360

Havacılık İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Havacılık cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 8 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Havacılık Sektörü İş İlanları

Havacılık sektörü; hızlı bir şekilde ilerleme gösteren teknoloji ile paralel olarak en çok değişim ve gelişimin görüldüğü sektörler arasında yer alır. Havacılık, ülkelerin önde olmak istediği ve uğraş gösterdikleri önemli bir sektördür. Gün geçtikçe artan teknolojik fırsatların tümü, havacılık sektöründe gelişme göstermek isteyenlerin yarışını daha da hızlandırıcı hale getirir. Ülkeler tarafından sektöre pek çok yatırım yapılarak sektörün ileri gelenlerinden olmak için stratejik çalışmalar hızla yürütülür. Sektör, sürekli ihtiyaç duyulan bir alan olarak küresel anlamda sürekli büyüyen bir yapıya sahiptir. Havacılık sektörü; askeri ve sivil havacılık türlerini kapsar. Havalimanları ve uçak üreticileri, hava taşıma işletmeleri sektöre ait bazı işletmeler arasında yer alır. Havacılık sektöründe, bilgi birikimi ve teknolojinin güncel olarak takip edilmesi sektör için önem taşıyan kritik unsurlar arasında bulunur. Havacılık sektöründe pek çok farklı disiplin türünden personele ihtiyaç duyulur. Alana ilgi duyan bireyler, havacılık sektörünün geniş çalışma kollarından birini seçip istihdam edebilir. Havacılık sektöründe; araştırma ve geliştirme, üretim, satış, bilgi teknolojileri, kalite, mühendislik, tasarım, operasyon departmanları bulunur. Mühendislik departmanında; makine mühendisi, kalite mühendisi, üretim mühendisi, proje mühendisi, araştırma ve geliştirme mühendisi, yazılım mühendisi satış mühendisi gibi mühendislik türleri faaliyet gösterir. Kimyager, satış danışmanı, araştırma ve geliştirme uzmanı, pilot, kabin memuru gibi iş kolları, havacılık sektöründe farklı departmanlara yönelik görev alan diğer havacılık iş ilanları pozisyonları arasındadır. 

Havacılık Sektörü İş İlanları İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Havacılık sektörü, sektörde çalışmak isteyenlere farklı yetkinlik alanlarında pek çok kariyer fırsatı tanır. Havacılık sektöründe faaliyet gösteren farklı birçok meslek grubundan seçilmek istenen mesleğe, lisans ve ön lisans bölümleri bitirilerek veya belli eğitimler ve sertifikalara katılım yoluyla başlanabilir. Havacılık ve uzay mühendisi iş ilanlarına başvurabilmek için dört yıllık lisans bölüm mezunu olma şartı aranırken kabin memurluğu için lise mezunu olmak yeterlidir. Meslekler, eğitim düzeyi yanında farklı yeteneğe sahip olma şartları da gerektirir. Havacılık sektöründe çalışma gösteren personellerin bazı gelişmiş yetenekler taşıması gerekir. Pek çok departmanında ekip çalışması gerektiren sektörde, görev alan kişilerin ekip çalışmasına yatkın olması beklenir. Teknoloji ile gelişen sektör için, personellerin kendi alanlarında uzmanlaşmış olması, çok iyi düzeyde yabancı dil bilmesi ve bilgilerini güncel tutmak adına teknolojiyi takip etmesi sektörün tüm çalışma birimlerinde bulunan personel için ihtiyaç duyulan önemli niteliklerdir. Havacılık sektöründe, yetkinlik alanları ve prosedürler farklı çalışma türlerine göre değişkenlik gösterir. Ancak sektörün yapısına bağlı olarak sektörde çalışma gösteren tüm personellerin sahip olması gereken bazı özellikler bulunur. Planlı ve dikkatli olmak tüm personeller açısından gerekli önemli özellikler arasında yer alır. Hata yapma payına yer verilmeyen havacılık sektöründe hataların önüne geçmeye yönelik pek çok denetim yapılır. Kurallara bağlı bir işleyişin bulunduğu işletmeler, düzenleyici kurumlar tarafından kontrol edilir. Havacılık sektörüne dair tüm süreçler, kurallar çerçevesinde sistematik ve planlı olarak ilerler. Havacılık sektörü bir bütün olarak bakıldığında yirmi dört saat özveri ile çalışma gerektirir. Çalışma süreleri, çalışılan alan ve meslek gruplarına göre değişkenlik gösterir. Gündüz veya gece mesai yapan meslek grupları yanında hava trafik kontrolörleri gibi yirmi dört saat çalışma gerektiren meslekler de bulunur. Pilot ve kabin memurluğu mesleğindeki gibi sadece uçuş sırasında da çalışabilir.

