Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Düzce Üniversitesi, 2006 yılında akademik faaliyetlerine başlayan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temelleri 1976 yılında açılan İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'ne bağlı Düzce Meslek Yüksek Okulu'na dayanmaktadır. 1992 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte Düzce'de meslek yüksekokulunun yanında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı Orman Fakültesi, Tıp Fakültesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Teknik Eğitim Fakültesi ile Akçakoca Meslek Yüksekokulu açılmıştır. 17 Mart 2006 tarihinde ise Düzce Kampüsü resmi olarak ayrılarak Düzce Üniversitesi kurulmuştur.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörGünümüzde üniversite bölümleri gelecek vadeden alanlara doğru bir genişleme gerçekleştirir. Bu nedenle, üniversite bölümleri tercihleri de yıl bazında değişkenlik göstererek taban puanlarının farklı olmasına neden olur.Düzce Üniversitesi taban puanları, fakülte ve bölüm zenginliği ile geniş bir platforma yayılır. Bölgesel olarak üniversite lokasyonun arasında Düzce varsa Düzce Üniversitesi taban puanlarını kılavuzlarda gözden geçirebilirsin. Ayrıca, kendine en uygun bölümü seçerken realist yaklaşımla puan ve sıralamanın önemli olduğunu düşünebilirsin.Düzce Üniversitesi puanlarıbu kapsamda birçok yönden kriterlerini taşıyorsa dikkatini çekebilir.
Üniversitelerin taban puanları belirlenirken üniversitenin kurumsallaşma ve yeniklikleri öğrencilere sunma kapasitesi belirleyicidir. Bu bağlamda, taban puanları tercih döneminde bölüme en düşük puanla giren öğrenciye aittir ve bu zeminde şekillenir. Diğer üniversitelerde de olduğu gibi Düzce Üniversitesi taban puanlarının da belirlenmesi ÖSYM sınavına bağlıdır. Üniversite sınavında soruların cevaplanma istatistiğine göre bazı yıllar taban puanlar düşük olabilirken başarı sıralamaları aynı kalabilir. Kariyer net üzerindenDüzce Üniversitesi tercih puanlarını belirleyen bu iki önemli kriteri kısa ve öz bir şekilde bulabilirsin. Bununla birlikte, Düzce Üniversitesi bölümleri ve puanları ile ilgili verileri geniş çerçevede tek bir merkezde keşfetmek istiyorsan Kariyer.net senin için doğru adres olarak öne çıkar. Sınav öncesi puan kontenjan gibi bilgileritercih motoruüzerinden inceleyebilirsin. Bölüm çeşitliliğin artmasına paralel olarak uygulamalı olarak meslek öğrenme ve iş hayatına hızlı atılma talebin olabilir. Eğer, bu fikirlere sahipsen Düzce Üniversitesi taban puanlarını incelerken ön lisans bölümlerine yönelebilirsin. Bu bölümler, ağırlıklı olarak üniversite sınavın birinci basamağı olarak nitelendirilen TYT puanına göre değerlendirilir. 4, 5 ve 6 yıllık lisans bölümlerinde ise alan puanı olan YKS puanına sahip olman gerekir. Ayrıca, puan türleri arasında yer alan sayısal, eşit ağırlık ve sözel puanları bölümlere girerken kritiktir. Örneğin;Düzce Üniversitesi sıralamalistesinde yer alan tıp fakültesi bölümüne girebilmen için taban puanlarını sayısal ağırlıklı puan türünde tutturman gerekir. Tüm bunlara ilave olarak, bölüm tercihi yaparken birinci ve ikinci öğretim seçeneklerini de istediğin doğrultusunda yönlendirebilirsin.
