Kariyer.net’in şirketleri genç yeteneklerle buluşturduğu online kariyer fuarı Kariyer Günleri’ne, yeni dijital deneyimler katmak üzere Işık Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen Designathon Tasarım Yarışması sona erdi.  Kesişim konseptiyle ziyaretçilere dijital ortamda gerçek bir fuarı gezme deneyimi sunan projesiyle birinci olan ekip, toplamda 30 bin TL ödülün sahibi oldu. 

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’in dijital fuar etkinliği Kariyer Günleri’ne yeni deneyimler kazandırmak amacıyla düzenlediği Designathon tamamlandı. Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Işık Üniversitesi Tasarım Topluluğu iş birliğiyle hayata geçirilen yarışmada öğrenciler; hayal güçlerini kullanarak profesyonel hayata geçişte işverenler ile bir araya gelmek istedikleri online fuar ortamı için yaratıcı mekânlar, stantlar ve deneyimler tasarladı. Böylece online kariyer fuarı Kariyer Günleri, ilk kez adayların gözünden inşa edilmiş oldu. 16 Kasım’da başlayan Designathon, 13 Ocak’ta Işık Üniversitesi Şile kampüsünde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Yarışmanın birincisi Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Begüm Tutuş, Merve Ayyıldız ve Sultan Sağ’dan oluşan ekip oldu. Kesişim konseptiyle öne çıkan ve özgün ve yenilikçi bir fuar atmosferi sunan proje, 2 boyutlu web sayfalarında 3 boyutlu görüntü ile fuar gezme imkânı sunuyor.

Designathon’da 25 genç tasarımcıdan oluşan 10 ekip mücadele etti. Can Yalman Design Tasarım Stüdyosunun kurucusu Can Yalman, Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı, Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş, Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saltuk Özemir, Işık Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Betül Ozar ve Kariyer.net Ürün ve Pazarlama Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan’ın yer aldığı jürinin değerlendirmesinin ardından en yüksek puanı alan 3 proje ödüle layık görüldü. Yarışmanın birincisi olan proje; görsel dil bütünlüğü, yenilikçi yaklaşım, tasarım estetiği gibi kriterleri başarıyla yerine getirerek jüriden en yüksek puanı aldı.

Genç yetenekler işverenlerle özgün dijital ortamlarda bir araya gelecek

Işık Üniversitesi Şile kampüsünde düzenlenen ödül töreninde birincilik kazanan ekibe toplamda 30 bin TL ödülü takdim edildi. Birincilik kazanan ekibin tasarımları ulusal çaptaki Kariyer Günleri fuarlarında sektörün lider işverenleri tarafından kullanılacak.

Gençlerin kariyer hayatları boyunca en yakın yol arkadaşı olma misyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Kariyer.net Ürün ve Pazarlama Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan, “Gençlerin kariyer hayallerini gerçekleştirebilmeleri için 360 derece destek sağlayan bir platform olarak hizmet veriyoruz. Teknoloji şirketi olmamızın avantajlarını en iyi şekilde kullanarak hem gençlere hem de işverenlere en iyi dijital deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Bu vizyonla, üniversite öğrencileri, yeni mezunları ve kariyerinin başındaki genç profesyonelleri Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle buluşturduğumuz Kariyer Günleri’ne yeni dijital deneyimler kazandırmak istedik. Işık Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz tasarım yarışması Designathon, dijital çağa uygun yepyeni deneyimler öneren pek çok tasarıma ev sahipliği yaptı. Başta yarışmamızın birincisi olmak üzere yarışmaya katılan tüm ekipleri kutluyoruz” dedi.

3 aydan kısa sürede tamamlandı

Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş konuyla ilgili  “Kariyer.net’in üniversitemizle iletişime geçmesi ile başlayan Desingnathon etkinliği 3 aydan daha kısa bir sürede planlandı, uygulandı ve başarı ile sonuçlandırıldı. Kariyer.net’in düzenli olarak gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Kariyer Günleri fuarları için yeni tasarım ve görsel beklentisiyle ortaya çıkan fikir, FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve öğrencilerimizden oluşan Işık Tasarım Topluluğu’nun (ITT) ortak girişimi ile FMV Işık Üniversitesi öğrencilerine açık bir tasarım maratonu olarak planlandı. Bu bağlamda da etkinliğin ismi son yıllarda çok popüler olan Hackathlon fikrinden türetilerek Designathon olarak belirlendi. Bir dizi seminer ve çalıştay ile başlayan bu maraton, bir tasarım yarışması ile sonlandı. Bu dinamik süreç içinde 60’tan fazla öğrenci çok disiplinli, karma tasarım ekipleri oluşturarak yarışmaya başvuruda bulundu. Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

“Bu yarışma bizi gelecek için motive etti”

Yarışmanın ekip ruhunu hissetmeleri açısından son derece faydalı olduğunu söyleyen Designathon birincileri Begüm Tutuş, Merve Ayyıldız ve Sultan Sağ ise “Ortak bir amaç için bir araya gelen üç tasarımcı olarak, farklı fikirlerimizi tek bir temada harmanladık. Kariyerimiz boyunca farklı disiplinlerden birçok insanla takım olarak çalışmamız gerekeceği için bu yarışma, ekip ruhunu hissetmemiz açısından çok önemli oldu. Ayrıca ilk kez edindiğimiz yarışma tecrübesinde birinci olmamız bizi gelecek için motive etti. Kariyer.net’in açtığı bir yarışmada birinci olmamız bundan sonraki kariyerimiz boyunca özgeçmişimizde güçlü bir nitelik olarak yer alacak. Ekipte hiç kimsenin dijital fuar deneyimi yoktu. Bu nedenle tasarım kriterlerimizi çok derin araştırmalar sonucu belirledik. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında, mekân deneyimini dijitalleştirmeyi önemli buluyoruz. Bunun gibi dijital mekân deneyimleri çok daha fazla insan için erişilebilir ve pratik hale geliyor. Ayrıca dijitalleşmenin getirdiği esneklik fiziksel mekânlardaki sınırları ortadan kaldırıyor” diyerek görüşlerini paylaştı.