Kat Hizmetleri Görevlisi

JW Marriott Istanbul Marmara Sea

İstanbul(Avr.)(Bakırköy)

İş Yerinde

İş Yerinde

5 gün önce güncellendi

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Departman

Turizm

Turizm

Başvuru Sayısı

94 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Başvuru Sayısı

94 başvuru

Departman

Turizm

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

 

Görevin Sorumlulukları

 

·          Kendisine tahsis edilen odaları ve diğer genel alanları JW Marriott standartlarına uygun olarak temizlik, düzen ve bakımını sağlamak,

 

·          Dağıtılan tüm misafir odalarının yanı sıra katındaki diğer tüm servis ve dolaşım alanlarını en yüksek temizlik ve hijyen standartlarına göre temizlemek,

 

·          Sunulan her eğitime katılmak ve özen göstermek,

 

·          Katındaki tüm boş odaları ve koridorları sabahları kontrol etmek,

 

·          Misafirlere mümkün olan en kaliteli hizmeti sunmak ve istekleri yerine getirmek,

 

·          Banyoları ve yatak odalarını, doğru sırada ve verilen doğru talimatlara göre temizlemak, misafir odaları için oda düzenleme kurallarını tam olarak yerine getirmek,

 

·          Kayıp eşyaları kat hizmetleri ofisine bildirmek ve teslim etmek,

 

·          Kat arabalarını ertesi gün için düzenli ve hazır bırakmak. Stoklarını kontrol etmek ve tamamlamak,

 

·          Geç çıkışları, temizlenecek odalarını, hizmet dışı odalarını doğru talimatlara göre temizlemek, misafir için odanın düzenini korumak ve misafir eksiklerini tamamlamak,

 

 

·          Misafir malzemelerini ve temizlik malzemelerini talimatlara göre kontrol etmek. Gerektiğinde diğer katlara ve bölümlere yardımcı olmak,

 

·          Misafirin özel isteklerini ve alışkanlıklarını izlemek, farketmek ve kayıt altına almak,

 

·          Vardiya saatlerinde esnek olmak ve yöneticisi tarafından verilen çalışma saatlerine uymak,

 

·          Acil onarımlar ve önleyici bakım sorunları için Mühendislik (Engineering), At Your Service (AYS)/ Delighted to Serve (DTS) ya da Kat Hizmetleri (Housekeeping) ofisi ile doğrudan iletişime geçmek.

 

·          Misafirlerden gelen taleplere, Resepsiyon (Front Desk) ya da At Your Service taleplerine anında yanıt vermek.

 

·          Çeşitli yüzeyler ve temizlik işleri için, OSHA (İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi) düzenlemeleri ve kurumsal standartları çerçevesinde uygun temizlik kimyasalları ve gerekli kişisel koruyucu donanım seçmek.

 

·          Temizlik ve ikmal arabasını gerekli malzemelerle (örn. kimyasallar, bezler, nevresimler, banyo malzemeleri) doldurmak.

 

·          Oda durumunu (örn. kapısına Rahatsız Etmeyin uyarı işareti asılmış oda, uygunsuz durumdaki oda) Ana Nevresim Odasına, Kat Hizmetleri (Housekeeping) müdürüne/amirine ya da Resepsiyona (Front Desk) bildirmek

 

·          Kalite güvence beklenti ve standartlarına uymak.

 

·          Temizlik ve ikmal arabasını vardiya sonunda belirtilen alana iade etmek.

 

·          Çamaşır odası, malzeme/depolama dolapları, nevresim odası ve/veya üniforma odasında saklanan eşyaları temizlemek ve düzenlemek.

 

·          Temiz nevresimleri, elle ya da katlama makinesiyle, belirtilen ebatlarda katlamak.

 

·          Gerektiği hallerde, trafiği sınırlandırmak için ikaz işaretleri yerleştirmek (örn. ıslak zemin işaretleri)

 

·          Talep edilecek diğer makul görevleri yerine getirmek.

 

·          Çamaşır odası, malzeme/depolama dolapları, nevresim odası ve/veya üniforma odasında saklanan eşyaları temizlemek ve düzenlemek.

 

·          Temiz nevresimleri, elle ya da katlama makinesiyle, belirtilen ebatlarda katlamak.

 

·          Gerektiği hallerde, trafiği sınırlandırmak için ikaz işaretleri yerleştirmek (örn. ıslak zemin işaretleri).

 

·          Talep edilecek diğer makul görevleri yerine getirmek.

