keyboard_arrow_down
2

Elektronik ve Haberlesme Mühendisi İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Elektronik ve Haberleşme Mühendisi İş İlanları

Elektrik ve haberleşme mühendisi, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan meslekler arasında yer alır. İletişim ağlarını aktif olarak kullanan bu meslek çalışanları, sağlıklı ve kesintisiz altyapıların geliştirilmesinde aktif rol oynar. Komünikasyon altyapılarında meydana gelen aksaklıklara çözüm bulan elektronik ve haberleşme mühendisleri, elektronik cihazlar ile verimli bir iletişim sağlamak için çalışır. Birçok alanda çalışma imkanı yakalayan elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanları için kariyer.net’i inceleyebilirsin. Elektronik ve haberleşme mühendisi olmak için gerekli eğitimleri tamamladıysan sen de güncel elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanları ve alım fırsatlarına başvurabilirsin. 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Ne İş Yapar?

Teknolojinin ilerlemesi ve haberleşme ağlarının artmasıyla birlikte elektronik ve haberleşme mühendisliğine duyulan ihtiyaç artar. Sektörde mühendis olarak çalışacak adayların belli sorumlulukları yerine getirmesi beklenir. Bu sorumluluklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Elektronik ve haberleşme mühendisi, elektronik ve haberleşme için kullanılan araçları tasarlar ve taslaklardan modellemeler çıkartır. 
  • Elektronik cihazları tasarlayarak geliştiren elektronik ve haberleşme mühendisi, taslakların üretim sürecinde de çalışır. 
  • Üretime giren taslakları denetleyen mühendis, üretilen elektronik ekipmanları test eder ve arıza ile karşılaşması durumunda sorunu çözer. 
  • Olası durumlarda alternatif çözümler bulan mühendisler, televizyon, bilgisayar gibi cihazların üretim aşamasında da çalışır. 
  • Sen de bu alanda çalışmak istersen elektronik ve haberleşme mühendisi arayan firmalar tarafından yayınlanan iş ilanlarına başvurabilirsin. kariyer.net’ten elektronik ve haberleşme mühendisi arayan şirketlere kolayca ulaşabilir ve CV gönderebilirsin.  

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitim ve Belgelere Sahip Olmak Gerekir?

Elektronik ve haberleşme mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık elektronik ve haberleşme mühendisliğinden mezun olmak gerekir. Ayrıca MS Office programlarının yanı sıra çeşitli çizim programlarını da aktif olarak kullanman önem arz eder. Metro, tren ya da fabrika gibi büyük yerlerde çalışan elektronik ve haberleşme mühendislerinin çeşitli yazılımları aktif olarak kullanabilmesi gerekir. Birçok firma haberleşme konusunda genellikle yurt dışı menşeili çalışır ve bu yüzden elektronik ve haberleşme mühendisinin yabancı dil eğitimi almış olması ve iyi derecede konuşabilmesi beklenir. Sen de tüm bu niteliklere ve niteliklerinle ilgili gerekli sertifika veya belgelere sahipsen elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanları yeni kategorisinde karşına çıkan iş fırsatlarına başvuru yapabilirsin. 

Elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Kariyer.net üzerinden iş ilanlarına ulaşarak başvuru yapabilirsin. Kariyer.net’in filtreleme sisteminden yararlanarak başvuru sürecini özelleştirebilir, kendi ilan portföyünü oluşturabilirsin. Örneğin; eğer Ankara’da yaşıyorsan elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanları Ankara filtrelemesi yapabilir ve başkentte yer alan firmalara CV gönderebilirsin. Benzer şekilde il ve ilçe bazında ülkemizdeki tüm bölgeler için filtreler oluşturman mümkündür.

Elektronik ve haberleşme mühendisi ne kadar maaş alır?

Elektronik ve haberleşme mühendislerinin çalıştığı şirket, şirketin faaliyet gösterdiği alan ve maaş politikası, maaşların birbirinden farklı olmasına neden olur. Meslekte tecrübesi bulunmayan adaylar başlangıç maaşı alırken, uzun yıllardır elektronik ve haberleşme mühendisi olarak çalışan kişilerin maaşı daha yüksektir. Ayrıca şirketin sağladığı sosyal ve yan haklar, yemekhane, servis hizmeti gibi çalışanlara sunulan imkanlar da maaşların farklı olmasına neden olur. 

