Üniversitelerin İletişim Sanatları bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Üniversiteler | Bölümler | Puan Türü | Kontenjan | Taban Puan | Başarı Sırası | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | İstanbul Kültür Üniversitesi | İletişim Sanatları (Burslu) (4 Yıllık) | SÖZ | 8 | 368,68123 | 86,708 |
2 | İstanbul Kültür Üniversitesi | İletişim Sanatları (Ücretli) (4 Yıllık) | SÖZ | 6 | Dolmadı | 0 |
3 | İstanbul Kültür Üniversitesi | İletişim Sanatları (%50 İndirimli) (4 Yıllık) | SÖZ | 34 | Dolmadı | 0 |
Günümüzde iletişimin çok hızlı ve çok sayıda gerçekleşiyor olması verimli ve verimsiz iletişim terimlerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. İletişim Sanatları bölümü, medya içerisinde verilecek bilgilerin verimli olmasını sağlayacak nitelikli insan ihtiyacından ortaya çıkmıştır.
İletişim Sanatları bölümünün amacı, genel medya cihazlarının (radyo ve televizyon gibi) medya kuruluşlarında başarılı bir şekilde görev kullanacak ve verilen görevleri yerine getirecek, sektöre katkı ve fayda sağlayacak nitelikli çalışma elemanlarını sektöre yetiştirerek kazandırmaktır.
İletişim Sanatları bölümünü düşünen aday öğrencilerin, reklamcılık ve sağlıklı iletişim kavramlarına ilgi duymaları ve bu konularda meraklı olmaları önemli kriterler arasındadır. Bu özellikler, bölümü başarıyla tamamlamak ve sektörde etkili bir kariyere sahip olmak için temel gereksinimleri oluşturur.
Popüler kariyer seçenekleri oluşturması sayesinde gelecekte de iş imkanları konusunda avantajlı bir bölüm olacağı düşünülür. Eğer sen de, güncel gelişmeleri takip eden ve şartlara uyan biri olduğunu düşünüyorsan bölümü tercih edebilirsin.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Görİletişim sanatları, günümüzde her alanda kullanabileceğin, üstelik bundan artık para kazanabileceğin bir meslek dalıdır. İletişim sanatları taban puanları konusunda yapacağın ufak araştırmada belirleyeceğin öncelikler oldukça önemlidir. Çünkü öncelikle yaşamak istediğin şehir, tercih edeceğin üniversite, senin yaşam kaliteni belirler.
İletişim sanatları taban puanları ve bölüm hakkındaki detaylara Kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin. Ayrıca iletişim sanatları alanında eğitim veren fakültelerin, eğitim olanaklarını, kütüphane, bilgi teknolojileri, etkinlikler, atölyeler, sergiler, çeşitli uygulama birimleri olmak üzer her türlü kanalı değerlendirmelisin. Bunun için üniversitelerin kampüs yapısını ve öğrencilere sunduğu imkanları araştırmak için üniversiteler sayfasına göz atabilirsin.
İletişim sanatları bölümü taban puanları, üniversitelerin almak istediği öğrenci profiline göre değişiklik gösterir. Özel, vakıf ve devlet üniversitelerinde yer alan iletişim sanatları, ilerleyen dönemde iş hayatında çok yönlü beceriler geliştirmene olanak tanır. Eğer sanatsal çalışmalara ve dijital sanatlara ilgi duyuyorsan bu alanı bir meslek dalı haline getirebilirsin.
İletişim sanatları taban puanları ve başarı sıralaması ile istediğin bölüme yerleşmen için öncelikle elinde bir liste bulundurabilirsin. Böylece en çok istediğiniz üniversiteden başlayarak diğer seçenekleri listeleyebilirsin. İletişim sanatları sıralama puanı aracılığıyla tercihini yaparken bu bölüme yakın başka bölümleri de yazmayı düşünebilirsin. İletişim sanatları yeni bir bölüm olduğu için şu anda birçok üniversitede yok. Bu bölümün yanında sosyal medya yöneticiliği, halkla ilişkiler ve reklamcılık alanlarından da tercihler yapmayı düşünebilirsin.
Üniversitelerin kabul ettiği kriterler genellikle birbirinden farklılık gösterir. Bu nedenle iletişim sanatları puanları ve başarı sıralaması üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Burada dikkat etmen gereken sadece puanının bu bölüme yeterli olup olmaması değildir. İletişim sanatları alanına ilgi duyuyorsan örneğin fotoğrafçılığı seviyorsan okulun fotoğrafçılık kulübü, fotoğraf sergisi, gazetecilik, reklamcılık gibi faaliyetlerinin bulunup bulunmadığına dikkat etmelisin.
Eğitim kalitesi ne kadar yüksekse, sanatsal becerileri geliştirmeye ne kadar müsaitse senin mesleki gelişimin için de daha doğru bir tercihtir. İletişim sanatları taban puanları ve başarı sıralaması burslu, ücretli, %50 indirimli olmak üzere 3 ayrı gruba ayrılmıştır. Birçok dijital sanatın bir arada bulunduran, yaratıcı düşünceyi besleyen, pazarlama stratejilerini öğreten bu bölüm, basın yayın, RTV, gazetecilik, reklamcılık, sosyal medya yönetimi ve pazarlaması, dijital pazarlama alanlarında çalışma fırsatı sunar.
