Maliyet Mühendisi

MAAŞLAR

Henüz böyle bir bilgi yok!

Üzgünüz, bu pozisyon için henüz bir maaş bilgisi yok. Başka bir pozisyon inceleyebilir veya maaş bilgilerinizi paylaşarak verilerin oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Maaş bilgisi gir

NASIL OLUNUR?

Sahip Oldukları Yetenekler:
  • 3D Tasarım ve Modelleme Uygulaması
  • Autocad
  • Bütçe Planlama Ve Raporlama
  • İç Denetçilik Sertifikası
  • ideCAD Statik
  • Mezun Oldukları İlk 5 Üniversite

    1. Uludağ Üniversitesi
    2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)
    3. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)
    4. Kocaeli Üniversitesi
    5. Ege Üniversitesi
  • Mezun Oldukları İlk 5 Bölüm

    Makine Mühendisliği %29.2
    Endüstri Mühendisliği %20.8
    İnşaat Mühendisliği %18.1
    Kimya Mühendisliği %4.2
    Otomotiv Mühendisliği %2.8
  • Çalıştıkları İlk 5 Sektör

    Otomotiv %50
    Yapı %15.3
    Enerji %6.9
    Üretim / Endüstriyel Ürünler %4.2
    Hizmet %4.2
Tüm İstatistikleri Gör

NEDİR?

Maliyet Mühendisi Ne Demek?

Maliyet mühendisi nedir sorusuna; projenin üretim aşamasında yer alan, projenin ne kadar para, zaman ve kaynak gerektireceğini belirleyen ekipte çalışan kişidir, cevabı verilir. Bunun için piyasaya ve rekabet ortamına hakimdir. Projenin veya ürünün yer aldığı sektörle ilgili uzman seviyesinde bilgi sahibidir. Maliyetleri projelendirir. Daha sonra bu projeleri değerlendirir ve kontrol eder. Planlama aşamasında mühendislik prensiplerini kullanır. Yöneticiler tarafından proje hazırlama aşamasında maliyet mühendisi ile görüşmeler yapılır. Maliyet mühendisinden bütçe açısından değerlendirme yapılması istenir. İşçilik, malzeme ve diğer harcamalar açısından öngörülen bir bütçe verilir. Maliyet mühendisi de gerekli araştırmaları yaptıktan sonra bu sayılar üzerinde detaylandırmalar yapar. Eğer rakamlar arasında ciddi farklar varsa gerekli düzeltmeleri ilgili kişilerle birlikte gerçekleştirir. Belli bir bütçe üzerine anlaşma sağlanır. Proje daha sonra teklif verilmek üzere müşteriye götürülür. Maliyet mühendisi görev tanımı şirketin yer aldığı sektör ve projeye göre değişiklik gösterir. Temel amacı, proje için gerekli olan bütçenin iyi analiz edilmesidir. Şirket de bu doğrultuda gerekli bütçeyi ayırır. Bu açıdan önemli bir görevi vardır. Bütçenin üzerinde çıkabilecek sorunlara karşı çözüm üretir. Sorun çözümünde taşeronlar, yatırımcılar veya proje yöneticileri ile görüşmeler yapar. Şirketin en yüksek kazancı elde edebilmesi adına uygun bütçenin hazırlanması için çabalar.

Tümünü Gör

MÜLAKATLAR

Henüz böyle bir bilgi yok!

Üzgünüz, bu pozisyon için henüz bir mülakat bilgisi yok. Başka bir pozisyon inceleyebilir veya mülakat deneyimlerinizi paylaşarak verilerin oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Mülakat bilgisi gir