Kurumsal Satış Müdürü Nedir?

Kurumsal Satış Müdürü Nedir?

Kurumsal Satış Müdürü Olmak İçin Gerekenler

Kurumsal satış müdürü olarak kariyerinize devam etmek istiyorsanız en az lisans düzeyinde eğitim almanız gerekir; fakat zaman zaman ön lisans mezunu olup kendini geliştirmiş ve uzun yıllar sektörde çalışarak deneyim kazanmış kişilerin de müdür pozisyonunda çalıştığını görebilirsiniz. İşletme, İktisat gibi bölümler bu pozisyon için öncelikli tercih edilen bölümler arasında yer alır. Ticaret Kanunu'na hakim olan kişiler de kurumsal satış müdürlüğü pozisyonu için tercih edilir.

Kurumsal Satış Müdürü Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Üniversitelerde direkt olarak kurumsal satış üzerine eğitim veren bir lisans ya da ön lisans bölümü yoktur; fakat firmalar öncelikli olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin mezunlarını tercih eder. Ayrıca firmanın hizmet verdiği sektöre bağlı olarak mühendislik eğitimi alanlar da bu pozisyon için tercih edilebilir.

Kurumsal Satış Müdürü Ne Demek?

Kurumsal satış uzmanı, satış rakamlarını ve satış hedeflerini karşılamak adına firmaya hizmet verir. Ayrıca satış stratejilerini geliştirirken bir yandan da potansiyel müşterileri firmaya bağlar. Mevcut müşteriler ile de ilişkileri sürdüren kurumsal satış görevlisi müşterilerin firmadan beklentilerini karşılayacak raporları yöneticiler ile paylaşır.

Kurumsal Satış Müdürü Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kurumsal satış müdürü, firmanın satış politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynar. Bu politikaları güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapan ve bu hedefler doğrultusunda ekibini koordine eden kurumsal satış müdürünün diğer görevleri şunlardır;

  • Yeni ürünlerin teslimat şekilleri hakkında detaylandırma yapmak,
  • Mevcut bayilerin satış rakamlarına odaklanarak satışları artırmak için çözüm önerileri sunmak,
  • Firmanın sağladığı mal ve hizmetler hakkında bayileri bilgilendirmek,
  • Müşteri ilişkilerini güçlendirmek ve ekip arkadaşlarını koordine etmek,
  • Yeni ürünlerin fiyatlandırmasını yaparak yeni pazarlar bulmak,
  • Pazarlama departmanına firmanın mal ve hizmetlerinin tanıtımı hakkında yardımcı olarak gerekli organizasyonların düzenlenmesini sağlamak,
  • Müşterilerin ihtiyaçlarını belirlemek,
  • Haftalık, aylık ve yıllık satış planları yapmak.