ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK
Üniversite RehberiÜniversitelerÜniversite BölümleriÜniversite Taban PuanlarıÜniversite KarşılaştırmaYKS Tercih MotoruMeslekler Rehberiİşverenlerin TercihiYKS Puan HesaplamaKYK Yurt RehberiİLK İŞİM VE PROFESYONEL HAYAT
CV ÖrnekleriMaaşlarMaaş HesaplamaMülakata HazırlıkKariyer GünleriStaj ve Bootcamp FırsatlarıStaj Günleriİş HayatıKPSS Puan HesaplamaAday (İş mi Arıyorsun?)
Burada seni bekleyen binlerce ilan var!
İşveren (İlan mı Vereceksiniz?)
Pozisyonunuza en uygun aday burada!
Nedir?
İçindekiler
Arazilerin; iskan, bayındırlık, coğrafi yapı ve imar durumunu göz önüne alarak belirlenen oranlarda ölçekli kağıtlar üzerine, meslekte kullanılan özel işaretler kullanarak, çizen kişiler kadastro teknisyeni olarak nitelendirilir. Taşınmaz mal olarak adlandırılan bina, arazi, konut gibi mülklerin sınırlarını yer ve harita üzerinde belirleme, bu gayrimenkullerin hukuki hallerini tespit etme ve gerçekleştirilen kadastroyu yenileme konularında bilgi ve beceriye sahip olan kişidir.
Kadastro teknisyenin görevleri daha çok arazi üzerinde yaptığı çalışmalardan oluşur. Bu bağlamda şu görevleri yerine getirir;
Kadastro teknisyeni olmak isteyen kişilerin, eğitime katılabilmek için ortaokulu tamamlamış ve Milli Eğitim Bakanlığının alan/dal ve okul türlerine göre belirlediği giriş şartlarını taşıyor olması gerekir.
Kadastro teknisyeni eğitimi; meslek ve Anadolu meslek liseleri ile Anadolu teknik liselerinde bulunan 'İnşaat teknolojisi' alanı 'Harita Kadastro' dalında verilir. Ancak, yapılan değişiklikler sonrası bu dalın adı 'Harita Tapu Kadastro' olarak değiştirilmiştir. Bu dal içerisinde tapu, kadastro ve harita alanlarında eğitim verilmektedir.