8

Marka ve Patent Danışmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Marka ve Patent Danışmanı İş İlanları

Marka ve patent danışmanları, Türk Patent ve Marka Kurumu kapsamında başvuru sahipleri için (icatlar, patentler, yararlı modeller, tasarımlar, ticaret ve hizmet markaları, coğrafi amblemler, geleneksel ürün isimleri, entegre devre topoğrafyaları konularında) işlem yapmaya yetkisi olan, bu hakların korunması hususunda danışmanlık ve vekillik yapan uzmanların mesleği olan bir hizmet alanıdır. Marka ve patent danışmanları, bu uzmanlık dalının öz bireyleridir. Danışman olmak isteyenlerin, dört yıllık üniversite mezunu olmaları, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun iki yılda bir düzenlediği iki kademeli sınavları geçmeleri ve kurumun vekil siciline kayıt olmaları gerekmektedir. Sen de marka ve patent danışmanı iş ilanlarına başvuracaksan başvuru esnasında senden talep edilen donanım ve eğitimlere sahip olup olmadığına dikkat ederek başvurunu tamamlayabilirsin.

Marka ve Patent Danışmanının Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Patent, yararlı model, marka, tasarım, coğrafi amblem, geleneksel ürün adları ve entegre devre topografyası hakkı elde etmek isteyen başvuru sahipleri, Türk Patent ve Marka Kurumu’na direkt kendileri başvuru yapabilecekleri gibi bu işlemlerin yürütülmesi ve hak kayıplarının olmaması adına konuya uygun olarak marka ve patent danışmanı görevlendirilebilirler.

  • Patent danışmanları, patent konularındaki işlemleri adına temsilcilik yapma, hakların korunması adına gerekli girişimlerde bulunma gibi işlemlerden sorumlu kişilerdir.
  • Marka danışmanları, başvuru sahiplerini markalaşma konusundaki işlemle adına temsil etme, vekillik yapma gibi işlemlerden yükümlü kişilerdir.
  • Danışmanlar ayrıca kurum bağlamında ilgili kişilerin haklarının korunması ve bunlarla alakalı her türlü ilişkilerin yürütülmesiyle ilgilenir.
  • Türkiye’de yaşayan başvuru sahiplerinin danışman görevlendirme zorunluluğu yokken, yabancıların başvuru yaparken danışman görevlendirmesi zorunludur.

Bu görev ve sorumlulukları yerine getirebileceğine inanıyorsan sen de güncel marka ve patent danışmanı iş ilanlarına başvuruda bulunabilirsin.

Marka ve Patent Danışmanı Nasıl Olunur?

Marka ve patent danışmanı olmak için üniversitelerde verilen özel bir eğitim mevcut değildir. Fakat bireyin marka ve patent danışmanı olabilmesi adına dört yıllık bir üniversiteden mezun olması gerekir. Üniversiteden mezun olan kişi, marka ve patent vekilliği yeterlilik sınavlarına katılmak adına başvuru yapabilirler. Bu sınavlar iki yılda bir düzenlenir ve iki kademeden oluşur. Sınavdan 70 puan alan aday, sınavı kazanmış olur. Marka patent uzmanı iş ilanlarına başvurmak için sen de bu gereklilikleri yerine getirerek istediğin ilana başvurunu yapabilirsin.

Marka ve patent danışmanı olarak çalışmanın avantajları nedir?

Marka ve patent danışmanı olarak çalışmak istediğin sektöre bağlı kendini farklı alanlarda ve yurt dışına bağlı alanlarda geliştirme avantajı bulabilirsin. Marka ve patent danışmanı olarak çalışmanın en önemli fırsatlarından bir tanesi yurt dışı bağlantısı kurabilme imkânıdır. Güncel marka ve patent danışmanı iş ilanları arasından kendine uygun pek çok farklı şehirde iş imkânı bulabilirsin. Yerel olarak yeni bir başvuru yaptığın alanda daha avantajlı olmanı sağlar.

Marka ve patent danışmanında aranan kriterler nelerdir?

Marka ve patent danışmanı olarak farklı birçok sektörde çalışma olanağı bulabilirsin. Bu sektörlerde çalışmak için farklı donanımlar aranabilmektedir. Devlette marka ve patent danışmanı olarak çalışabilmek için özel kurumdan farklı olarak 657 sayılı belirlenen Devlet Memurları Kanunu'nun maddelerine uyum sağlaman gerekir. Özel sektörde sınav şartı yoktur. kariyer.net üzerinden marka ve patent danışmanı iş ilanları bay ve bayan adaylar için yayınlananları inceleyebilirsin.

