TTNET üniversite öğrencilerine birebir kariyer danışmanlığı yapıyor. Proje kapsamında şu ana kadar üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında eğitim gören 100 öğrenci danışmanlık aldı.

ttnet290x150Üniversitelere özel uygulanan kampüs ziyaretlerini bir üst seviyeye taşıyan bir uygulama geliştiren TTNET,  Mart ayında başlattığı programda öğrencilere birebir kariyer danışmanlığı veriyor. Bilkent Üniversitesi’nde başlayan ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden programda,  TTNET İnsan Kaynakları ekibi öğrencilerle görüşüyor.

Her öğrenciyle 30’ar dakika görüşülüyor

TTNET ekibi, bu görüşmelerde kişilik ve envanter testlerinin sonuçlarını değerlendiriyor. Görüşme sırasında, öğrencilere uygun kariyer ve gelişim planlarını oluşturmaları için kişiye özel yönlendirme ve tavsiyelerde bulunuluyor. Konuyla ilgili bilgi veren TTNET Yönetim Destek Kıdemli Direktörü Hasan Kaya, Y Kuşağı’nın yetkinliklerine göre meslek seçme konusunda zorlandığına ve bu sebeple mezuniyet sonrası kısa sürelerde iş değişikliği yaptığına dikkat çekiyor. Kaya, “Ülkemizde üniversite mezunlarının izledikleri kariyer rotalarına baktığımız zaman, özellikle birkaç yıl içinde kariyerlerinde sık sık değişiklik yaptıklarını görüyoruz. TTNET olarak başlattığımız bu kariyer danışmanlığı hizmeti ile öğrencilerin kendi yetkinliklerini, mesleklerin yetkinliklerini ve sektörleri tanımalarını sağlayarak, onlara destek olmayı hedefliyoruz. Aamacımız, İnsan Kaynakları ekibimizin mevcut birikimleri ile gençlerin hayatlarının bu önemli döneminde onlara destek olmak, kariyer tercihlerini yaparken net olmayan alanlarda önlerini daha net görmeleri için destek vermek” diye konuşuyor.

Öğrenciler kariyer merkezlerinde belirleniyor

Katılımcı öğrencilerin belirlenmesi için öncelikle ziyaret edilecek üniversitenin Kariyer Merkezi ile iletişime geçiliyor. Bu ttnet250x150-ichizmetten yararlanacak öğrenciler, üniversitenin Kariyer Merkezi ve öğrenci topluluklarının desteği ile belirleniyor. Kariyer danışmanlığı mezuniyete daha yakın olmaları sebebiyle 3. ve 4. sınıflarda öğrenim gören üniversitelilere yönelik gerçekleştiriliyor. TTNET’in öğrencilere yönelik kariyer danışmanlığı uygulamasının deneyimlenmesi için başlangıç olarak 2014 yılında; Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi planlamaya alındı.