Havacılık Sektörü İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Küreselleşen dünya ile her geçen gün büyüyen havacılık sektörü, dünya genelinde pek çok kişiye istihdam olanağı sağlayan yenilikçi bir sektör olarak öne çıkar. Havacılık sektörü, havacılık faaliyetlerine verilen önemin gitgide artması ile daha çok personel ihtiyacı öngörülen önemli bir sektördür. Global olma özelliği gösteren sektör, ulusal ve uluslararası kurallar gözetilerek düzenlenen oldukça disiplinli bir yapıya sahiptir. Havacılık sektörü iş ilanları incelenirken dikkat edilmesi gereken farklı detaylar bulunur. Bu detaylar, her meslek grubu için farklı olabileceği gibi sektöre ait ortak özellikler de barındırır. İş ilanları incelenirken sahip olunması gereken yeteneklerin dikkatle incelenmesi, şirket veya kurumlarda en uygun pozisyonun bulunmasını sağlar.  Kişilerin kendi çalışma kapasitesini tanıyarak seçim yapması işini severek yapması açısından büyük önem taşır. Havacılık sektörü için deneyim kazanırken kendini geliştirmek önemlidir. Bu nedenle iş ilanları incelenirken, personellerine kendini geliştirme fırsatı tanıyan şirketler değerlendirilebilir. Bu sektörde, ilanlarda bulunan sabır ve hızlı problem çözme gibi niteliklere sahip olup olunmadığı kişiler tarafından sorgulanmalıdır. İş ilanlarında istenen yabancı dil türü ve düzey farklılıkları büyük önem taşır. Bu nedenle tercihte bulunurken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay, istenilen dil seviyesine sahip olunup olunmadığıdır. Havacılık sektöründe fabrika veya ofislerde çalışan meslek dalları sabit bir yerde yaşamını sürdürebilirken havacılık sektöründe sürekli seyahat edilmesi gereken meslekler de bulunur. Çalışma alanı, iş ilanın bulunduğu ilde veya işletmenin yönlendireceği il ya da illerde olabilir. Havacılık iş ilanları İstanbul’da bunun örnekleri bulunur. Yoğun iş temposu gerektirebilen sektörde çalışma saatlerine ait detaylar iş tercihi yapılmadan incelenmeli ve eğer ilanda detaylı bilgi yoksa işveren ile iletişime geçilmelidir.

Havacılık Sektöründe Çalışanlar Ne İş Yapar?

Havacılık sektörü, ulusal alanda 60 milyona yakın kişiye istihdam olanağı sağlayan kapsamlı bir sektördür. Sektör; havacılık ve uzay teknolojisi, taşımacılık hizmeti, askeri veya sivil hava teknolojisi alanında faaliyet gösteren firma ve kurumlarda çalışanlardan oluşur. Havacılık sektöründe, gelişen teknoloji ile birlikte ülkeler arası ilerleme rekabeti artarken firma ve kurumların sayısı da giderek fazlalaşır. Sektörde çalışacak personeller, kendi departmanlarında farklı sorumluluklara sahip olur. Havacılık ve uzay teknolojisi firmaları özellikleri Ankara ilinde yoğunlaşmıştır. Havacılık iş ilanları Ankara’da bu firmaların ilanları bulunur. Havacılık ve uzay teknolojisi alanında çalışmaları; ekip olarak mühendis, araştırma ve geliştirme uzmanı ve kimyager gibi meslek grupları yürütür. Ekip, araştırma ve geliştirme yapar ve girişimci fikirlerle yenilikçi projeler oluşturur. Her meslek ortaya çıkacak ürünün üretiminden pazarlanmasına kadarki süreçte farklı aşamalarda rol alır. Bu aşamalar, ürünün tasarlanması, geliştirilmesi, analizi ve araçların bakımıdır. Sivil ve askeri havacılıkta da çalışanların yaptığı işler aynı süreçlerden oluşur. Bir diğer alan olan hava taşımacılığı da bünyesinde çok fazla personel barındırır. Uçuşta, hava taşıtını kullanan pilot ve farklı sorumlulukları bulunan pilot yardımcısı, kabin memurları, yetkili uçuş tabibi gibi personeller görev alır. Güvenlik eğitmeni, havacılık güvenliği personeli ve hava trafik emniyeti elektronik personeli, uçuş güvenliğini sağlayan meslek grupları arasında bulunur. Havalimanlarında işleyişin düzenli ve güvenilir olmasını sağlamak amacıyla çalışan aim memurları, teknik personeller ve diğer hizmet veren personel grupları bulunur. 

