warning
İlan yayından kaldırılmıştır

A1 Sertifika Programı İle Uçak Bakım Personeli

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.

İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Mavi yaka

Departman

Teknisyenlik

Teknisyenlik

Başvuru Sayısı

999+ başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Mavi yaka

Başvuru Sayısı

999+ başvuru

Departman

Teknisyenlik

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Turkish Technic

Kategori A1 Hava Aracı Bakım Lisansı Sertifika Programı İle Uçak Bakım Personeli Arıyor

   

Kısaca Turkish Technic

Turkish Technic, sahip olduğu yetkilerle birçok uluslararası havayolu şirketine hava aracı ve komponentleriyle ilgili bakım, onarım ve yenileme hizmetleri sunan, dünyanın önde gelen havacılık servis tedarikçilerinden birisidir.

“Hava Aracı Bakım Eğitimi ve Sınav Kuruluşu” olma özelliğine de sahip olan Turkish Technic, hem Türk Sivil Havacılık Otoritesi (SHGM),  hem de Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) nezdinde Ülkemizde temel eğitim yetkisi olan ilk ve tek eğitim ve sınav kuruluşudur. Bu yetkilerle, hava aracı bakım lisansı; Kategori A1, B1.1 ve B2 konularında vermekte olduğu eğitimlerle, kendisinin ve havacılık sektörünün ihtiyacı olan uçak bakım teknisyenleri yetiştirmektedir.

 

Programın Amacı ve Süresi

·        Bu program; Turkish Technic’in kendisi için hava aracı bakım personeli yetiştirmek üzere düzenlenmiştir.

·        Bu program; teorik ve pratik eğitim unsurlarını ihtiva eden 800 saatlik “tanımlı” Kategori A1 Hava Aracı ve Bakım Lisansı Sertifika Programıdır.

·        Yaklaşık 6 ay sürecek olan eğitim programının 3 ay sürecek olan teorik unsurlarını başarıyla tamamlayan kursiyerler, uçak bakım personeli olabilmek üzere istihdam edilecekler, daha sonra 3 ay sürecek olan pratik eğitimlerini tamamlayacaklardır. Programı başarıyla bitiren kursiyerler, SHGM ve EASA onaylı Kategori A1 Yeterlilik Sertifikası alacaklar, tecrübe sürelerini Şirketimizin ilgili birimlerinde tamamladıktan sonra da lisanslarını almaya hak kazanacaklardır.

·        Program, Turkish Technic’e ait teorik eğitim sınıfları ve pratik eğitim atölyelerinin bulunduğu Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) ve Atatürk Havalimanı (AHL) Tesislerinde gerçekleştirilecektir.

 

Programın Bedeli

·        Kategori A1 Hava Aracı ve Bakım Lisansı Programının bedeli; 26.180 TL dir. Ancak kurs başlangıcında kursiyerden herhangi bir bedel alınmayacaktır.

·        Bu tutar, programı başarıyla tamamlayarak Turkish Technic tarafından istihdam edilen kursiyerlerden istihdamın ikinci yılının başlangıcından itibaren maaşından kesinti yapılmak suretiyle (kesinti başladıktan sonra) 3 yıl içinde tahsil edilecektir.

·        Kursiyerlerle istihdam, programın uygulama ve katılım koşulları içeren bir protokol yapılacaktır.

 

Programa Katılım Şartları

·        T.C. vatandaşı olmak,

·        01.01.1990 sonrasında doğmuş olmak,

·        Adli sicil, adli sicil arşiv kaydı ve GBT kaydı bulunmamak,

·        Eğitim süresince İstanbul'da ikameti ve kursa kesintisiz devamı kabul etmek,

·        Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak(İşitme kaybı, renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar),

·        Erkek adaylar için;askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 1 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,

·        Meslek Yüksek Okullarının; Elektrik, Elektronik, Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri İşletme, Makine, Mekatronik, Metalürji, Otomotiv Teknolojisi ve Uçak Teknolojisi alanlarında eğitim veren teknikbölümlerden mezun olmak,

·        İstihdam edilmesi halinde vardiyalı düzende çalışabilmeyi kabul etmek.

 

Aranan Temel Yetkinlikler

·        Takım çalışmasına yatkınlık,

·        Öğrenmeye ve çalışmaya istekli olmak,

·        Değişen ve gelişen koşullara kolay adapte olabilmek

·        İşinde özenli, dikkatli ve sabırlı olmak,

·        Pratik el becerisine sahip olmak,

·        Havacılık gereklerine, etik ve normatif sorumluluklarına uyum sağlayabilmek,

 

Sosyal İmkânlar

Turkish Technic, çalışanlarına önemli sosyal olanaklar sağlar. Geniş bir bölgeye yayılmış servis ağı, yemek, özel sağlık sigortası, aile için sunulan özel sağlık sigortası indirimleri, doğum, emzirme, ölüm, evlenme yardımları, kadın çalışanlar için kreş imkânı ya da yardımı, indirimli yurt içi/yurt dışı uçuş imkânları, vize kolaylığı, tüm dünyada anlaşmalı konaklama olanakları söz konusu sosyal olanaklar arasında yer alır.

 

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol

·        Programa başvuru şekli: Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

Aday Kriterleri

Tecrübeli / Tecrübesiz
Ön Lisans(Mezun)
Tecilli, Yapıldı

Uçak Bakım Teknisyeni pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Uçak Bakım Teknisyeni Uçak Bakım Teknisyeni Maaşları Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur? Uçak Bakım Teknisyeni Nedir? Uçak Bakım Teknisyeni İş İlanları
Hakkımızda

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türk Hava Yolları A.O. marka topluluğunun bir parçasıdır. Dünyanın ileri gelen havacılık servis tedarikçilerinden olan

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma MetniTürk Hava Yolları Teknik A.Ş. Kişisel Verilerin Korunmas

Detaylı Bilgi
Yan Haklar

Servis, Yemekhane.

Uçak Bakım Teknisyeni pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Uçak Bakım Teknisyeni Uçak Bakım Teknisyeni Maaşları Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur? Uçak Bakım Teknisyeni Nedir? Uçak Bakım Teknisyeni İş İlanları