Konfor İK Direktörü Serap Haznedaroğlu

Konfor İK Direktörü Serap Haznedaroğlu, işe alımlarda ilk olarak medeni cesarete sahip, öğrenmeye ve gelişime açık, iletişimi kuvvetli ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek adaylara odaklandıklarını vurguluyor. Haznedaroğlu, “‘Bizim gibi’ diyebildiğim bir aday diğer adaylar arasından direkt olarak öne çıkıyor” diyor.

Eğitim geçmişiniz ve İK alanını seçmeye karar verme nedenlerinizden başlayabiliriz…

Ben “Eğitim İletişimi ve Planlaması” lisans mezunuyum. İnsanlarla iç içe ve etkileşim halinde olmaya seviyorum, bu yüzden böyle bir bölümde okumayı tercih ettim. Lisans eğitimim sürecinde teorikte gördüğüm kavramları, iş hayatında deneyimleme şansı buldum. Bu süreçte de hem keyif aldım hem de İK alanında kendimi iyi hissedeceğimi düşünerek motive oldum.
İK departmanları kurumlar için sizce ne anlam ifade ediyor?
İK departmanı, şirketin bir kurumu yaşayan ve sürekli gelişen bir organizma haline getiren bir parçası. Bir iş yerinde çalışanların performanslarının verimli olması için o iş yerinde teknik olarak tüm yeterliliğin sağlanması gerekir. Aynı zamanda maddi yeterliliğin yanında samimi çalışma ortamının da sağlanması da önemli. Yani İK departmanı bir kurumun büyüyüp gelişmesi için olmazsa olmazlardan.
Çalışan bağlılığını ve verimini artırmak için kurumunuzda hangi İK süreçlerine önem veriyorsunuz?
Çalışanların bağlılığını sağlamak için onların markamız için sağladığı katkıları göz ardı etmiyoruz, bugünlere gelmemizde onların da payı olduğunu onlara hissettiriyoruz, ekstra katkılarını maddi ve manevi olarak destekleyerek motivasyonlarını artırmak için çaba sarf ediyoruz. Bu doğrultuda çalıştığımızda verim de artıyor. Çalışanlarınızı doğru yerde, doğru zamanda takdir etmeyi bildiğinizde mutlu ve başarılı bir iş yaşantısı kendiliğinden geliyor zaten.
Bu yıl İK hedeflerinizin arasında en önemli başlıklar neler?
Büyüme hedefimiz çok büyük; bu doğrultuda işe alım, yetiştirme, geliştirme, yükseltme ve yedekleme döngüsünün sürekliliğini sağlamak, İK hedeflerimiz arasında en önemli başlıkları oluşturuyor.
Hem genel olarak işe alımlarda hem de kendi ekibinizi oluştururken adayda ilk dikkatinizi çeken vasıflar ve özellikler nelerdir?
Medeni cesarete sahip, öğrenmeye ve gelişime açık, iletişimi kuvvetli ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek yapıda biri olması işe alımlarda ilk olarak baktığım özellikler arasında yer alıyor. “Bizim gibi” diyebileceğim biri olduğunda zaten diğer adaylar arasından direkt olarak öne çıkıyor.
Sizce bir İK’cının en önemli başarı anahtarı nedir?
Her alanda olduğu gibi İK alanında da başarı için tek bir unsur yok tabii ki; iyi bir dinleyici olmak, performans yönetimini doğru yapabilmek ve eğitime ara vermeden, sürekli öğrenmeye açık olmak, İK alanında başarılı olmak için en başta gelen unsurlar diyebilirim.