Araştırmayı seviyorsan iyi bir blog yazarı, içerik editörü, sosyal medya içerik üreticisi olabilirsin. Dijital sanatlara ilgin varsa iyi bir grafik tasarımcı, illüstrasyon sanatçısı, NFT sanatçısı olabilirsin. İletişim sanatları başarı sıralaması, şu an için İstanbul Kültür Üniversitesi listesinde tercih yaparken istenen kriterler arasında yer alır. Eğer sınava 2024 yılında gireceksen iletişim sanatları taban puanları ve sıralama hakkında bilgi alarak çalışma programını buna göre belirlemelisin.
İletişim sanatları, günümüzde yapay zeka teknolojilerinin gelişimiyle mesleklerin farklı yollara dönüşmesini kaçınılmaz kılmıştır. İletişim sanatları tercih listesini hazırlarken mesleki anlamda öğreneceklerini önceden düşünmeli, hatta bu alanda kendini geliştirmek için yapacağın projeleri bile düşünmeye başlayabilirsin. Reklam ve fotoğrafçılık yarışmaları, senaryo yarışmaları, kısa film yarışmaları gibi farklı sanatsal etkinliklere katılarak özgeçmişine önemli referanslar ekleyebilirsin. Üniversite okurken yaz tatillerinde çalışabileceğin reklam ve içerik ajanslarını önceden belirlemelisin.
İletişim sanatları taban puanları için Kariyer.net internet sitesinden, ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi internet sitesinden de bilgi alabilirsin. Üniversite, sadece derslere girip sınavlardan geçtiğin bir yer olmayacak. Bu süreci en verimli şekilde geçirmek için üniversite tarafından sunulan bütün olanakları en verimli şekilde geçirdiğinden emin olmalısın.
İletişim sanatları puanları şu anda ücretli kontenjan için 230,27 olarak belirlenmiştir. 281,37 indirimli, 371,02 burslu iletişim sanatları taban puanları arasında yer alır. İletişim sanatları bölümü için gelen talebe bağlı olarak yeni dönemde bu bölüm için daha çok üniversitede bölüm açılması mümkün olabilir. İletişim sanatları sıralama listesinde en üstten en aşağı doğru kontenjan açıklığı doğrultusunda tercihini yapabilirsin.
Yeni medya alışkanlıklarının izleme ve dinleme alışkanlıklarını da etkilemesiyle ana akım medya ve basın yayın organlarının tek çatı altında birleşmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu nedenle iletişim sanatları adı altında radyo televizyon sinema, halkla ilişkiler, basın yayın, reklamcılık ve fotoğrafçılık gibi alanlar bir araya gelmiştir.
İletişim sanatları taban puanları ile tercih yapmadan önce kontenjanların dolmadığından emin olmalısın. Bunun için de tercih süresi içinde fazla geç kalmadan tercihini yapmalısın. İletişim sanatları kontenjan bilgisine bu bölümün yer aldığı üniversitelerin listelerine üniversite taban puanları üzerinden ulaşabilirsin.
Kendini tam donanımlı bir meslek hayatına hazırlarken iletişim, pazarlama ve yapay zeka teknolojilerine daha hakim olabilirsin. Bunun için kod yazmayı öğrenebilir, metin yazarlığı alanında kendini geliştirebilirsin. İletişim sanatları alanında kendini geliştirerek geleceğe hakim olacak mesleklere özel çözümler üretebilirsin. Kendini üniversite eğitimiyle sınırlamadan daha fazla kursa ve çalışmaya katılarak gelişebilirsin.
Yaratıcı işler senin için biçilmiş kaftan ise üniversite öncesinde de kod yazılımı, NFT gibi kurslara katılmayı düşünebilirsin. Illustratör, photoshop gibi programları öğrenerek kendini öğrencilik sürecine daha bilinçli bir şekilde hazırlayabilirsin. Üniversiteyi sadece derslerden oluşan bir yer olmaktan öte mesleki yeterliliğini geliştireceğin bir alan olarak görmelisin. Böylece iletişim sanatları taban puanları dışında kariyer olanaklarını değerlendirmelisin. Kendi yeteneğin doğrultusunda geleceğin mesleklerine yön veren kişilerden biri olabilirsin.
İletişim Sanatları bölümü, AYT puan türü ile alım yapan ve sözel alanından tercih yapacak üniversite adaylarının tercih edebileceği programıdır. Söz konusu bölüm, üniversitelerin lisans eğitimi veren programlarında okutulur. İletişim Sanatları bölümü mezunu olan kişiler, çeşitli kariyer hedefleri ile kendileri için uygun olan alanı tercih edebilirler. İletişim Sanatları bölümü Türkiye’de yalnızca İstanbul Kültür Üniversitesinde bulunur. Üniversite bu bölüm için toplam 30 kontenjana sahiptir. İstanbul Kültür Üniversitesi, İletişim Sanatları burslu programı 371,0181 ile en yüksek taban puanına sahip programdır....