Üniversitelerin Uluslararası İşletme Yönetimi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı uluslararası ticaret yapan şirketlerin içerisinde bulunan büyük ve küçük işletmeler için finans ve yönetim açısından eğitimli ve donanımlı öğrencileri yetiştirmektir.
Uluslararası İşletme Yönetimi bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, ekonomi, işletme, finans gibi konulara karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavına girdiysen çok heyecanlı bir tercih süreci seni bekler. Bu tercih sürecinde kendi ilgi alanlarını, hedeflerini ve yeteneklerini iyi bir şekilde kategorize etmelisin. Elde ettiğin sonuçlara göre üniversite tercih listesi hazırlayabilirsin. Bu listeyi hazırlaman daha sağlıklı kararlar verebilmende sana yardımcı olur. Eğer verdiğin kararlar sonucunda uluslararası işletme yönetimi okumaya karar verdiysen bu yazı tam da sana göre. Araştırmana ilk olarak uluslararası işletme yönetimi taban puanları ile başlayabilirsin. Uluslararası işletme yönetimi taban puanları ile alakalı edindiğin bilgiler senin için önemli bir araştırma kaynağı olacaktır.
Taban puanları bir üniversiteye ve bölüme giriş yapabilmek için üniversite tarafından belirlenen asgari puanlara denilir. Taban puanları her sene değişir. Her üniversitenin ve bölümün kendi puan sistemi vardır yani puanlar üniversitelere göre değişir. Taban puanları öğrenciler ile ilişkili olarak belirlenir. Öğrencilerin üniversite sınavında elde ettiği başarılar taban puanlarını belirleyen ana unsurdur. Tercih yapmadan önce istediğin bölüme net bir şekilde karar vermelisin. Sonrasında ise taban puanına yakın üniversiteleri bir liste şeklinde sıralamalısın. Taban puanına yakın ve uygun tercihler yapman üniversiteye yerleştirilme şansını arttırır. Ayrıca üniversite tercihine ve puanına göre tam burslu olarak da öğrenim görebilme şansın var.
Uluslararası işletme yönetimi puanları her sene sınava ve öğrencilerin başarı durumlarına bağlı olarak değişir. Örneğin uluslararası işletme yönetimi tercih puanları Yeditepe Üniversitesi için 2021 senesinde 365,00138 olarak belirlemiştir. Fakat 2020 senesinde ise 395,72344 taban puanı ile öğrenci almıştır. Taban puanları arasında her sene oluşan bu farklara dikkat etmen gerekir. Bu farkları da hesaba katarak bir liste oluşturman en sağlıklı sonuçları verir. En güncel ve doğru uluslararası işletme yönetimi taban puanları için üniversite taban puanları sayfasını ziyaret edebilirsin.
Uluslararası işletme yönetimi tercih etmek istiyorsan bilmen gereken konulardan bir tanesi de başarı sıralamasıdır. Uluslararası işletme yönetimi taban puanları kadar başarı sıralaması da oldukça önemlidir ve dikkate alman gerekir. Başarı sıralaması için ilk olarak eğitim görmek istediğin üniversiteye karar vermelisin. Hangi üniversitenin sana uyduğunu ve seni geliştirecek olduğunu düşünüyorsan listene eklemelisin. Gitmek istediğin üniversiteleri belirledikten sonra uluslararası işletme yönetimi taban puanları ve başarı sıralamasını en yüksekten düşüğe doğru sıralayabilirsin. Yeditepe Üniversitesinin başarı sıralaması 2021 yılında 30.424 olarak belirlenmiştir. Bu başarı sıralaması 2020 yılında ise 42.100'dü. Yani uluslararası işletme yönetimi başarı sıralaması her sene pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir.