Elektronik ve haberleşme mühendisi nerelerde çalışabilir?

Teknolojik gelişmelerin ilerlemesinde aktif rol alan elektronik ve haberleşme mühendisi, endüstriyel ve ticari şirketler için çalışabilir. Özellikle savunma sanayisinde çok ihtiyaç duyulan elektronik ve haberleşme mühendisi, bilimsel çalışmalar yapan şirketlerde de çalışabilir. Kariyer.net’te yer alan elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanlarına göz atarak hangi sektörlerde çalışabileceğin hakkında fikir edinebilirsin.

Elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanlarında aranan kriterler nelerdir?

Elektronik ve haberleşme mühendisi iş ilanları İstanbul ve diğer illerde yeni iş fırsatlarının karşına çıkmasını sağlar. Ancak şirketlerin belirlediği bazı kriterler olduğunu unutmamak gerekir. İş ilanlarında aranan en önemli kriter eğitimdir ve şirketler adayların ilgili bölümleri başarı ile bitirmesini ister. Ayrıca gösteren firmalar adayların çeşitli çizim programlarını aktif olarak kullanmasını bekler. Buna ek olarak elektronik ve haberleşme mühendisi bay adayların zorunlu olan askerlik hizmetini yerine getirmiş olması gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Elektronik ve haberleşme mühendisi olmak için hangi eğitimleri tamamlamak gerekir?

Elektronik ve haberleşme mühendisi olmak için üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin dört yıllık eğitim veren Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olman gerekir. Bunun yanı sıra kimi firmalar, elektronik ve haberleşme mühendisi pozisyonu için başvuruda bulunacak adaylardan, yabancı dil alanında da ileri düzeyde konuşma ve yazma becerilerine sahip olmalarını bekleyebilirler. Bu durumda, üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden lisans derecesinde mezun olmanın yanı sıra yabancı dil alanında da eğitim alman gerekebilir.

Elektronik ve haberleşme mühendislerinin çalışma alanları nelerdir?

Elektronik ve haberleşme mühendislerinin çalışma alanları; bankalar, operatörler ve ISP'ler olmak üzere yazılımın, altyapının, networkün ve sistemlerin olduğu tüm platformlardır. Bunların yanı sıra elektronik ve haberleşme mühendisleri; telekomünikasyon, elektrik ve elektronik, üretim, bilişim ve hizmet sektörlerinde de farklı departmanların çatısı altında çalışabilirler. Ayrıca elektronik ve haberleşme mühendisleri, ticari, endüstriyel, askeri veya bilimsel sahada faaliyet gösteren şirketlerde de çalışabilmektedirler.

Elektronik ve haberleşme mühendisleri iş ilanlarında adaylarda aranan kriterler nelerdir?

Elektronik ve haberleşme mühendisliği iş ilanlarında adaylarda aranan kriterlerin başında, adayın, üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin dört yıllık eğitim veren Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olması gelir. Aynı zamanda bu alandaki ilanlarda, eğitim derecesini ilgili bölümlerde tamamlayan adayların, meslekle bağlantılı olan gerekli birtakım uygulamaları kullanabilmeleri ve alanlarında tecrübe edinmiş olmaları gerektiği kriterleri de ilanda yer alabilir. Bu alandaki iş ilanlarına başvuruda bulunacak adayların, bu mesleğin gerektirdiği birtakım niteliklere sahip olmaları ve sürekli/tam zamanlı çalışma şekline uygun olmaları gerekebilir. Ayrıca erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmaları şartı aranabilmektedir. Bunların yanı sıra adayların, yabancı dil bilgilerinin bulunması da bu alandaki firmaların adaylarda aradıkları önemli bir kriterdir.

Elektronik ve haberleşme mühendisleri iş ilanlarında maaşlar nasıldır?

Bir elektronik ve haberleşme mühendisinin maaş kriteri, çalışılan kuruma ve tecrübene göre değişkenlik gösterebilir. Kamuda veya özel sektörde bulunmana göre de maaşın farklılaşabilir. Özel sektörde yeni görev almaya başlamış bir elektronik ve haberleşme mühendisi olarak maaşın, asgari ücretin biraz üzerinde olabilir. Edineceğin tecrübeyle doğru orantılı olarak bu gelirin daha da artabilir.

notifications İş Alarmı kur