Uluslararası Finans Bölümü

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Nedir?

Uluslararası Bankacılık ve Finans bölümü, sermaye piyasalarını yorumlayabilecek mezunlar yetiştirmeyi hedefler. Ticaret ve finans sektörü günden güne büyümektedir. Bu sektörlerde uzman görüşüne sahip ve donanımlı çalışan ihtiyacı da artmaktadır. Bölümün eğitim süresi boyunca öğrencilere ekonomi, finans piyasası ve bankacılıkla ilgili teknik detaylar öğretilir. Öğrencilerden bu tekniklerin kullanılması ve gerçeğe aktarılması beklenmektedir. Mezunların finans ve bankacılık işlemlerini uluslararası anlamda yürütmeleri hedeflenir. Bölüm hedeflerinden biri de var olan problemleri yeni geliştirilen yöntemler ile çözüme kavuşturabilecek çalışanlar yetiştirmektir. Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü mezunları finans ve sermaye piyasalarında inisiyatif alabilecek, karar verip bu kararları yönetebilecek nitelikte olmalıdır. 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uluslararası Finans ve Bankacılık eğitimi 4 yıl sürer. Derslerin hedefi öğrencilere finansal okuryazarlık edindirmektir. Uluslararası finansal pazarlara dair eğitimlerle uluslararası ve yerli finansal kurumlar incelenir. İşletme finansmanına yönelik bilgiler ile finans teorilerinin anlaşılması ve uygulanabilmesi amaçlanır. Finansal tablo analizi bölümün temel odaklarındandır. Mezunlar, bir işletmenin maddi kaynaklarını ve faaliyetlerini tablo haline getirebilir. Uluslararası Finans ve Bankacılık yüksek lisansprogramına farklı lisans bölümlerinden mezun olan kişiler de başvurabilir. Lisans diploma notu, yeterlilik sınavlarından alınan puanlar ve mülakat görüşmesi kabul edilme durumunu belirleyecektir. 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü, öğrencilere küresel finansal sistemlerin karmaşıklığını anlama ve uluslararası bankacılık alanında uzmanlaşma fırsatı sunan bir lisans programıdır. Bölüm; öğrencilere uluslararası finans, bankacılık, yatırım ve risk yönetimi gibi konularda derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırarak. 

Uluslararası Finans bölümü staj yerleri; öğrencilere pratik deneyim kazandırmak amacıyla projeler ve endüstri ile işbirliği fırsatları sunar. Öğrenciler finansal kurumlar, bankalar, yatırım şirketleri veya çok uluslu şirketlerde staj yaparak, sektördeki gerçek dünya uygulamalarını öğrenme şansı bulurlar.

Mezunlar, çeşitli finansal kurumlar, bankalar, yatırım şirketleri, sigorta şirketleri, kalkınma kuruluşları ve uluslararası organizasyonlar gibi alanlarda kariyer fırsatlarına sahiptirler. Uluslararası Finans yüksek lisans yaparak alanda bilgi birikimini ve iş olanaklarını artırmak mümkündür. Uluslararası Finans bölümü meslekleri arasında analist, portföy yöneticisi, risk yöneticisi, uluslararası ticaret uzmanı ve döviz türevleri uzmanı öne çıkar.

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Uluslararası Finans ve Bankacılık nedir sorusuna cevap vermek için bu bölümün ders içeriklerini incelemek gerekir. Dört yıllık süreçte öğrencilerin aldığı dersler şu şekilde sıralanabilir: 

  • Ekonomiye Giriş 
  • Akademik İngilizce 
  • İngilizcede İletişim 
  • İşletme ve Ekonomi İçin Matematik 
  • Uluslararası Siyasal Ekonomi 
  • Küresel Seyahate Giriş 
  • Bilgi Teknolojilerine Giriş 
  • İşletmeye Giriş 
  • İşletme Finansmanı
  • Uluslararası İşletmecilik 
  • Bankacılık ve Finansa Giriş 
  • Uluslararası Finans
  • Finansal Modelleme 
  • Para ve Bankacılık 
  • İstatistik
  • İşletmelerde Finansın Veri Analizi 
  • Orta Düzey Makroekonomi 
  • Uluslararası Bankacılık 
  • Uluslararası Ekonomi 
  • Portföy Yönetimi 
  • Kredi Değerlendirmesi ve Kredilendirme

Uluslararası Finans ve Bankacılık Mezunu Ne İş Yapar?

Uluslararası Finans ve Bankacılık ne iş yapar sorusunun cevabı mezun kişinin yöneleceği alana göre farklılık gösterebilir. Bölüm mezunları para ve finansla alakalı sektörlerde çalışabilirler. Bankacılık sektöründe finansal analist olarak görev alabilirler. Uluslararası şirketlerde yöneticilik yapabilirler. Yöneticilerin finansal konularda stratejik kararlar alma, bu kararları uygulamaya koyma ve rapor hazırlama gibi görevleri vardır. Uluslararası şirketlerde satış ve pazarlama alanında faaliyet gösterebilirler. Yabancı dil yeterliliği sayesinde uluslararası kurumlarda görev alabilirler. Gayrimenkul danışmanlığı sertifikasına sahip olan mezunlar kredi derecelendirme uzmanı olarak çalışabilirler. Sigorta Eğitim Merkezi sınavına girenlerin eksper veya broker olarak çalışma hayatına girmeleri de mümkündür. Eksper, kaza sonrasında araçta hasar tespiti ve maliyet hesaplaması yapan kişidir. Broker ise piyasada alım satım yapan kişilere aracılık eder ve karşılığında komisyon alır. 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Uluslararası Finans ve Bankacılık iş imkanları birçok farklı sektörde adaylara sunulur. Bölümden mezun olanlar uluslararası şirketlerde çalışma imkanı bulabilmektedir. Bunun dışında Maliye Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi kamu kurum ve kuruluşlarında da iş bulabilirler. Uluslararası Bankacılık ve Finans mezunları borsalardaki iş imkanlarını değerlendirebilirler. Merkez Bankaları, yabancı ve uluslararası bankalar, yatırım şirketleri, aracı kurumlar ve kamu kuruluşları bu bölüm mezunları için personel alımı yapmaktadır. Uluslararası Finans ve Bankacılık taban puanları her yıl değişir. İş arayışında olan kişiler, Kariyer.net sitesinde yer alan finans müdürü iş ilanları seçeneklerini inceleyebilir, kriterlerine uygun olan ilanlara başvuru yapabilirler.

