izmir

BOĞAZİÇİ ENTERPRIZE FİNAL TÖRENİ

“GENÇ GİRİŞİMCİLER HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR!”

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, Türkiye çapında organize ettiği girişimcilik yarışmasının kazananlarını Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Final Töreni’nde açıkladı. Finale kalan 10 proje, toplam 50.000 TL’lik maddi ödülün yanı sıra melek yatırımcılar tarafından projelerinin hayata geçmesi noktasında yatırım alma ve Silikon Vadisi’ne gitme şansını yakaladı.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü(BUİK), bütün bir akademik yıl boyunca devam eden yarışmanın sonunda 4 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen final töreniyle ödüller sahiplerini buldu. Türkiye çapında düzenlenen ve farklı etaplardan oluşan Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışması’nda, 296 başvuru arasından sıyrılan 10 ekip final etabına katılmaya hak kazandı.

EnterPrize Girişimcilik Yarışması’nda 12 Mart-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen üçüncü ve son etabında finalistler yoğun bir eğitim programına katılma fırsatı yakalarken, alanlarına özel atanan Headguides ve Advisors mentorluğunda projelerini geliştirme fırsatı buldular. 27 Nisan Pazartesi günü Değerlendirme Heyeti önünde gerçekleştirilen canlı sunumların ardından ödül töreninde bir araya gelen finalistler ödüllerini almanın heyecanının yanı sıra, iş dünyasının önde gelen isimleriyle networking imkanı buldular. Katılımcılar aynı zamanda, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop’un moderatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ayşegül Toker, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ve Vestel Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Ultav’ın katılımlarıyla gerçekleşen panelde, Türkiye’de Girişimcilik hakkında değerli fikirleri dinleme imkanı yakaladı.

Akıllı Şehircilik kategorisinden yarışmaya katılan ve birinci olarak tamamlayan Raylı Sistemlerde Vibrasyon Analizi projesi, raylı sistemlerde arıza bulma ve oluşabilecek tren kazalarına karşı önlem oluşturma amaçlı yazılımlar üretmektedir. Hayat ve Sağlık Bilimleri kategorisinde, buzağıdan elde edilen parametrik verileri inceleyerek en uygun beslenme açısı ve mama sıcaklığını ayarlayarak hayvan zaiyatlarının önüne geçmesi amaçlı tasarladıkları araçla Smart Mom ikincilik ödülünü kazandı. İleri teknoloji kategorisinde, mıknatıslar yoluyla birleştirilebilen ve mühendis olmayan insanların da elektronik etkileşimleri kullanbilmesini sağlayan elektronik yapı bloğu kütüphanesi Makey üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışma sonucunda ilk 3’e verilen toplam 50.000 TL maddi ödüle ek olarak Silikon Vadisi’ne gitme ve yatırımcılar karşısında sunum yapma şansı kazandı. Bunun dışında pek çok gruba ekosistemin önde gelen kurum ve isimleri tarafından ofis ve mentorluk desteği ile melek yatırımcılara sunumlarını yapma gibi imkanlar da sağlandı. Detaylı bilgiye yarışmanın web sitesinden – www.bogazicienterprize.com – ulaşabilirsiniz.

IMG_1986a