Coğrafi Bilgi Sistemleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Coğrafi Bilgi Sistemleri

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümü dünya çapında artış gösteren veri üretimi talebi sebebiyle, mekânsal veri yönetimi sürecini takip edecek veya yapılan çalışmalarda veri yönetimi işlemlerini yapabilecek donanımda personelin yetişmesini amaçlar. Kamu kuruluşları, özel sektör ya da bilimsel çalışmaların yürütüldüğü projelerde coğrafi bilgi sistemleri konusunda eğitim görmüş personeller aranır. Bu ihtiyacın giderilmesi, teknolojinin etkili bir şekilde kullanımı ile yüksek maliyetlerle oluşturulan sistemleri düzenlemede önemli bir rol oynar. Coğrafi Bilgi Sistemleri Bölümündeki gelişmeler; jeoloji, ziraat, planlama ve ormancılık gibi alanları doğrudan etkileyebilir. Bu anlamda coğrafi bilgi sistemlerindeki gelişmeler, disiplinler arası ciddi önem taşır. Bu bölüm; yeniliklere açık, sorumluluk bilinci olan, bilgi birikimini çalışmalarına yansıtacak donanımda kişilerin yetişmesini amaçlar. Etkili iletişim becerilerine sahip, lider ruhlu, takım çalışmasına yatkın, çalışma dünyasının talepleri doğrultusunda hızlı problem çözme becerilerini taşıyan kişilerin bu bölümde başarılı olma şansı yüksektir. Coğrafi bilgi sistemleri teknikeri olanlar; tarımsal faaliyetler, haritacılık, savunma uygulamaları, ormancılık, jeolojik ve hidrolik uygulamalar ile ilgili firmalarda çalışma imkânı bulabilirler. Belediyeler, tapu müdürlükleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri bir coğrafi bilgi sistemleri teknikerinin çalışabileceği kurum ve kuruluşlardandır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Coğrafi Bilgi Sistemleri Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Coğrafi bilgi sistemleri bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde bulunan coğrafi bilgi sistemleri bölümünün taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri taban puanları ile Anadolu Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Tercih Puanları

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, coğrafi bilgi sistemleri tercih puanları, her sene öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 220,197 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 319,476 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 298,152 olarak belirlenmiştir. Coğrafi bilgi sistemleri bölümünün bazı üniversitelerde daha düşük puanlar ile öğrenci alan açık öğretim programı da bulunur. Aynı bölümün Anadolu Üniversitesi’nde bulunan açık öğretim programına, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 258,281 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 204,460 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 205,247 olarak belirlenmiştir. Gördüğün gibi coğrafi bilgi sistemleri bölümü taban puanları değişken olabilir. Bu nedenle coğrafi bilgi sistemleri puanları ile birlikte başarı sıralamasını da incelemelisin.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Başarı Sıralaması

Ön lisans veya lisans eğitimi veren tüm bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Coğrafi bilgi sistemleri başarı sıralaması da coğrafi bilgi sistemleri taban puanları gibi hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri sıralaması geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü sıralama bilgisi ile Anadolu Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, coğrafi bilgi sistemleri bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 2.154.565 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.614.031 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 1.082.553 olarak belirlenmiştir. Coğrafi bilgi sistemleri bölümünün bazı üniversitelerde daha düşük başarı sıralaması ile öğrenci alan açık öğretim programı da bulunur. Aynı bölümün Anadolu Üniversitesi’nde bulunan açık öğretim programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.367.950 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.384.844 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 1.504.155 olarak belirlenmiştir. Sen de başarı sıralamana üniversitelerin örgün ya da açık öğretim programlarından birini tercih edebilirsin.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Tercih

Üniversite sınavına giren her öğrenci tercih yapma hakkına sahiptir. Tercihlerini belirlerken okumak istediğin bölümün bulunduğu üniversiteleri de araştırman gerekir. Büyük olasılıkla coğrafi bilgi sistemleri taban puanları ve başar sıralaması senin elde etmiş olduğun dereceye yakın olan üniversitelerden birine yerleşebilirsin. Coğrafi bilgi sistemleri tercih listende yer alıyor ise bu bölümün de hangi üniversitelerde yer aldığını öğrenmen gerekir. Söz konusu bölüm 2023 yılı itibariyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de dahil olmak üzere pek çok üniversitede bulunduğunu bilmelisin. Bunlar arasında açık öğretim ya da uzaktan öğretim programları da bulunmaktadır. Sınavda aldığın puan örgün eğitim sağlayan üniversitelere yetmiyor ise açık öğretim ya da uzaktan öğretim seçeneklerini deneyebilirsin. Bu bölümden mezun olduğunda hidrolik, jeolojik, zirai, ormancılık ve savunma gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ya da özel sektör firmalarında iş imkanlarına ulaşabilirsin.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Kontenjan

Türkiye’de bulunan tüm üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Coğrafi bilgi sistemleri kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü kontenjan sayıları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü kontenjan sayıları ile Anadolu Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Ayrıca bir örgün eğitim veren bir bölümün kontenjan sayıları, açık öğretim ya da uzaktan öğretim programına sahip bir bölümün kontenjan sayısından daha düşüktür. Örneğin; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi coğrafi bilgi sistemleri bölümü genel kontenjan sayısı son üç yıl için de 30 kişi olarak belirlenirken, aynı bölümün Anadolu Üniversitesi’nde bulunan açık öğretim programının genel kontenjan sayısı son üç yıl için de 400 kişinin üzerinde belirlenmiştir. Bölümler ile ilgili merak ettiğin bilgilere Kariyer.net sitesi üzerinde bulunan bölümler sayfasından ulaşabilirsin. 

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Cografi Bilgi Sistemleri Bölümü Taban Puanları Nedir?

Coğrafi bilgi sistemleri bölümü taban puanı YKS verilerine göre en yüksek 263,78352 puan ile Ankara Üniversitesine aittir. İlgili bölüme alım yapan üniversiteler arasındaysa en düşük taban puanı 213,25784 ile Selçuk Üniversitesine aittir. En yüksek kontenjan bulunan üniversiteler açık öğretim olan Anadolu ve İstanbul Üniversitesiyken hemen ardından puan sıralaması olarak 2.sırada yer alan ve kontenjanı en yüksek olan örgün eğitimde Akdeniz Üniversitesinde bulunmaktadır. 224,43568 taban puanını koruduğun takdirde Manisa Celal Bayar Üniversitesinde eğitim alma şansına sahip olabilirsin. Türkiye genelinde 11 üniversitede bulunan coğrafi bilgi sistemleri bölümünü YKS’de elde ettiğin puana göre tercih...