aveaAvea’da yeni mezun işe alım ve staj süreçlerini 4 yıldır Kırmızı Kuşak programıyla yürütüyor. İşe Alım Birim Yöneticisi Elif Bartin 11 bin 500’ü aşkın başvuru arasından 454 öğrenciyi Kırmızı Kuşak olarak belirlediklerini söylüyor. Bartin, Avea olarak genç yetenekleri staj programlarında keşfetmeyi hedeflediklerini vurguluyor.
Staj programları öğrencilere gerçek bir iş ortamı tecrübesi sunuyor. Yetenek yönetiminin işe alımda başladığına inandıklarını belirten İşe Alım Birim Yöneticisi Elif Bartin bu nedenle geleceğin Avea çalışanları olacak genç yetenekleri staj programlarında keşfetmeyi hedeflediklerini söylüyor. Avea olarak  akademik dünyayla profesyonel iş hayatı arasındaki köprünün staj programları olduğunu düşündüklerini vurgulayan Bartin, stajı iş hayatının provası diye tanımlıyor ve bunun için en iyi ortamı sağlayan şirketlerden birisi olduklarını söylüyor. Kırmızı Kuşak programıyla ilgili detaylı bilgiyi Elif Bartin’den aldık.
2011’de 454 Kırmızı Kuşak seçildi
Avea’da yeni mezun işe alım ve staj uygulamasına dört yıldır başarıyla sürdürdüğümüz Kırmızı Kuşak programımız sonucunda seçilen öğrenciler dahil ediliyor. Bu dönem  aldığımız 11 bin 500’ü aşkın başvurudan 454 öğrenciyi Kırmızı Kuşak olarak belirledik. Bu havuzdaki ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerini stajyer adayı olarak değerlendiriyoruz. 2011 yılı yaz döneminde 120 stajyer alımı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerin istekli oldukları birimler ve şirketin ihtiyaçları doğrultusunda tüm birimlerde staj yapma imkanı sunmaya çalışacağız.
Kariyer beklentisine özel staj programları
Avea Kırmızı Kuşak programında Ideavea, Kampave ve Markeave projelerimiz var. Kırmızı Kuşak havuzuna seçilen adaylar gelecek beklentilerine ve yeteneklerine göre üç projeden birine aday oluyorlar. Bartin; “Ideavea, mühendislik bölümlerinde okuyan teknik alanda kariyer yapmak isteyen gençlere yönelik proje yarışması. Kampavea; iş hayatına şirketimizin kurumsal ve ticari alanlarında başlamak ve bu alanlarda fark yaratmak isteyen gençlere sunulmuş eğitim ve gelişim kampı. Markeava ve özellikle pazarlama alanında iddialı ve yetkin olan öğrencilerin yetiştirileceği eğitim ve gelişim programı. Avea’yı geleceğe taşıyacak gençlerde sektöre ve şirkete istekli olmaları, coşkulu ve tutkulu tavırları, takım çalışması, değişime açıklık, yaratıcılık, yenilikçilik ve iletişim yetkinlikleri değerlendirme kriterlerimizi oluşturuyor” diyor.
6 hafta bir proje için çalışılıyor
Staj imkanı sunulacak öğrenciler Kırmızı Kuşak işe alım programıyla seçiliyor. 6 haftalık programın en önemli özelliğiyse stajyerlerin belli bir projeye atanmaları. Projenin takibini yöneticilerin yaptığını anlatan Bartin, tüm stajyerlerin staj süresi bitiminde projelerini yöneticilerine ve İK sorumlularına sunduklarını belirtiyor. Bartin, staj yapan öğrencilerin Avea’da çalışma şanslarının daha yüksek olduğunu söylüyor.
Kırmızı Kuşak’la işe başladılar
Kırmızı Kuşak programına katılan stajyerlerin bazıları AVEA’da çalışmaya başladı. Çalışan seçiminde de aktif olarak kullanılan Kırmızı Kuşak programı hakkında  stajyerlerin görüşleri:
Eski stajyer, Ürün Geliştirme Uzmanı Uğur Sezer: “Avea ailesi ile tanışmam kırmızı kuşak programı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle oldu. Sonrasında diğer 3 grup arkadaşımla birlikte, söyleşiler, eğitimler, çeşitli sosyal  aktiviteler ile geçen eğlenceli bir proje geliştirme aşaması geçirdik. Teknik ve sosyal olarak bir çok şey en önemlisi de grup çalışması ve dayanışmasını öğrenmiş olarak, kırmızı kuşak sürecini tamamladım. Sonrasında 1 aylık yaz stajımı, Avea teknik ürün geliştirme departmanında yaptım. Şu an 6 aydır Avea teknik ürün geliştirme departmanında, ürün geliştirme uzmanı olarak çalışmaktayım ”
Uygulama Test Uzmanı Edin Ülger: “İlk 2 gün yapılan oryantasyon programıyla Avea’yı çalışan gözüyle öğrenmeye çalıştık. Avea’nın geçmişi geleceği derken bir anda Avealı olduk. Çalışma aralarında yapılan kahve ve yemek molalarıyla tüm arkadaşlarla bir araya geldik, sohbet ettik, eğlendik. Network’ten, yazılıma; pazarlamadan analistliğe neredeyse tüm birimlerde çalışan arkadaşlarımız vardı. Bu sebeple profesyonel hayatın tüm yönlerini zamanla çok daha iyi anladık. Çalışma hayatını daha öğrenciyken öğrenme şansını bulduk.”