Marka ve patent danışmanı olmak için hangi belgeler gerekir?

Marka ve patent danışmanlığı için üniversitelerin mühendislik, fen veya eczacılık fakültelerinden mezun olmuş olman gerekir. Bütün gerekli belgelerle CV’lerini eksiksiz bir şekilde belirterek marka ve patent danışmanı iş ilanları bayan ve bay adaylar başvurularını yapabilir, mesleklerini icra edebilirler.

Ülkemizde marka ve patent danışmanı alımı var mı?

Eğer araştırmayı seviyorsan ve her alanda araştırmalar yapabileceksen, ayrıntıları kaçırmıyorsan, dikkatli ve titiz birisiysen marka ve patent danışmanı arayan firmalara başvuru yapabilirsin. kariyer.net üzerinden filtreleme seçeneklerini kullanarak kendine en yakın marka patent uzmanı iş ilanlarını inceleyebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Marka ve patent danışmanının görevi ve sorumlulukları nelerdir?

Marka ve patent danışmanının görev ve sorumlulukları patent sahibinin bu süreçte ihtiyaç duyacağı tüm verileri araştırır ve kapsamlı veriler ışığında bilgileri sunar. Bu süreçte patent dilekçesine gereksinim duyulur. Patent danışmanının dilekçeyi hazırlayabilmesi için gerekli donanıma, teknik ve hukuki bilgilere sahip olması önemlidir. Patent sahiplerinin haklarının savunulması gerekli olabilir. Bu gibi durumlarda Türk patent enstitüsü ve müvekkil arasında iletişim sağlar. Yeni tebliğlerden ve firma bilgilendirmelerinden müvekkilin haberdar edilmesi de görev ve sorumluluklar arasında yer alır.

Marka ve patent danışmanı için iş imkanı nasıldır?

Türk patent enstitüsü ile marka almak isteyen kişiler arasında aracı olan kişiler marka ve patent danışmanı olarak tanımlanabilir. İş imkanları ise oldukça fazladır. Çünkü globalleşen dünyada ve genişleyen global pazarlarda üretim oldukça artmıştır. Artan üretimler ve marka olma yolunda giden kişiler bu süreçte marka tescil işlemleri, marka başvuru aşamaları ve tescil aşamasında hedeflenen sürece ulaşılmasında marka ve patent danışmanlarından yardım almak talebinde bulunabilirler. Artan üretim ve değişen dünyada marka patent danışmanlarının da iş imkanlarının fazla olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Marka ve patent danışmanı için ehliyet gerekli midir?

Marka ve patent danışmanları marka tescil, takip ve koruma sistemi, bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli noktaları kontrolü ve marka başvurusu aşamaları ve markanın yenilenmesi gibi durumlarda marka sahiplerini temsil etmekle yükümlüdür. Kendilerine yetki verilen marka ve patent danışmanları Türk patent enstitüsü tarafından tüzel kişiler marka vekili olarak tanımlanır. Vermiş oldukları danışmanlık hizmetleri marka sahiplerine göre farklı taleplerde şekillenebilir. Bunlardan biri de ehliyet olabilir.

Marka ve patent danışmanı olmak için hangi yeteneklere sahip olmak gerekir?

Marka ve patent danışmanı olmak için belirli kriterlere sahip olmak gerekir. Marka patent danışmanı patent sahibinin belirlediği kişilerden oluşur. Patent dilekçesi hazırlamak, patent sahibinin haklarını savunabilmek için teknik ve hukuki bilgilere sahip olunması marka ve patent danışmanı için olmazsa olmaz kriterler arasında yer alır. Öncelikle dilekçe hakkında araştırma yapabilmesi için kapsamlı çalışmalara ve yoğun bir sürece ihtiyaç duyulabilir. Türkiye patent enstitüsü tarafından patent vekilliği yeterlilik sınavları hazırlanır. Bu sınavlara girerek gerekli olan puanı alman seni hedefine yaklaştırır. Bu sınavlar 2 yılda bir yapılır ve genelde Ankara’da Türk marka ve patent kurumunun belirlediği alanlarda gerçekleşir.

notifications İş Alarmı kur