Nedir?
İçindekiler
Mühendislik fakültelerinde eğitimler en az 4 yıl devam eder. Eğitim süreci boyunca farklı özelliklere sahip makineler ve makinelerin çalışma prensiplerine dair bilgiler verilir. Temel mühendislik çizimleri gibi dersler de müfredatta bulunur. Gemi makineleri, uçak ve havacılık araçları bakımı gibi farklı üretim sektörleri ile ilgili eğitimler de üniversitelerin ilgili mühendislik fakültelerinde verilir.
Mekanik bakım mühendisi, mekanik sistemlerin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlar. Bakım gereksinimi olan üretim araçlarının bakımlarının tamamlanması için gerekli düzenlemeleri yaparken üstlerini de çalışmaları doğrultusunda bilgilendirir. Üretim sürecinde gerekli tüm ekipman ve tesisatın periyodik bakımının yapılmasını sağlar. Mühendislik tekniklerini ve yeteneklerini ortaya koyan mekanik bakım mühendisi, enerjiden otomotive kadar pek çok alanda çalışabilir.
Mekanik bakım mühendisi üretim sektöründe bulunan makinelerin verimliliğinin sürdürülmesi bakımından önemli görevler üstlenir. Sektörde çalışan mühendisin genel görevleri aşağıdaki gibi sıralanır:
Makine mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve üretim mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar farklı iş kollarında hizmet veren fabrikalarda mekanik bakım mühendisi olarak çalışabilir. Son yıllarda mühendislik fakültelerinde açılan mekatronik mühendisliği bölümü mezunları da mekanik bakım mühendisi olarak kariyerlerine devam edebilirler.
Mekanik Bakım Mühendisi Mülakatları