bir diğer yetkinlik esasını oluşturur.

Müze araştırmacısının çalışma ortamları nasıldır?

İç ve dış mekan çalışma alanları ile çeşitli seyahat aktiviteleri, Geneliyle tüm müze araştırmacılarının temel çalışma koşullarını oluşturur. Bu bağlamda müze araştırmacısı vaktinin bir kısmını açık veya kapalı müze alanlarında geçirir. Araştırma ve inceleme etapları için arkeologlarla birlikte kazı alanlarında olabileceği gibi farklı müzeler, sergi alanları veya işletmelere ziyaretler düzenleyebilir. Protokol aktiviteleri ve resmi kurumlarla bağlar, çoğu zaman fiilen bu ortamlarda bulunmasını gerektirir. Bu bağlamda belirli dönemlerini kısa veya uzun yol aktivitelerini içeren seyahat koşullarında geçirebilir. Müze alanları veya farklı mekanlarda düzenlenen sergi etkinleri de yine içinde yer aldığı çalışma ortamları arasında gelir.

notifications İş Alarmı kur