 

·          Tüm aletlerin oda içerisinde mevcut ve çalışır durumda olduğundan emin olmak (örn. saç kurutma makinesi, TV, uzaktan kumanda, mikrodalga).

 

·          Küvet/jakuzi/duş, tuvalet, zemin, lavabo ve ayna dahil olmak üzere banyoları temizlemek.

 

·          Duvarların ve mobilyaların (ör. ev aletleri, mobilyalar, buz kovası, mini bar, süpürgelikler, kapı pervazları, giriş kapısı) tozunu almak, bunları cilalamak ve üzerinde bulunan lekeleri gidermek.

 

·          Misafir odalarına kapının “Kat Hizmetleri” (“Housekeeping”) diye seslenilerek üç kez çalınması ve içeri girilmeden önce odanın boş olduğundan emin olunması gibi girişe ilişkin prosedürlere uygun biçimde girmek.

 

·          Temizlik sırasında, bölüm prosedürlerine uygun biçimde misafir odalarına girişi sınırlandırmak.

 

·          Odada ve balkonda/verandada bulunan çöpleri, kirli çarşaf ve nevresimleri ve oda servisi unsurlarını çıkarmak.

 

·          Doğru yatak yapma ve katlama standartlarını izleyerek kirli çarşaf ve nevresimleri (örn. çarşaflar, yastık kılıfları) ve havluları (örn. havlular, bornozlar) temizleriyle değiştirmek.

 

·          Odalarda bulunan banyo malzemeleri, bardaklar, kupalar, nevresimler, havlular, mendiller, kahve, basılı malzemeler ve çamaşır torbaları gibi misafir olanakları ve malzemeleri standartlara uygun biçimde değiştirmek.

 

·          Eksik otel/tesis eşyalarını ve odada meydana gelmiş olan hasarları müdüre/amire bildirmek

 

·          Banyoya yeterli tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve sabun ikmali yapılması, tüm yüzeylerin temizlenmesi ve çöplerin boşaltılması dahil olmak üzere, umuma açık tuvalet ve duşları ve çalışanlara özel tuvalet ve duşları temizlemek.

 

·          Toz, leke ve kirleri temizleyerek umuma açık ve çalışanlara özel alanlarındaki cam yüzeyleri (örn. pencereler, aynalar) temizlemek.

 

·          Belirtilen kimyasal, malzeme ve ekipmanları (örn. paspaslar, tamponlar, elektrikli süpürgeler, ıslak vakumlama makinesi, ekstraktör, şampuanlama makinesi, leke çıkarıcı) kullanarak, umuma açık ya da çalışanlara özel alanlardaki zemin yüzeylerini temizlemek.

 

·          Mobilya, demirbaşlar, ahşap yüzeyler, resimler, umumi telefonlar ya da sabit telefonlar, yangın söndürme kutuları, çıkış işaretleri ve havalandırma menfezleri dahil olmak üzere tahsis edilen alandaki yüzeylerin tozunu almak.

 

·          Umuma açık alanlardaki çöp konteynırlarını, kül tablalarını ve kül vazolarını geri dönüşüm veya bertaraf için uygun konteynırlara boşaltmak.

 

·          Mobilyaların durumunu yırtıklar, sökükler ve lekeler açısından teftiş ederek hasarları müdüre/amire bildirmek.

 

·          Lambaları, aydınlatma armatürlerini ve aydınlatma düğmelerini silerek, düzgün çalışır durumda olduklarını kontrol ederek ve yanmış ampulleri bildirerek aydınlatma unsurlarını temizlemek ve bakımını yapmak.

 

·          Temizlik arabalarının ve malzemelerinin temiz ve düzenli bir şekilde depolanmasını sağlar.

 

·          Görev aldığı alanda bulunan odaların, misafir koridorunun, kat ofisinin, misafir alanlarının ve personel alanlarının temizligini yapar.


 

Aday Kriterleri

Lise(Mezun)
Yapıldı

Kat Hizmetleri Görevlisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kat Hizmetleri Görevlisi Kat Hizmetleri Görevlisi Maaşları Kat Hizmetleri Görevlisi Nasıl Olunur? Kat Hizmetleri Görevlisi Nedir? Kat Hizmetleri Görevlisi İş İlanları

Kat Hizmetleri Görevlisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kat Hizmetleri Görevlisi Kat Hizmetleri Görevlisi Maaşları Kat Hizmetleri Görevlisi Nasıl Olunur? Kat Hizmetleri Görevlisi Nedir? Kat Hizmetleri Görevlisi İş İlanları