Otel
Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, Mandarin Oriental Hotel Group’un Türkiyedeki ikinci oteli olmuştur. Otel, İstanbul'un Avrupa yakasında lüks yerleşim bölgesi olan Kuruçeşme semtinde, eşsiz İstanbul Boğaz'ına sıfır konuma yer almaktadır.
İstanbul’un eşsiz güzellikteki yalı ve saraylarından esinlenen mimarisi ve sofistike tasarımıyla lüksü yeniden tanımlayan, yemyeşil ve cömert bahçeleri ile şehir merkezinde iki açık havuz ile Boğaz kıyısında yer alan otelimiz, geniş yaşam alanlarına sahip 100 geniş oda ve süit, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin yer aldığı zengin Pazar brunchları, Modern Asya ve İtalyan mutfaklarının uluslararası temsilcisi Novikov Restaurant, İtalyan mutfağının en özel tatlarını sunan Olea & Bar ve leziz atıştırmalıklar ve çay saati ritüellerine ev sahipliği yapan Bosphorus Lounge gibi zengin ve zarif buluşma noktalarına sahiptir. Şehrin en prestijli davet ve toplantı mekanlarını da barındıran otelimiz ayrıca 3.500 metrekare alana yayılan The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul ile şehrin en kapsamlı sağlık, güzellik ve iyi yaşam merkezi.
Görev ve Sorumluluklar
- Departmanın Standart İşleyiş Prosedürlerine (SOP) uygun şekilde görevlerini yerine getirmek.
- Tüm stok teslimatlarının envanter stok kontrol sistemine doğru bir şekilde kaydedilmesini sağlamak.
- Stok taleplerinin ve çıkışlarının ilgili maliyet merkezlerine (restoran, bar, mahzen, kuru gıda deposu vb.) doğru bir şekilde kaydedilip tahsis edilmesini sağlamak.
- Teslimat belgelerinin, muhasebe sistemine giriş yapılmadan önce Satın Alma Ofisi tarafından kontrol edilip onaylanmasını sağlamak.
- Maliyet merkezleri arasında gerçekleşen tüm stok transferlerinin doğru şekilde stok sistemine girilmesini sağlamak.
- Aylık olarak içecek, mini bar ve konteyner stoklarının sayımını gerçekleştirmek.
- Stok kontrol sistemi üzerindeki envanterin, SOP’ye uygun olarak güncel tutulmasını sağlamak.
- Herhangi bir fark tespit edilmesi durumunda inceleme yaparak bulguları düzenli olarak. Satın Alma Müdürü ve Finans Direktörü ile paylaşmak.
- Tüm Yiyecek & İçecek (F&B) promosyon etkinliklerinin doğru bir şekilde maliyetlendirilmesini ve Infogenesis & SMS sistemine kaydedilmesini sağlamak.
- Tüm faturaların Muhasebe Borç Hesapları (AP) sistemine SOP’ye uygun olarak grup halinde kaydedilmesini sağlamak.
- Tüm faturaların ödenmeden önce ilgili yetkililer tarafından onaylandığını kontrol etmek.
- Tedarikçi hesaplarının AP sistemi ile aylık mutabakatını yapmak, Mali Kontrolör Yardımcısı (AFC) için aylık tablo hazırlamak ve tedarikçilerle varsa uyuşmazlıkları gidermek.
- Otelin tüm menülerinde ve fiyat listelerinde yer alan fiyatların Infogenesis sisteminde doğru olduğunu kontrol etmek.
- Infogenesis sisteminde gerekli yapılandırma değişikliklerine destek olmak.
- Baş Aşçıya menü maliyetlendirme konusunda gerektiğinde destek sağlamak.
- Tüm menü öğelerine ait tarifelerin stok kontrol sistemine maliyet hesaplaması için girilmesini sağlamak.
- Sistemin güncelliğini sağlamak amacıyla periyodik ani kontroller gerçekleştirmek.
- Yiyecek & İçecek (F&B) noktalarında rastgele testler yaparak, standart tarifelere ve içecek ölçülerine uygunluğun sağlandığını kontrol etmek; herhangi bir uyumsuzluğu Finans Direktörü ve Satın Alma Müdürüne bildirmek.
- İçki alanlarında rastgele hidrometre testleri gerçekleştirerek standartlara uyumu kontrol etmek.
- Mahzenden servislere dağıtılan ürünlerde rastgele kontroller yaparak, talep edilen stokların eksiksiz teslim alındığını ve ilgili birimde kayıtlı olduğunu doğrulamak.
- Farklı ürünlerin verimlilik testlerini yaparak kârlılığı belirlemek.
- F&B Direktörü ile iş birliği yaparak, Yiyecek & İçecek departmanlarında israf ve kayıp alanlarını analiz etmek.
- Satın Alma Ofisi ile birlikte, belirlenen minimum stok seviyelerinin (Par Level) takip edildiğini kontrol etmek.
- Günlük Yiyecek Flash Raporunu hazırlamak.
- F&B ile ilgili kontrol sorunlarını tespit ettiğinde ilgili Departman Müdürleri, Satın Alma Müdürü ve Baş Aşçıya bilgi vererek çözüm önerileri sunmak.
- Şirketin belirlediği zaman çizelgesine göre, her ayın ilk günü itibarıyla ay sonu F&B muhasebe sonuçlarını hazırlamak.
- Ay kapanışını takip eden üçüncü gün itibarıyla Aylık F&B Denetçi Raporunu sunmak.
- Infogenesis sisteminin kullanımıyla ilgili ilgili personelin eğitimine destek olmak.
- Finans Direktörü tarafından talep edilen diğer ilgili görevleri yerine getirmek.
• Tecrübe
3 - 5 yıl arası
• Eğitim Seviyesi
Ön Lisans(Mezun), Üniversite(Mezun)
• Askerlik Durumu
Yapıldı
• Yabancı Dil
İngilizce(Okuma : Orta, Yazma : Orta, Konuşma : Orta)