Düzce Üniversitesi 2006 yılında kurulan ve her geçen gün yeni bölümleri bünyesine ekleyen bir üniversitedir. Hedef odaklı bir tercih yapmak istiyorsan farklı üniversitelerin aynı bölümlerinin sıralamaları senin için önemli. Düzce Üniversitesi taban puanlarını da belirleyen bölüm sıralamasını öğrenmek isteyebilirsin. Tercih listende üst sıralara aldığın bölümlerin yıl bazlı olarak sıralamalarını programlı bir şekilde gözden geçirebilirsin. Bu konuda en hassas durum bölümün açıldığı tarihtir. Eğer, bölüm yeni açılmışsa taban puanı ve sıralaması hakkında detaylı bilgi edinmek zor olabilir. Tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültesi gibi köklü alanlar açısından değerlendirilirse ortalama olarak aynı başarı sıralamalarına içerir. Örneğin;Düzce Üniversitesi sıralamasılistesinde üstlerde yer alan eczacılık fakültesi 2021 yılında açılmasıyla beraber ilk öğrencilerini 2022 yılında 455,87 taban puanıyla aldığı görülür. Bundan sonraki yıllarda eczacılık bölümüne giren öğrenciler bölüm sıralamasında belirleyici unsurdur. Ayrıca, kariyer net üzerinden seçeceğin bölümün yıla göre kontenjan sayısını, taban puanını, birincilik kontenjanını, başarı sıralamasını ve bölüm misyon/vizyonunu bulabilirsin. Bu sayede, sınav sonucun geldiğinde tercih rehberinden yazacağın okul ve bölüm sıralamanı daha gerçekçi yapabilirsin. Bir çok üniversite üst sıralarda kendi üniversitesini tercih edip kazanmışsa öğrencisine bazı imkanlar tanıyabilir. Bu nedenle, Düzce Üniversitesi taban puanlarını gözden geçirirken seçeceğin bölümün ilk 4 tercihinde olması avantajları da beraberinde getirebilir.
Üniversite bölümünün başarı sıralaması, bölüme giren öğrencilerin bireysel başarılarıyla yükselir. Bu kapsamda, her yıl güncellenen üniversite başarı sıralamaları öğrencilerin sonraki yıllarda üniversiteye dahil olmasını hızlandırır.Düzce Üniversitesi başarı sıralamasılistesine bakıldığında bazı bölümlerin son yıllarda yükseliş grafiğinde olduğunu görebilirsin. Bu nedenle, Düzce Üniversitesi bölümlerine bakarken ayrı ayrı başarı sıralamalarını gözden geçirmen tercihte sana avantaj sağlar. Dikkat etmen gereken diğer bir husus ise bölüm başarı sıralamasının TYT ya da YKS puan türüne göre şekillenmesidir. Sonuç olarak, Düzce Üniversitesi son 5 yılda birçok bölümünün kontenjanını doldururken öğrencilerin üniversiteye karşı pozitif bir bakış açısına sahip olduğunu gösterir.
Düzce Üniversitesi tercihsürecinde ÖSYM sınav sonuçlarına göre öğrenci kabul eder. Düzce Üniversitesi taban puanlarını gözden geçiren öğrenciler tercih yapmadan önce üniversiteyi ziyaret edebilir. Üniversitenin tanıtımlarını aktif kullanması öğrencilerin öğrenim olanakları dışında üniversitenin sosyal imkanlarını da tanımasını sağlar. Böylece, Düzce Üniversitesinin tercih edilme olasılığını arttırmada etkili olur. Düzce üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamalarını da bu sürece eklendiğinde avantajlarını arttırabilir. Seçeceğin üniversite bölümünün mevcut taban puanları ve başarı sıralamalarından daha yüksekte olman hedefine ulaşmana seni yakınlaştırır.
Üniversite kapasitesi ile bölümlerin kontenjanı arasında önemli bir ilişki vardır. Üniversite bölümlerinin kontenjanları o yıl içinde bölüme kayıt olabilen öğrenci sayısını ifade eder. İlgili bölümlerin tercih edilme olasılıkları arttıklarında kontenjanlarında da genişleme görülür. YÖK yönetiminin tercih döneminde açıkladığı dokümanlarda ayrıntılı bir şekilde kontenjan hacmini görebilirsin. Ayrıca, kontenjan sayısının artışıyla birlikte Düzce Üniversitesi taban puanlarının da azalma görebilirsin.Düzce Üniversitesi kontenjansayısı her yıl değişirken birçok fakülte, enstitü ve yüksekokulda eğitim imkanı bulunur. Eğer, üniversite ve bölüm tercihlerin arasında Düzce Üniversitesi bulunuyorsaDüzce Üniversitesisayfasından detaylıca bölümleri inceleyebilirsin. Öğrenim süreciyle beraber iş yaşamının da önemli olduğunu düşünüyorsan Kariyer net üzerinden iş fırsatlarını da gözden geçirebilirsin.
Düzce Üniversitesi bünyesinde çeşitli alanlarda eğitim veren pek çok fakülte ve bölüm yer alır. YKS istatiklerine göre Düzce Üniversitesinde en yüksek taban notuna sahip olan bölüm 490,80146 sayısal puanla alım yapan Tıp Fakültesidir. Eczacılık Fakültesi de 455,87849 ile yüksek taban puanına sahip olan bölümler arasında yer alır. Düzce Üniversitesinde en düşük taban notuna sahip olan lisans bölümü ise 209,45345 sözel puanla alım yapan Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümüdür. Dil alanında kariyer yapmak isteyen üniversite adayları, bu bölüme tercih listelerinde yer verebilir....