keyboard_arrow_down
2158

Üretim Operatörü İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Üretim Operatörü cancel
ŞAFAK ÖRME SAN. VE TİC. A.Ş.
Üretim Operatörü
ŞAFAK ÖRME SAN. VE TİC. A.Ş.
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
28 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
POLİNER PLASTİK AMBALAJ GERİ DÖNÜŞÜM DERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.
Üretim Operatörü
POLİNER PLASTİK AMBALAJ GERİ DÖNÜŞÜM DERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.
Bursa İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Omuz Omuza Engelsiz İnsan Kaynakları
Üretim Operatörü
accessible
Omuz Omuza Engelsiz İnsan Kaynakları
İstanbul (Tümü) +14 il daha İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün

İlanları konuma göre filtrele!

BAYMAK
Üretim Operatörü (Dönemsel)
BAYMAK
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Proje Bazlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
VES Solar
Stringer Makinesi Operatörü
VES Solar
İzmir İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 44 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Üretim Operatörü İş İlanları

Üretim operatörü olarak meslek hayatında yer almak için meslek yüksekokullarının ya da teknik meslek liselerinin torna tesviye, elektrik, makina, endüstriyel elektronik gibi ilgili bölümleri tamamlamak gerekir. Çalışmaya başladığında üretim sürecindeki ürünün banda girişinden çıkışına kadar olan süreci takip ederek kontrollerini gerçekleştirmek ve üretimi sağlamak gibi sorumluluklara sahip olursun. Üretim anlamında eğitimlerini tamamladıysan ve bu alanda bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsan ya da kendini bu alanda geliştirmek istiyorsan şirketlerde bulunan açık pozisyonları değerlendirebilirsin. Firma ve şirketlerde bulunan açık pozisyonlara ulaşmak istiyorsan üretim operatörü iş ilanlarını araştırabilir, kendine uygun pozisyonları bulabilirsin. Üretim operatörü iş ilanları için kariyer.net’i inceleyebilir, firma kriterlerini beklentilerinle karşılaştırarak çalışmayı istediğin ya da çalışmayı düşündüğün firmalara başvurularını gerçekleştirebilirsin. Bu süreç sonucunda kendine istihdam alanı yaratabilir, aynı zamanda mesleki gelişimini ilerletebilirsin.    

Üretim Operatörü Ne İş Yapar?

Üretim operatörü olarak çalışma hayatında yer almak istiyorsan çalışacağın firmaların çalışma prensipleri doğrultusunda araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak üretim sürecini kontrol etmekten, üretimin yürütülmesinden, giren ürünlerin ilk ve son hallerini kontrol ederek bu sürece hakim olarak bu sürecin sorunsuz yürütülmesinden sorumlu olursun. Aynı zamanda;

  • Üretimde gerekli olan hammaddeyi temin etmek,
  • Üretimin donanım sürecini takip etmek,
  • Ambalajda kullanılacak malzemeleri hazır hale getirmek,
  • Üretimde kullanılan makineleri düzenli kontrol etmek,
  • Ürünlerin kutulama sürecini yapmak,
  • Ürünlerin kaldırma taşıma araçlarını kontrol etmek,
  • Muhafaza edilecek olan ürünün yerlerini ayarlamak,
  • Üretim departmanının temizliğine ve düzenine dikkat etmek,
  • Üretim sürecinin bitip ürünün hazır olmasında rol almak üretim oparatörü mesleğinin iş tanımları içerisinde yer alır.

Üretim operatörü olarak çalışmak ve bu sorumlulukları yerine getirmek için gerekli eğitimleri aldığını düşünüyorsan firmaların açık pozisyonlarına üretim operatörü iş ilanları sayfasından ulaşabilir, kendine uygun gördüğün iş olanaklarına başvurularını gerçekleştirebilirsin.

Üretim Operatörü İş İlanlarına Başvururken Hangi Detaylara Dikkat Etmek Gerekir?

