Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
İstanbul'un tam merkezinde bulunan İstanbul Kent Üniversitesi, Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. 2016 Ağustos'unda kurulan üniversite 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başlamıştır. İstanbul Kent Üniversitesi bugün bünyesinde dört fakülte bulundurmaktadır. Fakülteler dışında; bir yüksekokul ve iki meslek yüksekokulu bulunan üniversitede bir enstitü, altı uygulama ve araştırma merkezi yer almaktadır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) orta öğretimi tamamlayan öğrencilerin üniversiteye gitmek için girdikleri sınavdır. YKS, her sene Türkiye’de 81 ili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Lefkoşa eyaletinde düzenlenir.
Sınav temelde üç oturumdan oluşur. Sınavın birinci oturumu olarak kabul edilen Temel Yeterlilik Testleri (TYT) sınavına tüm adayların katılması zorunludur. TYT kapsamında 40 Türkçe, 20 sosyal bilimler, 40 matematik, 20 fen bilimleri olmak üzere 120 soru sorulur. Bu soruları cevaplaması için adaylara 165 dakika süre verilir. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise TYT’den bir gün sonra düzenlenir. Lisans eğitimi almak isteyen adayların TYT ve AYT oturumlarına girmesi zorunludur. AYT kapsamında 40 Türk dili ve edebiyatı, 40 sosyal bilimler, 40 matematik, 40 fen bilimleri olmak üzere 160 soru sorulur. Bu soruları cevaplaması için adaylara 180 dakika süre verilir.
Sınavın üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testleri (YDT) ise TYT’den bir gün sonra düzenlenir. Almanca, Rusça, İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerinde yapılacak olan sınavda adaylara 80 soru yöneltilir. Bu soruları cevaplaması için adaylara 120 dakika süre verilir. Bu aşamadan sonra okumak istediğin bölüm İstanbul Kent Üniversitesi’nde bulunuyorsa İstanbul Kent Üniversitesi taban puanları hakkında araştırma yapabilirsin.
Üniversitelerin taban puanları her sene yapılan YKS sonuçlarına göre değişir. Öğrencilerin YKS kapsamında girdikleri TYT, AYT, YDT bir üniversitenin taban puanlarını belirleyen temel unsurdur. Çünkü bu sınavlar sonucu aldıkları puanlar ile herhangi bir üniversiteye kesin kayıt yaptıran öğrenciler o kurumun bir sonraki eğitim öğretim yılı için geçeri olacak taba puanını oluşturur. Yani senin bu sene girmek istediğin üniversite ve bölümün taban puanlarını da bir önceki sene yapılan sınava giren öğrencilerin başarısı belirlemiştir.
Tercih sürecinde yanlış seçimlerde bulunarak bir yılını boşa harcamak istemiyorsan üniversite ve bölümlerin taban puanları hakkında araştırma yapman gerekir. İstanbul Kent Üniversitesi tercih puanları sana bu konuda fikir verecektir. Türkiye’de bulunan tüm üniversiteler ile ilgili taban puanlarına Kariyer.net sistemi üzerinden ulaşabilirsin.
Şehrin tam merkezinde bulunan İstanbul Kent Üniversitesi sıralama listesi ÖSYM tarafından hazırlanan tercih kılavuzlarında bulunur. Bir bölümü tercih ederken o bölümün önceki yıllara ait başarı sıralamasını incelemen gerekir. Okumak istediğin bölüme son giren öğrencilerin taban sıralaması senin sıralamana yakın olmalıdır. Yerleştirmelerde taban puanından daha önemli bir unsur var ise o da başarı sıralamasıdır. Genel olarak puanın okumak istediğin İstanbul Kent Üniversitesi taban puanlarına yakın ise sıralaması da okumak istediği bölümün sıralamasına yakındır.
Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından 2016 yılında Cihangir semtinde kurulan İstanbul Kent Üniversitesi başarı sıralaması bilgilerini inceleyerek bu okulda okuyup okuyamayacağın hakkın bir fikir edinebilirsin. Tercih işlemleri sırasında İstanbul Kent Üniversitesi puanları dışında bölümlere ait başarı sıralamasını da göz önünde bulundurmak daha doğru seçimler yapmanı sağlar. En son düzenlenen YKS sonucuna İstanbul Kent Üniversitesinde herhangi bir bölüme kayıt yaptırmış olan öğrencinin puanı ve sıralaması taban puan ve sıralama olarak kaydedilir.
Vakıf üniversiteleri yurt çapında en başarılı öğrencileri bünyelerine katarak taban puanlarını ve başarı sıralamalarını yükseltmek ister. Bu yüzden adaylara çeşitli oranlarda burs imkanları sunar. İstanbul Kent Üniversitesi tüm programlarında ücretli eğitimin yanında yüzde 50 ve yüzde yüz burs olanağı sunar. Sen de YKS’de alacağın puan ve başarı sıralaman İstanbul Kent Üniversitesi taban puanlarını araştırıp kayıt için listene ekleme yaptırabilirsin.
TYT’de 15, AYT’de ise 35 net yapan öğrenciler tercih yapma hakkı kazanır. Adaylar ayrıca 24 ile 30 bölüm arasında tercih yapma hakkına sahiptir. Ancak bu veriler kesin olmamakla birlikte her sene değişebilir. Bu yüzden güncel bilgileri takip etmek önem arz eder. İstanbul Kent Üniversitesi tercih listende var ise yapacağın nete göre bu kurumu da listene ekleyebilirsin. Okumak istediğin bölüm ile ilgili taban puan ve başarı sıralaması grafiğini çıkarmak tercih aşamasında işine yarayacaktır. Çünkü tercih dönemi başladığında başvurunu YKS’de alacağın puana ve okumak istediğin bölümün taban puanlarına göre yapacaksın.
Bu durum, şu örnekle açıklanabilir; İstanbul Kent Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizce olan en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerinden biri psikolojidir. Psikoloji bölümü 2022 yılında en düşük 380,879 puan ile 2021 yılında en düşük 321,711 puan ile öğrenci almıştır. Bu bölümün başarı sıralaması ise 2022 yılı için 95.435, 2021 yılı için ise 96.892’dir. Yani, psikoloji bölümünü burslu olarak istiyorsan senin de puanın ve başarı sıralaman bu sayılara yakın olmalıdır.
Üniversitelerin kontenjanları her sene değişebilir. Şu an için yalnızca 2023 yılı için geçerli olmak üzere pek çok üniversiteye ek kontenjan getirilmiştir. Ancak ek kontenjan sayıları genel kontenjanı etkilemez. Bunun haricinde bir ek kontenjan da 34 yaşını tamamlamış kadınlar için açılmıştır. Bu kapsamda devlet üniversitelerinde okumak isteyen adaylar, 34 yaşından büyük olmaları halinde bu kontenjanlardan yaralanabilecektir. Bu haktan yararlanabilmek için daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmamış olmaları gerekir. İstanbul Kent Üniversitesi kontenjan sayıları ile ilgili bilgilere tercih motoru sayfasından kolayca ulaşabilirsin.
İstanbul Kent Üniversitesi bünyesinde farklı fakülteler bulunur. Öğrencilerin tercih edebileceği meslek dalları için çeşitli bölümler eğitim ve öğretim hayatına devam eder. Üniversitenin Diş Hekimliği bölümü, en yüksek puan aralığına sahiptir. Bu bölüme yerleşmek için sayısal alandan 475,3922 puan almak gerekir. Sayısal puan türüyle öğrenci alan bölümler arasında Ebelik bulunur. Ebelik okumak isteyen öğrencilerin alması gereken puan 321,68428 olarak belirlenir. Burs imkanı sunan Psikoloji bölümü için elde edilmesi gereken eşit ağırlık puanı ise 372,03764’tür....