Üniversitelerin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünün amacı, deniz taşıtlarının olduğu her alanda gemi makinelerini geliştirme, analiz etme, projelendirme ve en uygun ekonomik üretimi sağlayarak çalıştığı kuruma, sektöre fayda ve katkı sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünün temeli denizcilik ve mühendisliğe dayanmaktadır. Öğrenciler eğitim hayatları boyunca bu temeller üzerinde bir hayat geçireceklerdir. Bölümde okumak istiyorsan sadece denizcilik değil mühendislik alanına da ilginin olması gerekir. Yine derslerde ve meslek hayatında başarılı olabilmen için matematik ve analitik düşünme becerisine sahip olmalısın.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde bulunan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü taban puanları 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği taban puanları ile İstanbul Teknik Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 364,397 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 298,853 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 342,916 olarak belirlenmiştir. Yani Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile yerleşim yapılır.
Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği puanları ve gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği başarı sıralaması üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği sıralama listesi yıllara göre farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü sıralama bilgisi ile İstanbul Teknik Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 152.434 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 165.631 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 169.637 olarak belirlenmiştir. Sen de başarı sıralamana göre üniversitenin herhangi bir bölümünü tercih listene ekleyebilirsin. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde okumak istemiyorsan, aynı bölümün olduğu diğer devlet ya da vakıf üniversitelerini de inceleyebilirsin.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandıktan sonra sınav sonuçlarının açıklanması yaklaşık bir ayı bulabilir. Bu süreçte öğrenciler alacaklarını düşündükleri tahmini puanlara göre okumak istedikleri bölümler hakkında araştırma yapmaya başlayabilir. Bu süreçte gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü ile gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümünde olduğu gibi bazı bölümlerin birbirine çok yakın olduğunu unutmamalısın. Okumak istediğin bölüme karar verdiysen işe bu bölümün hangi üniversitelerde olduğunu araştırarak başlayabilirsin. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği pek çok devlet ve vakıf üniversitesinde bulunur. Bunlardan bazıları Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesidir. Tercihini herhangi bir üniversiteden yana kullanabilirsin. Ancak vakıf üniversitesi seçmek istiyorsan mutlaka okulun burslu programları ve ücretli programları hakkında bilgi alman gerekir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler, kamu ya da özel sektörde istihdam edilebilirler ve başlıca çalışma alanları tersanelerdir. Gelecekte devlet kurumlarında çalışmak gibi bir hedefin var ise ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmen gerekir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği tercih listende yer alıyor ise bu bölümü detaylı şekilde araştırman gerekir.
Kontenjan bir üniversitenin ilgili eğitim öğretim yılında kabul edebileceği maksimum öğrenci sayısıdır. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları ile İstanbul Teknik Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Öte yandan okumak istediğin bölümün ikinci öğretim programı olup olmadığını da inceleyebilirsin. Çünkü ikinci öğretim programı olan bölümler, örgün eğitimden ayrı olarak ikinci öğretim kontenjan sayısı belirler. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de dahil olmak üzere tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü genel kontenjan sayısı son üç yılda da 30 kişi olarak belirlenmiştir.
Deniz taşımacılığı üzerine hizmet veren sektörlerde gemi makinelerinin geliştirilmesi ve tamir işlemlerinin gerçekleştirilmesi üzerine uzmanlaşmış kişilerin yetiştirilmesini sağlayan bu alan, 4 yıllık lisans bölümleri arasında yer alır. YKS verileri doğrultusunda almış olduğun taban puan sistemine göre Gemi İnşaatı ve Gemi Mühendisliği bölümünü tercih edebilirsin. İstanbul Teknik Üniversitesi 477.81642 ile en yüksek taban puanına sahip olan bölümdür. Yıldız Teknik Üniversitesi 456.77282 taban puanına sahiptir. Piri Reis Üniversitesi ise 446.64678 taban puanıyla öğrenci alımlarını gerçekleştirir....