Havacılık Sektöründe Çalışma Ortamı ve Koşulları Nelerdir?

Havacılık iş sektöründe, mühendis, teknisyen, pilot, kabin memuru gibi pek çok meslek dalı bulunur. Meslek dallarının çalışma ortamı ve koşulları, çalışma birimine göre farklılık gösterir. Personeller devlet kurumlarında veya özel havacılık kurumlarında istihdam edebilir. Havayolu şirketleri, havalimanları, savunma sanayi fabrikaları, havacılık sanayi fabrikaları, hava lojistik firmaları, uçuş pazarlama şirketleri bu kurumlar arasında yer alır. Çalışma süresi yapılacak işe göre tam zamanlı ve yarı zamanlı olabileceği gibi proje bazlı çalışma da olabilir. Örneğin taşımacılık hizmeti veren kurumlarda uçuşta görevli personeller, uçuş esnasında çalışırken havalimanında çalışan personeller vardiyalı olarak tüm gün çalışabilir. Havacılık teknolojileri alanında çalışan bir mühendis arge çalışmalarını gerçekleştirmek için tüm gün çalışabilirken tam veya yarı zamanlı çalışma düzenine sahip bir fabrikada işe girebilir. Sektörde bazen farklı sebeplere bağlı olarak dönemsel yoğunluklar yaşanabilir ve bu dönemsel yoğunluklar sonucunda bazı personellerin çalışma süresi veya sıklığında artış yaşanabilir. 

Havacılık Sektöründe Çalışanlar Nerelerde Çalışır?

Havacılık sektörü, küresel bir sektör olma niteliği taşır ve bu nedenle hem yurt içinde hem de yurt dışında kolayca iş bulma şansına sahip olunan bir alandır. Havacılık sektöründe çalışanların çalışabileceği kamu kurumları veya özel havacılık kurumları bulunur. Sahip olduğu özelliklerden dolayı havacılık faaliyetlerinin ön planda olduğu bazı iller bulunur ve bu illerde birçok çalışma alanı vardır. Bu illerden olan Antalya’daki çalışma alanlarına Havacılık iş ilanları Antalya olarak bakılabilir. Sektörde çalışılan alanlar, bulunulan pozisyona bağlı olarak farklılaşır. Havacılık sektöründe çalışanlar; savunma sanayi fabrikaları, uçak sanayi fabrikaları, hava yolu şirketleri, havalimanları ve havaalanları, hava lojistiği işletmeleri, uçuş pazarlama şirketleri, yer hizmeti işlemleri veren işletmelerde çalışır. Havaalanları ve havalimanları, havacılık sektöründe birçok farklı iş kolu bulunduran çalışma alanlarıdır. Havaalanı ve havalimanlarında bulunan pazarlama, planlama, finans, yolcu hizmetleri, kargo işlemleri gibi departmanlar da farklı çalışma alanları oluşturur.

Havacılık Sektöründe Hangi Meslekler Bulunur?

Teknoloji ile sürekli dönüşüme ve gelişime uğrayan havacılık sektöründe pek çok alan ve meslek grubu bulunur. Sektörde ilgi ve yetenekler doğrultusunda seçilebilecek çeşitli kariyer fırsatı bulunur. Havacılık sektöründe yer alan mesleklerden bazıları; havacılık ve uzay mühendisliği, pilotluk, hava trafik kontrol personeli, uçak ve aviyonik ekipman teknisyenliği, kabin memurluğu, aim memurluğu, güvenlik eğitmenliği ve yönetici personeldir.

