Pandeminin etkisiyle online modüller artık hayatımızda daha fazla yer alıyor. Gerek resmi toplantılar gerek eğitimler artık online platformlarda gerçekleşiyor. Kimi geleneksel eğitim yöntemlerini tercih etse de online eğitimin özellikle kurumlar için neden daha yararlı olduğunu bu yazıda anlattık.

İş stratejilerini geliştirmek için eğitim ve kişisel gelişim programlarından yararlanan şirketlerin alanlarında daha rekabetçi oldukları bir gerçek. Hal böyleyken kurumların çalışanları için eğitim olanakları sunması, aynı zamanda memnuniyet oranlarını da arttırıyor. Eğitim konusuna yatırım yapan şirketlerde çalışanlar, gelişim alanı buldukları için daha uzun süre aynı şirkette çalışmaya sıcak bakıyor. Tabii şirketlerin bu eğitimleri sağlarken bazı zorlukların üstesinden gelmesi de gerekebiliyor.

  • Küresel İK Araştırmacısı Josh Bersin’in kursiyerler üzerine yaptığı bir araştırmaya göre, ortalama bir çalışan eğitim için haftada sadece 24 dakika ayırabiliyor. Bu nedenle işverenlerin esnek eğitim yöntemleri üzerine yoğunlaşması oldukça önemli.
  • E-eğitim, çalışanların %40 ila %60 oranında daha az vaktini alıyor. (Forbes, 2017) Bu da iş ve kişisel hayatları dışında ayrıca eğitime zaman ayıramayan çalışanlar için online eğitimlerin kritik önem taşıdığını ortaya koyuyor.
  • Kurumsal eğitimde karşılaşılabilecek problemlerin başında “eğitim harici masraflar” geliyor. Örneğin, toplam eğitim masraflarının çoğu ulaşım ve mekan gibi ihtiyaçların giderilmesinde kullanılıyor.

Çalışanlar için internetin sağladığı en önemli olanaklardan biri interaktif öğrenme ortamı yaratması. Ayrıca sadece ders esnasında değil, sonrasında da dersleri izleme fırsatı bu teknolojileri cazip kılıyor. Yapılan derslerin kaydedilmesi, kursiyerlere dersi daha sonra izleme ve not alma seçenekleri sunuyor. Örneğin; dil eğitimi almak isteyenler, gerek dinleme gerek konuşma egzersizleriyle dil öğrenimi her açıdan destekleyebilir. Online eğitim ile birlikte gelen bireysellik ve çeşitlilik, çalışanlarınızın gelişimine büyük ölçüde katkı sağlıyor. Bu şekilde yalnızca dil öğrenimi değil, küresel bir bakış açısı da kazanmış oluyorlar.

Sonuç olarak, online eğitimin hem çalışanlara hem de işverenlere çok daha fazla fayda sağladığı açık. Siz de çalışanlarınızın gelişimine katkı sağlayacak eğitimlerle ilgili bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.