Yapay Zeka Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Yapay Zeka Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Yapay Zeka Mühendisliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)SAY2Dolmadı0
2Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY58400,9315381,676
3Bahçeşehir ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY16378,24062107,436
4Bahçeşehir ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY35Dolmadı0
5Bahçeşehir ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY10496,9318811,721
6Hacettepe ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY47513,142926,066
7Hacettepe ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)SAY2359,04257133,578
8Ostim Teknik ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (%25 İndirimli) (4 Yıllık)SAY63Dolmadı0
9Ostim Teknik ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (Burslu) (4 Yıllık)SAY13440,5585845,641
10Ostim Teknik ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (Ücretli) (4 Yıllık)SAY5Dolmadı0
11Tobb Ekonomi Ve Teknoloji ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY10390,5751692,833
12Tobb Ekonomi Ve Teknoloji ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY10478,41820,538
13Tobb Ekonomi Ve Teknoloji ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY11528,944992,474
14Trabzon ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (4 Yıllık)SAY41372,97776114,115
15Uluslararası Balkan ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (Ücretli) (4 Yıllık)SAY20Dolmadı0
16Uluslararası Balkan ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY5Dolmadı0
17Uluslararası Balkan ÜniversitesiYapay Zeka Mühendisliği (%25 İndirimli) (4 Yıllık)SAY5Dolmadı0

Yapay Zeka Mühendisliği

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü, dört yıllık veren bir lisans programıdır. Günümüz teknolojisiyle yapay zeka hayatımızın bir parçası hâline gelmiştir. Bu alanda insan beynine benzer şekilde; mantık yürütme, analiz etme ve bir sonuca varma işlemlerinin makine eliyle yapılması için çalışılır. Yapay zeka mühendisi, makinenin öğrenmesi ve mantık yürütebilmesi alanında çalışmalar yürütmektedir. Bunun yanı sıra bilgisayarda yapılan tüm işlemler kaydedilir. Tüm bu kaydedilenler, programlar ve yazılımlar aracılığıyla işlenerek veriye dönüştürülür. Bu verilerin analiz edilmesi ve kullanılabilir bir hâle getirilmesine de veri mühendisliği denmektedir. Yapay zeka alanında kariyer planı yapan bireylerin veri bilimine de önem vermeleri gerekir. Makine öğrenmesi veriler sayesinde olmaktadır. Toplanan veriler, yapay zeka aracılığıyla yorumlanır ve anlaşılabilir bir hâle getirilir. Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü birbiri ile alakalı iki disiplini içeren bir lisans dalıdır. Yapay zeka ile yazılım konusunda meraklı, disiplinli, teknolojiyi yakından takip eden ve bu gelişimin parçası olmak isteyen herkes, gerekli şartları sağlayarak ilgili bölümde eğitim alabilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Yapay Zeka Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı

Türkiye’de yapay zeka mühendisliği üniversitelerin mühendislik fakültesi ya da mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi bünyesinde eğitim veren sayısal ve 4 yıllık bir bölümdür. Yapay zekanın ilkelerine ve yazılım geliştirmeye odaklanan bu bölüm matematiksel modeller ve veri analizleri ile de bütünleşiktir. Programlamaya ve yapay zeka teknolojileri geliştirmeye ilgiliysen son yılların gözde bölümlerinden biri olan yapay zeka mühendisliği taban puanları listesini araştırmaya başlamalısın. Hangi üniversitelerde bu eğitimi alabileceğini belirlerken, gitmek istediğini üniversite ve şehirleri de göz önüne almalısın. Yapay zeka mühendisliği bölümü taban puanları ile almış olduğun YKS sayısal puanın arasında büyük fark olmayan üniversiteleri Kariyer.net üniversiteler ve taban puanlar sayfalarından tespit ederek hangi üniversitelere girme şansının daha yüksek olduğu hakkında öngörü sahibi olabilirsin.

Yapay Zeka Mühendisliği Tercih Puanları

Taban puanları tercih sürecinde öncelikle araştırmaya başlaman gereken ve yerleştirme işlemleri için kullanılan teknik yeterlilikle ilgili önemli bilgiler arasındadır. Yapay zeka bölümü bulunan ve tercih listene almak istediğin üniversitelere karar verdikten sonra bu okulların yapay zeka mühendisliği puanları listesini kendi puanınla teknik yeterlilik açısından değerlendirmen gerekir. Bu üniversitelerin yapay zeka mühendisliği kaç puan, her sene kaç öğrenci tercih ediyor ve kaç öğrenci yerleştiriliyor, yerleşenlerin kaçıncı tercihleri gibi bilgileri bilirsen hangi üniversitelere yerleşme şansın daha yüksek bunu öngörebilirsin. Yapay zeka mühendisliği tercih puanları üniversite bazında bu bölüme en düşük puanla yerleşen öğrencilerin aldığı YKS sayısal puanlardır. Taban puanlar üniversitelere ve YKS sınavı yıllarına göre farklılık gösterir. Taban puan son öğrenci tarafından belirlendiği için bölümün kontenjanı taban puanı da etkiler. Eğer yazdığın üniversitelerin yapay zeka mühendisliği kontenjanları düşük ise daha az öğrenci yerleşeceğinden yapay zeka mühendisliği taban puanları yüksek olabilir. Ayrıca kontenjan tamamen dolmadıysa da bu durum söz konusu olabilir. Bu sebeple taban puanla birlikte kontenjan miktarına ve doluluk oranına da bakarak şansını değerlendirebilirsin. Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla yapay zeka mühendisliği üniversiteler listesinde devlet üniversitesi olarak Hacettepe Üniversitesi bulunmaktadır. Özel vakıf üniversiteleri içerisinde ise Bahçeşehir Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi er almaktadır. Bu üniversitelerin Yapay zeka mühendisliği taban puanlarını incelerken son birkaç yıla bakman yıllara göre artmakta mı azalmakta mı olduğunu bilmen tercih yapacağın sene hakkında sana fikir verir. Yıllara göre yapay zeka mühendisliği taban puanlarındaki değişimi örnekle açıklayacak olursak; Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği taban puanları 2022 yılında 522,30677 ve 2021 yılında ise 461,33488’dür. Son 2 sene içerisinde yapay zeka mühendisliği puanı verilerinin bu kadar çok artmasını bölüme olan ilginin artması olarak düşünebilir ve tercih listene yazarken bunu göz önüne alabilirsin.