Havacılık Sektöründe Çalışanlar Ne Kadar Maaş Alır?

Havacılık, kamuda veya özel sektörde oldukça fazla iş imkanı bulunan sektörler arasında yer alır. Havacılık sektöründe çalışanların aldıkları maaşlar, bazı kriterler doğrultusunda önemli derecede değişkenlik gösterse de sektörde genel itibari ile alınan maaşlar yüksektir. Alınacak maaş; çalışılan işletme, departman, çalışma süresi, deneyim süresi, işin bulunduğu il gibi kriterler çerçevesinde şekillenir. 

Havacılık Yönetimi Nedir?

Havacılık sektörü, farklı iş alanları ve departmanlardan oluşur. Sektörde işleyişin disiplinli ve organize şekilde yürütülmesi oldukça büyük önem taşır. Bu noktada havacılık yönetimi, havacılık alanındaki işletmelerin ve faaliyetlerin tüm birimleri arasında düzeni sağlar. Havacılık yönetimi, aynı zamanda sektörde; organizasyonun sağlanması, yaşanan aksaklıkların çözülmesi ve iş bölümünün takip edilmesinde görev alarak sürecin eksiksiz ve hatasız olmasını sağlayan bölümdür. Havacılık sektöründe oldukça önemli olan bu meslek için çoğu havacılık işletmesinde havacılık yönetimi iş ilanlarını bulabilirsiniz.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Nedir?

Dört yıllık lisans bölümü olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden mezun olanlar, yurt içinde veya yurt dışında havacılık ve uzay sektöründe çalışır. Havacılık ve Uzay Mühendisleri havacılık sektörü için askeri veya sivil kullanımı olan havacılık ürünleri geliştirir. Havacılık ve uzay mühendisleri roket, uzay aracı, savaş uçağı gibi ürünlerin tasarlanması ve geliştirilmesinde rol oynar. 

Sıkça Sorulan Sorular

Havacılık iş ilanlarına nasıl başvurabilirim?

Havacılık ile ilgili iş ilanlarına başvurabilmek için yapman gereken ilk şey Kariyer.net üzerinden CV’ni oluşturmak. CV’ni oluşturduktan sonra artık iş başvurularını yapmaya hazırsın. Kariyer.net'in havacılık iş ilanları sayfasını ziyaret ederek havacılıkla ilgili tüm ilanlara ulaşabilir, ilan özelliklerini inceleyebilir ve ilgilendiğin ilanlara başvuru yapabilirsin. Kariyer.net üzerindeki CV'ni sürekli güncel tutarak hayalindeki işe bir adım daha yakın olursun.

Havacılık iş başvurularında eğitim seviyesi önemli midir?

Havacılık sektöründe başvuruya açık bir çok ilan bulunur. Her ilanın gerektirdiği eğitim seviyesi de farklılık gösterir. İlanlar için gerekli eğitim bilgilerine ulaşmak için yapman gereken şey çok kolaydır. Havacılık iş ilanları sayfasında sol panelde bulunan eğitim filtresini tıklayarak iş ilanlarını eğitim seviyesine göre filtreleyebilir, kendine uygun ilanları kaçırmadan değerlendirebilirsin.

En çok havacılık iş ilanı hangi şehirdedir?

Kariyer.net sitesinde yayınlanan ilan bilgileri sürekli güncellenir. Gün içerisinde bile ilgili alandaki ilan sayıları, pozisyon bilgileri değişebilir. Bu sebeple şehir konusunda en güncel bilgiyi almak için havacılık iş ilanları sayfasında bulunan ülke-şehir-ilçe filtresini kullanabilirsin.

Popüler havacılık iş ilanları hangileridir?

Havacılık alanında üretim elemanı, üretim operatörü ve satış danışmanlığı popüler ilanlar arasındadır. Kariyer.net sitesindeki iş ilanları sık aralıklarla güncellendiği için bu sıralama da zamana bağlı olarak değişir. Bu konuda en güncel ve en güvenilir bilgiyi havacılık iş ilanları sayfasındaki filtreleme seçeneklerini kullanarak elde edebilirsin.

notifications İş Alarmı kur