Tekniker

MAAŞLAR

Henüz böyle bir bilgi yok!

Üzgünüz, bu pozisyon için henüz bir maaş bilgisi yok. Başka bir pozisyon inceleyebilir veya maaş bilgilerinizi paylaşarak verilerin oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Maaş bilgisi gir

NASIL OLUNUR?

Sahip Oldukları Yetenekler:
  • Salary Review
  • Fitnes 1 Yıl
  • AutoCAD
  • ÇAYCUMA 2002-23 NİSAN SATRANÇ 16 YAŞ ÜÇÜNCÜSÜ
  • Ticaret
  • Mezun Oldukları İlk 5 Üniversite

    1. Selçuk Üniversitesi
    2. Anadolu Üniversitesi
    3. Kocaeli Üniversitesi
    4. Süleyman Demirel Üniversitesi
    5. Afyon Kocatepe Üniversitesi
  • Mezun Oldukları İlk 5 Bölüm

    Elektrik (MYO) %10.8
    İnşaat (MYO) %4.2
    Harita Kadastro (MYO) %3.8
    Endüstriyel Elektronik (MYO) %3.5
    Elektronik Teknolojisi %2.8
  • Çalıştıkları İlk 5 Sektör

    Elektrik & Elektronik %19.3
    Yapı %14.9
    Bilişim %7.3
    Sağlık %6.1
    Telekomünikasyon %6.1
Tüm İstatistikleri Gör

NEDİR?

Tekniker Ne Demek?

Tekniker, genel bir tanıma sahip olmasa ve uygulama alanı epeyce geniş olsa da kendinden üst kademede bulunan kişilerin direktifinde işlerin teknik kısımlarıyla ilgilenen meslek grubuna üye olan kişilere verilen isim olarak açıklanabilir. Fakat tanımından da belli olduğu gibi teknik kısımların oldukça çeşitli bir yapıya sahip olmasından ve fiili anlamda teknikerlere birden çok yerde ihtiyaç duyulmasından dolayı görev alanına kesin çizgiler çizilebildiğini söylemek mümkün değildir. Teknikerler epeyce ihtiyaç duyulan ve neredeyse her türlü iş birliğinde sık karşılaşılan kişilerdir. Görevin birden fazla kısmında görevlendirilirler ve sahada en çok görebileceğiniz kişilerdir. Tekniker kime denir, sorusu ise şöyle cevaplanabilir: Tekniker unvan teknisyen yerine de kullanılıp ayrıca işin onarım, kurulum, faaliyet gibi kısımlarında rol alan kişilere verilmektedir. İşin gerçeği ise tekniker olmanın aslında birçok gereksinimi vardır ve ilgili olduğu okulu bitirmesi beklenir. Ama bu geniş unvanın olması doğaldır çünkü bu kişilerden epeyce çeşitli görevler beklenir. Tekniker ne demektir, sorusu karşısında ise şu yanıt verilebilir: Sanayi ve endüstri ile ilgili birçok kelime gibi tekniker kelimesi de Almanca üzerinden dilimize geçmiş olup kelimenin orijinalinin Türkçeye tekniker ve teknisyen olmak üzere iki farklı çevirisi yapılmıştır. Asıl anlamı teknikçi olan bu kelimeler aslında aynı kökten gelirler. Bununla beraber tekniker ve teknisyen kelimeleri artık başta eğitim süresi olmak üzere birkaç farklılığa sahip olan ayrı meslek grupları olarak evirilmiştir. Yine de çalışma sahalarında bu iki meslek grubundan yapılması beklenen uygulamalar neredeyse aynıdır.

Tümünü Gör

MÜLAKATLAR

Henüz böyle bir bilgi yok!

Üzgünüz, bu pozisyon için henüz bir mülakat bilgisi yok. Başka bir pozisyon inceleyebilir veya mülakat deneyimlerinizi paylaşarak verilerin oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Mülakat bilgisi gir