Yapay Zeka Mühendisliği Başarı Sıralaması

Yapay zeka mühendisliği bölümü puanları sayısal puan türünde olup, başarı sıralaması yüksek olan bölümler arasındadır. Örneğin Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği başarı sıralaması 2022 senesinde 5.735’dür ve burs kazanma şansın olan okul ve bölümlerden birisidir. Vakıf üniversiteleri arasında ise 2022 yılına ait Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Burslu Yapay Zeka Mühendisliği sıralaması 520,45969,TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngilizce Burslu Yapay Zeka Mühendisliği başarı sıralaması 533,35584, Ostim Teknik Üniversitesi İngilizce Burslu yapay zeka mühendisliği sıralama değeri 468,44029’dür. Ankara’da ya da İstanbul’da okumak istiyorsan, YKS sayısal sıralaman bu sıralamalara yakın, YKS sayısal puanın da yapay zeka mühendisliği taban puanlarına yakınsa bu üniversitelerin tümünü ya da birkaçını tercih listene yazabilirsin.

Yapay Zeka Mühendisliği Tercih

Yapay zeka teknolojileri yaşantımızın her alanına girmiştir. Ulaşımdan üretime sağlıktan hizmet sektörlerine kadar hemen her sektör yapay zeka içeren yazılımlar ve makineler kullanmaktadır. Sen de bu alanda çalışmayı ve eğitimin için yapay zeka mühendisliği tercih etmeyi düşünüyorsan yapay zeka mühendisliği başarı sıralaması ve yapay zeka mühendisliği taban puanlarına göre üniversiteleri sıralayarak incelemeye başlayabilirsin. Yapay zeka mühendisliğini tercih listene eklemeden önce yapay zeka mühendisliği taban puanları ve başarı sıralamaları yanı sıra farklı bilgileri de araştırmalısın. Bu bölüme yerleşen öğrenci sayılarını yani kontenjanları ve dolma oranlarını, yerleştirilen öğrencilerin geldikleri illeri, fakültelerin bulunduğu yerleri, bölümlerin öğretim kadrolarını, okulun uluslararası akreditasyonlarını da biliyor olman tercih sürecinde sana büyük yarar sağlar. Tercih süreci YKS sonuçlarını öğrendikten sonra tercih son gününe kadar geçireceğin kritik bir dönemdir. Tercih döneminde ne kadar detaylı araştırma yapar, bu dönemi ne kadar verimli kullanırsan isteklerine ve puanına uygun tercihler yapma imkânın o denli yüksek olur. Bu süreçte yapay zeka mühendisliği taban puanları başta olmak üzere hangi bilgilere ihtiyacın olduğu ve bölümlerin kariyerleri hakkında Kariyer.net sisteminde bulunan üniversite taban puanları sayfasında birçok faydalı bilgileri bir arada bulabilirsin.

Yapay Zeka Mühendisliği Kontenjan

ÖSYM listelerinde yer alan genel kontenjan verileri ilgili yıl için o bölüme en fazla kaç öğrenci alınabileceğini gösterir. Genel kontenjanlar YKS puanı ile yerleştirilebilecek öğrenci sayısını gösterir. Genel kontenjan dışında okul birincisi ve engelli kontenjanları da bulunur. Üniversitelere göre yapay zeka mühendisliği taban puanlarını ve kontenjanlarını incelersen hangisine girme şansının daha fazla olduğu hakkında bir öngörü edinebilirsin. Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü için 2022 yılında 40 genel ve 1 okul birincisi kontenjanı ayırmıştır. Vakıf üniversitelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Burslu Yapay Zeka Mühendisliği 8 genel kontenjan, Ostim Teknik Üniversitesi İngilizce Burslu Yapay Zeka Mühendisliği 6 genel kontenjan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngilizce Burslu Yapay Zeka Mühendisliği 10 genel kontenjan ayırmıştır. Yapay zeka mühendisliği bölümü taban puanları, başarı sıralamaları, kontenjanları gibi ihtiyacın olan tüm güncel bilgileri tercih motoru sayfasından kolaylıkla elde edebilirsin. 

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Yapay Zeka Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Çeşitli üniversitelerde 4 yıllık lisans programı olarak yer alan Yapay Zeka Mühendisliği bölümü, Sayısal puan türüyle tercih edilebilir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İngilizce Yapay Zeka Mühendisliği lisans programı 533,35584 ile en yüksek taban puanına sahiptir. Bunu, 522,30677 taban puanı ile Hacettepe Üniversitesi takip eder. Yüksek kontenjana sahip Ostim Teknik Üniversitesi, 330,96881 taban puanıyla ilgili bölüme alım yapan üniversiteler içerisinde en düşük başarı gerektiren seçeneklerden biri olarak görülür....