Gayrimenkul Danışmanı Nedir?
İÇİNDEKİLER
1. Gayrimenkul Danışmanı Ne Demek? 2. Gayrimenkul Danışmanı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? 3. Gayrimenkul Danışmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? 4. Gayrimenkul Danışmanında Olması Gereken ÖzelliklerGayrimenkul Danışmanı Ne Demek?
Gayrimenkul danışmanı, emlak gibi taşınmazların kiralanması ya da satılmasını sağlayan kişidir. Gayrimenkul danışmanları bağımsız ya da gayrimenkul şirketlerinde çalışabilir.
Gayrimenkul Danışmanı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Gayrimenkul danışmanlarının en önemli sorumluluğu, alıcı ve satıcılara bilgi vermektir. Gayrimenkul danışmalarının diğer görev ve sorumlulukları ise şöyle sıralanır;
- Gayrimenkul konusunda alıcı ve satıcılara minumum gelir ile maksimum kazanç sağlamak konusunda bilgi vermek,
- Müşteri ve potansiyel müşteriler ile samimi ilişkiler geliştirmek,
- Gayrimenkul finansmanı, değerleme yöntemleri ve ipotek kredileri gibi farklı alanlarda bilgi sahibi olmak,
- İnşaat ve gayrimenkul muhasebesi konusunda bilgi sahibi olmak,
- İskan kanunu, belediye kanunu ve imar kanunu gibi gayrimenkul alanında düzenlenen yasalar ve diğer yasal süreçleri yakından takip etmek.
Gayrimenkul Danışmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Gayrimenkul danışmanı olmak için herhangi bir özel eğitime ihtiyaç duyulmaz. Ancak ulusal ve uluslararası gayrimenkul danışmanlığı ya da inşaat şirketleri, gayrimenkul danışmanlarından genellikle kendilerinin düzenlediği ve 6 ile 10 hafta arasında süren eğitimlere katılmasını ister.
Gayrimenkul Danışmanında Olması Gereken Özellikler
İşverenlerin gayrimenkul danışmanlarından bekledikleri en önemli nitelik, kuşkusuz etik değerlere önem vermektir. Gayrimenkul danışmanlarının, müşteri ya da potansiyel müşteri adayları ile samimi ve sıcak ilişkiler kurması ve yönelttikleri sorulara dürüst cevaplar vermesi gerekir. İşverenlerin gayrimenkul danışmanlarından beklediği diğer nitelikler ise şöyle sıralanır;
- Esnek çalışma şartlarına uygun olmak,
- Askerlik hizmetini tamamlamış ya da muaf olmak,
- Yüz kızartıcı suç işlememiş olmak,
- Yasal süreçleri takip etmek,
- Noter işlemleri gibi bürokratik süreçlere hakim olmak,
- Hızlı öğrenmek ve öğrendiklerini süratle uygulayabilmek,
- Yüksek enerji ve motivasyona sahip olmak.