Başarı sıralamalarını belirleyen faktörler ise ilk olarak öğrencilerin üniversite sınavında edindiği başarılara dayanır. Başarı sıralaması yüksek olan öğrencilerin tercih ettikleri üniversitelerin de sıralamaları buna bağlı olarak yükselir. Başarı sıralamaları tercih döneminde oldukça önemli bir rol oynar. Yerleştirilmeye ise başarı sıralaması en yüksek olan öğrenciden başlanır. Bu yüzden istediğin üniversiteye girebilmek istiyorsan başarı sıralamana dikkat etmelisin. Eğer başarı sıralaman yüksekse tercih listenin ilk sırasındaki üniversitelere yerleştirilme şansın artar. Güncel uluslararası işletme yönetimi taban puanları ve başarı sıralaması için Kariyer.net adresini ziyaret edebilirsin.
Tercih dönemi hayatını etkileyecek en önemli süreçlerden birisidir. Bu yüzden bu süreci olabildiğince doğru bir şekilde yönetmelisin. Tercih döneminde bölüme karar verirken mutlaka isteklerini, ihtiyaçlarını ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalısın. Bu faktörler doğrultusunda kendine en uygun bölümü seçmeli ve araştırmana başlamalısın. Eğer kendine en uygun bölümün uluslararası işletme yönetimi olduğunu düşünüyorsan şanslısın. Araştırmalarına uluslararası işletme yönetimi taban puanları, uluslararası işletme yönetimi sıralama ve kontenjanlar ile başlayabilirsin.
Tabii tercih sürecini etkileyecek tek şey puan ve sıralamalar olmamalı. Mutlaka diğer faktörleri de düşünmelisin. Mesela ilk olarak hangi şehirde okumak istediğine karar vermelisin. Üniversitenin konumu, öğrenci yaşamı ve kültürel ortamı da seni oldukça etkileyecektir. Bu yüzden sana en uygun ortam ve şehri seçmelisin. Okumak istediğin şehre karar verdikten sonraysa üniversitenin imkanlarına göz atabilirsin. Üniversite programının içeriği, staj imkanları ve öğretim kadrosu başlıca incelemen gereken faktörlerdendir. Ayrıca üniversitenin iş hayatı ile ilgili bağlantılarını da incelemelisin. Böylelikle mezun olduktan sonrası için de bir fikrin olmuş olur. Uluslararası değişim programları da dikkate alman gereken bir faktördür. Bu bilgiler ışığında tercih edeceğin üniversiteler sana her zaman daha fazla katkı sağlar. Uluslararası işletme yönetimi tercih edeceksen mutlaka bu bilgilere göz atmalısın. En güncel bilgiler için ise tercih motoru sayfasını ziyaret edebilirsin.
Tercih yaparken uluslararası işletme yönetimi taban puanları kadar uluslararası işletme yönetimi kontenjan bilgisi de önemlidir. Her üniversite kendi olanakları dahilinde bölüm kontenjanı belirler. Belirlenen kontenjanlar her sene farklı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu yüzden tercih yaparken mutlaka kontenjan unsurunu da dikkate almalısın. Kontenjanlar genellikle eğitim kalitesine, üniversite kaynaklarına ve akademik kadroya göre belirlenir. Kontenjanı kısıtlı üniversiteler tercih etmen yerleştirilme şansını düşürebilir. Bu yüzden kontenjan sıkıntısı olmayan üniversiteleri de listene mutlaka dahil etmelisin. Böylelikle yerleştirilememe gibi bir problemin oluşmaz. Uluslararası işletme yönetimi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan bilgisine Kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin. Kariyer.net en güncel veriler eşliğinde sağlıklı bir tercih süreci yönetmende sana yardımcı olur.
Çeşitli üniversitelerde 4 yıllık lisans programı olarak yer alan Uluslararası İşletme bölümü, eşit ağırlık puan türüyle tercih edilir. Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi burslu Almanca Uluslararası İşletme Yönetimi lisans programı, 441,55334 ile en yüksek taban puanına sahiptir. Programı, aynı üniversitenin UOLP-FH KIEL Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile ortak programı olan Almanca Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü, 337,12342 taban puanıyla takip eder. İlgili bölüm için aranan en düşük taban puanı 188,07018 ile Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesine aittir....