Üretim sektörü içerisinde yer alan üretim operatörü pozisyonunda yer almak istiyor ve bu meslekte iş arama sürecinde bulunuyor isen bazı detaylara dikkat ederek ilerlemen oldukça önemlidir. Öncelikle çalışmak istediğin pozisyon için iş ilanlarında incelemeler yapman, başvurmayı düşündüğün firma ilanlarında almış olduğun eğitim ve bu işte sahip olduğun deneyimleri göz önünde bulundurman önem arz eder. Başvurularını gerçekleştireceğin firmaların çalışma şeklini, senden bekledikleri sorumlulukları, çalışma saatlerini, ilanların bulunduğu şehirlerin sana uygun olup olmadığını bilmek bu iş olanaklarını değerlendirirken senin açından kolaylıklar sağlar. Üretim operatörü arayan firmalar tarafından verilen üretim operatörü iş ilanlarında yer alan açıklamalar bölümünü inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşabilir, yürüttüğün araştırmalar sonucu kendi kriterlerine uygun iş imkanlarını bulabilirsin.

Üretim operatörü olarak hangi sektörlerde iş bulabilirim?

Üretimi yapılan ürünün girişinden çıkışına kadar olan sürecin takibini yapıp bu süreci sürdürüp aynı zamanda yöneten kişi olarak çalışan bir üretim operatörü isen farklı sektörlerde çalışma imkanın bulunur. Üretimin yapıldığı ve üretim sektörü içerisinde yer alan her firmada çalışabilir, üretim sektörü içerisinde yerini alabilirsin. Üretim sektörü içerisinde kendine uygun olan iş olanaklarına erişmek istiyorsan üretim operatörü iş ilanları için kariyer.net’i takip edebilir, başvurularını gerçekleştirerek istihdam alanını bulabilirsin.

Üretim operatörü iş ilanlarına nasıl ulaşabilirim?

Meslek yüksekokullarından ya da teknik meslek liselerinden makine, elektrik, endüstriyel elektronik gibi ilgili bölümlerden eğitimlerini tamamladıktan sonra üretimin gerçekleştirildiği firmalarda rahatlıkla iş imkanına sahip olursun. Kendine uygun gördüğün firmaların üretim departmanında ihtiyaç doğrultusunda üretim operatörü olarak görev alabilirsin. Bu firmaların iş ilanlarına da üretim operatörü iş ilanları sayfasını inceleyerek ulaşabilir, senin için uygun olan ilanlara başvurularını gerçekleştirerek iş bulabilirsin.

Üretim operatörü çalışma ortamı nasıldır?

Üretim operatörü olarak üretim süreçlerinin takibini yaparak ürünün çıkışından sorumlu olan meslek grubu içerisinde yerini alıyorsan bu mesleğin çalışma ortamı genellikle fabrikaların üretiminin yapıldığı atölyeler, üretim yapılan tesisler ya da da bürolardır. Bu çalışma ortamı çalışmak istediğin firmanın çalışma biçimine göre değişim gösterebilir. Bu firmalarda bulunan iş olanaklarını değerlendirmek ve firmaların ilanlarını incelemek istiyorsan üretim operatörü iş ilanları kategorisini gözden geçirebilir, başvurularını yapabilirsin.

Üretim operatörü olarak tam zamanlı çalışabilir miyim?

Üretim operatörü olarak firmaların talep ettiği çalışma şekilleri ve kendi kriterlerin doğrultusunda farklı çalışma biçimleri içerisinde iş bulman mümkündür. Bu çalışma biçimleri tam zamanlı, part time ya da vardiyalı olarak değişim gösterebilir. Üretim operatörü mesleğinde genellikle senden beklenen çalışma biçimi tam zamanlıdır ve tam zamanlı olarak çalışma imkanına rahatlıkla erişebilirsin. Bu çalışma imkanlarına ulaşmak için üretim operatörü iş ilanları sayfasını takip edebilir, kendine uygun olan iş ilanlarına başvurularını gerçekleştirebilirsin. 

