2023 YKS sıkça sorulan sorular yayımlandı

yks_rehberi

ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin sıkça sorulan soruları yayımladı. Adaylar, başvuru sürecinde merak ettiği soruların cevaplarını 2023 YKS Rehberi’ni inceleyerek bulabilir.

1- ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifresi olmayan adaylar, bireysel olarak elektronik ortamda 2023-YKS’ye başvuru yapabilirler mi?

Evet, yapabilirler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar (MEB e-Okul sisteminde geçerli eğitim bilgisi bulunması kaydıyla), e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yapabilir ve “e-Devlet ile Kayıt Ol” butonundan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilirler. “e-Devlet ile Kayıt Ol” butonundan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olduktan sonra AİS şifresi olmaksızın bireysel olarak elektronik ortamda sınava başvurularını yapabilirler.

2- ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden 2023-YKS’ye başvuru yapmak mümkün mü?

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) girerek, kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınavlara başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

3- ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) güncel fotoğrafı olmayan adaylar 2023-YKS’ye başvuru yapabilirler mi?

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olan adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki (AİS) güncel olmayan fotoğraflarını “Fotoğraf Bilgilerim” bölümündeki “T.C. Kimlik Kartı Fotoğrafımı Kullan” butonundan güncelleyerek başvuru merkezlerine gitmeksizin başvuru yapabilirler.

4- Bir ÖSYM Başvuru Merkezinde 2023-YKS başvuru işlemi yapmak isteyen adayların bizzat kendilerinin başvuru merkezine gitmeleri zorunlu mudur?

Fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı olmayan veya sistemde geçerli fotoğrafı bulunmayan adayların
fotoğraflarının ÖSYM sistemine kaydının yapılabilmesi için başvurularını bir başvuru merkezinden bizzat kendileri yapmaları gerekmektedir.

5- 2023-YKS’ye bireysel başvuru yapmak istiyorum. Nasıl başvuru yapabilirim?
Daha önce ÖSYM’nin herhangi bir sınavına başvurmamış olan adaylar, fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi varsa bir başvuru merkezine gitmeden, Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) bulunan “e-Devlet ile Kayıt ol” butonuna basarak mevcut T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifreleriyle sisteme kayıt olduktan sonra başvurularını yapabilirler. Ayrıca adaylar başvuru merkezlerinden de başvurularını gerçekleştirebilirler.

Soru ve cevapların tümüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsin.