Üniversitelerin Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Üniversiteler | Bölümler | Puan Türü | Kontenjan | Taban Puan | Başarı Sırası | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Atatürk Üniversitesi | Felsefe Grubu Öğretmenliği (4 Yıllık) | EA | 11 | Dolmadı | 0 |
2 | Çukurova Üniversitesi | Felsefe Grubu Öğretmenliği (4 Yıllık) | EA | 14 | Dolmadı | 0 |
3 | Gazi Üniversitesi | Felsefe Grubu Öğretmenliği (4 Yıllık) | EA | 21 | 312,11514 | 275,786 |
Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünün amacı eğitim kurumlarında öğrencilere felsefe, psikoloji ve sosyoloji üzerine olan felsefe derslerinin en verimli ve etkili şekilde öğreterek, öğrencilerin felsefe dersi hakkında bilgili ve donanımlı olmasını sağlamaktır. Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü mezunlarının eğitim sektörüne ve öğrencilerine fayda ve katkı sağlaması beklenmektedir.
Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, felsefe, sosyoloji ve psikoloji kavramlarına karşı ilgili ve öğretme isteği olan, disiplinli, öğrencilerle iletişim kurabilecek ve sorumluluk sahibi olması aranan başlıca özellikler arasındadır. Felsefe Grubu öğretmenliği DGS geçiş bölümleri mevcut değildir. Bununla birlikte öğrenciler Felsefe Grubu Öğretmenliği yatay geçiş bölümlerini değerlendirme imkanına sahiptir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonrasında senin için hayal ettiğin bölümü tercih etmek adına yeni bir süreç başlar. Bu süreç içerisinde bölüm, üniversite ve şehir gibi önemli kararlar söz konusu olur. Eğer ki felsefeye ilgi duyuyorsan ve felsefe grubu öğretmenliği tercihlerinden biri ise felsefe grubu öğretmenliği taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları gibi bilgilere ulaşman gerekir.
Üniversite sınavına girdikten ve hangi bölümü tercih edeceğini düşündükten sonra önemli olan bir diğer konu da öğrencisi olmak istediğin bölümün taban puanlarıdır. Felsefe grubu öğretmenliği puanları, okuldan okula değişkenlik göstermektedir. Türkiye'de Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi gibi okullarda felsefe grubu öğretmenliği bulunur. İlgili okulların felsefe grubu öğretmenliği tercih puanları son üç yılda 289 puan ile 325 puan arasında değişiklik gösterebilir. Felsefe grubu öğretmenliği tercihi yapacaksan EA (Eşit Ağırlık) alanından AYT sınavına girmeli ve bu puan üzerinden tercih yapmalısın. Sen de sınav sonuçları açıklandıktan sonra Felsefe grubu öğretmenliği taban puanlarını inceleyerek tercih yapabilirsin. Felsefe grubu öğretmenliği doğrudan YKS sınavı ile öğrenci aldığından başka herhangi bir ön koşul aranmaz. Bu nedenle felsefe grubu öğretmenliği mülakat soruları olmaksızın yalnızca YKS puanın ile tercih edebileceğin bir bölümdür. Felsefe grubu öğretmenliği taban puanları, felsefeye karşı artan ilgi ve sektörde felsefe mezunu birey ihtiyacının yükselmesiyle yıllar geçtikçe artabilir. Felsefe grubu öğretmenliği taban puanlarını incelerken kendi puanını ve o yıl sınava giren öğrenci sayısı gibi etmenleri incelemeyi unutmamalısın. Bunun için üniversite taban puanları sayfasını ziyaret edebilirsin.
YKS sınavı sonrasında tercihlerini yaparken taban puanların yanı sıra üniversitelerin son yıllardaki başarı sıralamalarını da incelemen gerekir. YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) öğrencileri tercihlerine göre üniversitelere yerleştirirken taban puanlardan ziyade başarı sıralamalarını baz almaktadır. Felsefe grubu öğretmenliği sıralama listesi de aynı felsefe grubu öğretmenliği taban puanları gibi yıllara ve o yıl sınava giren öğrencilerin tercihlerine göre değişkenlik göstermektedir. Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi gibi üniversitelerin son yıllarda felsefe grubu öğretmenliği başarı sıralaması incelendiğinde eşit ağırlık sıralamalarında 277.000 ve 252.000 aralığında öğrenci aldıkları görülmektedir. Başarı sıralamaları belirlenirken çok farklı etkenler vardır ve geçmiş yılların başarı sıralamaları doğrudan tercih yapılan yılın başarı sıralamasıyla aynı olmayacaktır ancak tercih yapacağın dönem başarı sıralaman ile yaptığın tercihler yakın olmalıdır. Ayrıca tercihlerini yaparken başarı sıralamanın üstünde olan okulları listenin en üstüne yazabilir ve kendi başarı sıralamana yakın okulları daha alt sıralara ekleyebilirsin. Bu tercih stratejisi sayesinde geçmiş yıllarda yüksek başarı sıralaması olan bölümlerin başarı sıralaması düşerse o bölüme yerleşme ihtimalini yükseltecektir. Tercih yaparken felsefe grubu öğretmenliği taban puanlarını ve başarı sıralamalarını birlikte inceleyebilirsin, bu şekilde tercih listen daha güçlü olacaktır.
Felsefe grubu öğretmenliği bölümünü tercih edeceksen dikkat etmen gereken bazı konular var. Bunlardan birisi bölümün istihdam durumu. Felsefe grubu öğretmenliği bölümünü tercih edip başarılı şekilde mezun olan öğrencilerin gerek kamuda gerekse özel sektörde çeşitli çalışma imkanları vardır. Öğretmenlik üzerinden ilerlemeyi düşünürsen devlet okullarında, dershanelerde ve özel eğitim kurslarında felsefe grubu dersleri verebilirsin. Felsefe derslerinin yanı sıra sosyoloji ve mantık derslerinin de öğretmenliğini yapabilirsin. Felsefe grubu öğretmenliği bölümünü tercih edip bitirirsen, felsefe bölümü mezunlarından farklı olarak pedagojik formasyon almaksızın öğretmenlik yapabilirsin. Ayrıca eğitmenlik yapmak istiyor ancak bunu üniversitede sürdürmek istiyorsan lisans eğitimin sonrasında yüksek lisans ve doktora yaparak üniversitelerde açılan kadrolara uygun olarak öğretim görevlisi olabilirsin. Felsefe, geniş bir alan olması nedeniyle medya sektöründe, reklamcılık sektöründe ve basım-yayın sektöründe çalışabilirsin. Ülkemizde henüz yeni gelişmekte olan felsefi danışmanlık alanında da hizmet verebilirsin. Felsefe grubu öğretmenliği tercihi her ne kadar kamuda istihdamı az olan bir tercih olsa da bölümün geniş eğitim skalası nedeniyle iş imkanları her geçen gün artmaktadır. Sen de felsefe grubu öğretmenliği tercihi yapacaksan hayatının geri kalanında çalışmak istediğin sektörü seçip tercihini buna göre yapabilirsin. Felsefe grubu öğretmenliği taban puanları, felsefe grubu öğretmenliği başarı sıralaması gibi etkenlerin yanı sıra felsefe grubu öğretmenliği tercihi yaparken üniversite sonrası yapılacaklar da unutulmamalıdır. Eğer felsefe grubu öğretmenliği tercih listende yer alacaksa pozisyonlar felsefe grubu öğretmenliği sayfasına göz atabilirsin. Buradan; bölüm mezunlarının ortalama maaşları, istihdam alanları ve iş ilanları gibi konuları inceleyebilirsin.
Tercih döneminde dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri de bölümlerin kaç öğrenci aldığı yani kontenjanıdır. Bölümlerin kontenjanı belirlenirken üniversitenin fiziki koşullarının yanı sıra bölümün istihdam durumu da göz önünde bulundurulmaktadır. Felsefe grubu öğretmenliği kontenjanına bakıldığında, ülkemizde üç üniversite bu eğitimi verdiğinden kontenjan diğer bölümlere göre nispeten azdır. Atatürk Üniversitesi 40 öğrenci, Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi ise son yıllarda 20 öğrenci kontenjanı açmıştır. Ancak Atatürk Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesinde son yıllarda kontenjan dolmadığından felsefe grubu öğretmenliği taban puanları ve felsefe grubu öğretmenliği kontenjan bilgileri bu okullar için mevcut olmayabilir. Felsefe grubu öğretmenliği tercihi yapmayı düşünüyorsan kontenjan son derece önemlidir. Tercih yaptığın dönemde ilgili okul ve bölümün kontenjanı dolmadıysa yalnızca barajı geçmen durumunda o bölüme yerleşebilirsin. Daha fazla kontenjanı olan bölümler daha fazla öğrenci alacağından mutlaka daha fazla kontenjanı olan okulu ve bölümü tercih listene eklemelisin. İlgili bölümü tercih ederken felsefe grubu öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralamalarıyla birlikte felsefe grubu öğretmenliği kontenjanlarını dikkatlice incelemen tercih listeni daha iyi yapmanı sağlayacaktır. Ayrıca doğrudan felsefe bölümünü okursan MEB'in verdiği pedagojik formasyon eğitimini alarak felsefe grubu öğretmenliği de yapabilirsin.
Felsefe Grubu Öğretmenliği için tercih yapmak isteyen adaylar, farklı üniversitelerin sunmuş olduğu programları değerlendirebilir ve detaylı şekilde inceleyebilir. YKS verilerine göre Felsefe Grubu Öğretmenliği için en yüksek başarı sıralamasına sahip olan üniversite 325,70074 ile Gazi Üniversitesidir. Buna ek olarak Atatürk Üniversitesi de Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü için program sağlayan üniversitelerden biridir. YKS’de elde ettiğin başarı puanına uygun olan üniversiteler arasından seçim yaparak sen de bu bölümde okumak için tercih yapabilirsin....