Uluslararası Finans yatay geçiş veya lisans eğitimiyle bölümü tamamlayan mezunlar, küresel finansal piyasaların karmaşıklığını anlayan, uluslararası ticaretin ve sermaye hareketlerinin etkilerini değerlendirebilen ve uluslararası finansal kurumlarla etkili bir şekilde iletişim kurabilen bireylerdir. Uluslararası Finans bölümü çalışma alanları şunlardır:

1. Uluslararası Bankacılık: Mezunlar, uluslararası bankalarda çalışabilirler. Müşteri ilişkileri, risk yönetimi, kredi analizi gibi çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler.

2. Yatırım Bankacılığı: Uluslararası finans ve bankacılık mezunları, yatırım bankalarında finansal danışmanlık, varlık yönetimi, sermaye piyasaları ve birleşme ve satın almalar gibi alanlarda çalışabilirler. 

3. Sigorta Şirketleri: Mezunlar, uluslararası sigorta şirketlerinde risk yönetimi, prim hesaplama, hasar tespiti ve müşteri ilişkileri gibi konularda çalışabilirler. Sigorta sektörü, finansal güvenlik sağlama ve riskleri azaltma amacıyla önemli bir rol oynar.

4. Finansal Danışmanlık Şirketleri: Uluslararası finans ve bankacılık mezunları, finansal danışmanlık şirketlerinde müşterilere yatırım stratejileri, varlık tahsisi ve risk yönetimi konularında danışmanlık yapabilirler. 

5. Kalkınma ve Uluslararası Finans Kuruluşları: Mezunlar, uluslararası kalkınma bankaları, IMF, Dünya Bankası gibi kuruluşlarda veya uluslararası yardım kuruluşlarında çalışabilirler.

Uluslararası Finans Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Tüm Listeyi Gör
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü
sort icon
Kontenjan
sort icon
Taban Puan
sort icon
Başarı Sırası
1Bahçeşehir ÜniversitesiUluslararası Finans (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA6428,4789811,873
2Bahçeşehir ÜniversitesiUluslararası Finans (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA15289,70021424,654
3Bahçeşehir ÜniversitesiUluslararası Finans (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)EA14251,20337816,270
4İstanbul Bilgi ÜniversitesiUluslararası Finans (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA12404,4142229,791
5İstanbul Bilgi ÜniversitesiUluslararası Finans (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA62250,33918827,162

İşverenlerin Tercihi

Hangi üniversitenin Uluslararası Finans mezunları işverenler tarafından tercih ediliyor? Senin için işverenlerin üniversite ve bölüm tercihlerini analiz ettik.

Tüm Listeyi Gör
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü
İstihdam 
Skoru
İstatistik
Grafiği
1Yeditepe ÜniversitesiUluslararası FinansEA45.0
2Bahçeşehir ÜniversitesiUluslararası FinansEA44.8
3İstanbul Bilgi ÜniversitesiUluslararası FinansEA44.4
4Özyeğin ÜniversitesiUluslararası FinansEA44.4
5Çağ ÜniversitesiUluslararası FinansEA28.1

Uluslararası Finans Bölümü için En Çok Tercih Edilen Üniversiteler

Çağ Üniversitesi
Üniversitelerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için Üniversite Rehberi 'mizi ziyaret et!

Uluslararası Finans Bölümü Mezunları Hangi Pozisyonda Çalışır?

Stajyer

Uluslararası Finans Bölümü Mezunları Hangi Sektörlerde Çalışır?

1000+Toplam Kullanıcı
1. Bankacılık
%13.52
2. Finans - Ekonomi
%4.49
3. İnşaat
%3.46
4. Denetim Hizmetleri
%3.03
5. Tekstil
%2.92

Uluslararası Finans Bölümü Mezunları Hangi Departmanlarda Çalışır?

Muhasebe
1. Finans
%27.87
2. Satış
%7.69
3. Muhasebe
%7.51
4. Denetim/Teftiş
%6.79
5. Pazarlama
%6.33
Hemen staj ilanlarına başvur!
veya sosyal hesap ile devam et
google_iconfacebook_iconapple_icon
Geleceğin için adım at! 🚀 ‘’İstediğim bölüm için kaç puan gerekli?’’ sorusuna cevap bulmak için ideal YKS puanını hesapla!
Araştır, öğren ve hazır ol! 🎯 İlgini çeken üniversiteleri listele ve ideal
tercih listeni oluştur!