Sıkça Sorulan Sorular

Üretim operatörü hangi illerde istihdam sağlanır?

Faaliyet alanı içerisinde üretim departmanı ve üretim tesislerine yer veren tüm kuruluş ve işletmeler, üretim operatörlerinin başlıca çalışma alanlarını oluşturur. Sanayi ve endüstri üretim dallarında yer alan kuruluşlarda çalışma imkanı bulan üretim operatörlerinin bu bağlamda Türkiye’nin tüm kentlerinde çalışma olanağına erişebileceğini söylemek doğru olur. Öte yandan üretim hacmi geniş sanayi ve endüstri kentleri ile tüm bölgelerin bu konuda öne çıkan kentleri, sayıca daha fazla olanağa erişmeni sağlayabilir. İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Manisa ve Kırklareli, zengin olanaklar konusunda öne çıkan bölgeleri oluşturur. Aynı şekilde İzmir, Samsun, Sakarya, Yalova, Adana gibi kendi bölgesinin üretim merkezi kentlerde de çok sayıda iş olanağına erişebilirsin.

Üretim operatörünün görev ve sorumlukları nelerdir?

Üretim personelleri arasında yer alan üretim operatörü, çeşitli ürünlerin üretildiği tesislerde kullanılan makinelerde görevli çalışandır. Bu bağlamda öncelikle el değmeden hazırlanacak olan ürünlerin makineye yerleşimi ile makine bantlarına giren ve çıkan ürünlerin kontrolünden sorumludur. Ürün adetleri, kalite durumları, hijyen düzeyleri gibi pek çok detay, bu noktada kontrolünden sorumlu olduğu unsurları oluşturur. Makine süreci biten ürünlerin paketlenme aşaması ve sevkiyata hazır hale gelmesinden de yine üretim operatörü sorumludur. Bu noktada çalıştığı sektöre ve tesis içerisinde tanımlı vazife alanına göre kullandığı makineler arasında farklılıklar yaşanmakla birlikte; makinelerin çalışması ve durdurulması işlemlerini de üstlenen kişidir.

Üretim operatörlerinin çalışma alanalrında kullanılan 5S kavramı nedir?

Organizasyonel açılımı ile metadolojiler arasında yer alan 5S kavramı, teknik anlamı ile kalite, verimlilik ve süreklilik tekniğidir. Bu yönüyle üretim alanlarında uygulamaya sokulan yenilikçi aktiviteler arasında gelir. Uygulama sorumluluğu açısından ağırlıklı olarak üretim operatörlerden beklenen vazifeler arasında yer alır. Çalışma alanlarının amacına uygun biçimde düzenlenmesini ve bu şekilde verimli çalışma koşullarına erişmesini, dolayısıyla iş akışında sürekliliği kapsar. Hedefleri arasına konfor, hijyen ve güvenlik esaslarını da dahil eden sistem, bu sayede zaman ve enerji israfının önüne geçerek çalışan motivesi üzerinde de rol oynar.

Üretim operatörü olmak isteyenler üniversitede hangi bölümler okunmalıdır?

Zengin ilan listeleriyle dikkat çeken Kariyer.net üretim operatörü iş ilanları incelendiğinde; üretim operatörü olmak isteyenler için lisans diploması koşulu sunulmadığı gözlemlenir. Bu noktada yaygın diploma koşulunu lise diploması oluşturur. Öte yandan üretim operatörlüğü, teknik bilgi gerektiren işler arasında gelir. Bu bağlamda çeşitli sektörlere üye kuruluşların pek çoğu, adaylardan kendi sektörlerine uygun meslek liselerinden alınan bölüm diploması talep eder. Örnek vermek gerekirse; meslek lisesi makine bölümü diploması, endüstiyel üretim kuruluşlarında, giyim ve üretim diploması ise tekstil işletmelerinde bir adım öne çıkmanı sağlar.

notifications İş Alarmı kur