Kariyer.net Tercih Motoru nasıl kullanılır?

tercih motoru

Öğrenci adaylarının aylarca süren çalışmalar sonrası doğru tercihlerle üniversitelere yerleşmeleri son derece önemli. Bu nedenle biz de Kariyer.net olarak tercih sürecinde öğrenci adaylarına destek olmak istedik ve tercih motoru uygulamamızı hayata geçirdik. İşte, detaylar! 

Üniversite sınavına giren öğrenciler için hazırladığımız üniversite tercih motoru, birçok üniversite adayı tarafından tercih listelerinin hazırlanmasında kullanılabilecek. Alınan puana, başarı sıralamasına göre üniversite adayları işlerini şansa bırakmadan tercih motoru kullanımı sayesinde doğru tercihler yapabilecek. YKS tercih motoru, senin adına tüm kriterleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirerek, öğrenim görmek istediğin bölümleri, üniversiteleri belirleyerek tercih listeni hazırlayacak. Böylece kariyerinin ilk basamağında doğru bir adım atarak, üniversite tercihini güvenli bir şekilde yapabileceksin. Üniversite tercih kılavuzu bilgilerini dikkatlice gözden geçirdikten sonra doğru tercih için üniversite tercih motoru uygulamamızı kullanabilirsin.

Doğru tercihler yapmak için çıktığın yolda, senin için tercih motoru nasıl kullanılır sorusu başta olmak üzere, tüm merak ettiğin sorulara bu yazımızda ayrıntılı olarak yanıt verdik.

Tercih Motoru nedir? 

Kariyer.net tercih motoru, girmiş olduğun sınav sonrası, almış olduğun puanlara ve başarı sıralamana da bağlı olarak, yapacağın tercihlerde farklı alternatifleri detayları ile listeleyecek bir uygulamadır. Sadece puanlar değil bu puanlarla birlikte geçmiş yıllara ait bilgiler, tercih edebileceğin üniversitelere ait aklındaki tüm soruları yanıtlayan detaylar, tercih motoru aracılığı ile sana aktarılır. YKS tercih kılavuzu içindeki bilgileri inceledikten sonra öğrenim görmek istediğin bölümler ve üniversiteler için tercih motoru aracılığı ile etkili bir tercih listesi hazırlayabilirsin. Yoğun çalışmalar sonrası aldığın puanları doğru değerlendirmek istediğinde, tercih motoru puanına ve sıralamana dair tüm konularda sana yol gösterir.   

Üniversitelerin son birkaç yıla ait taban puanlarını, puan türlerini tercih kılavuzu içerisinde yer almayan tüm merak ettiğin bilgileri tercih motoru yardımıyla kısa sürede öğrenebilirsin. Tercih motoru lisans seviyesindeki tüm bölümleri senin için listelerken, üniversitelerin bulundukları şehirleri, vakıf üniversitelerinin burs seçeneklerini, burs oranlarını da öğrenmeni sağlar. Doğru bir tercih listesi hazırlamak ve aldığın puanla üniversiteye yerleşmek için tercih motorunu kullanabilirsin.

“Tercih Motoru”na nasıl ulaşabilirsin? 

Kariyer.net tarafından hazırlanan tercih motoruna ulaşmak için öncelikle Üniversite Rehberi sayfasını ziyaret etmelisin. Üniversiteler hakkındaki ayrıntılı ve doğru bilgilerin yanı sıra ÖSYM tarafından ilan edilen puanları da doğru bir şekilde görmeni sağlayacak olan profesyonel ve kurumsal bir içerik olarak dikkat çeken bu sayfada, sınav öncesi ve sonrası sana yol gösterecek pek çok bilgiye erişebilirsin. Geleceğine yön verecek kararları alırken, yanlış bilgilendirmelerden uzak durmalısın. Lisans programlarında olduğu gibi tercih motoru önlisans programları için yapacağın tercihlerde de tercih motorunu kullanabilirsin.

Kariyer.net Tercih Motoru nasıl kullanılır?

Tercih motoru seni tek tek üniversiteler hakkında bilgi toplamaktan, puanları sıralamaktan, başarı sıralamalarını kontrol etmekten kurtarır. Tek bir listede puanına ve almak istediğin eğitimin özelliklerine göre tüm bilgileri bir arada görebilirsin. Öğrenim görmek istediğin şehir, yerleşmek istediğin üniversite, bölüm hakkında güncel bilgileri karşına çıkartan tercih botu uygulaması, hazırlanan listeden istediğin seçenekleri tercih listene eklemeni sağlar.

Tercih Motoru’nu kullanırken nelere dikkat etmelisin?

Tercih motoru nasıl kullanılır YKS sonrası adayların en çok merak ettiği sorulardan biridir. Üniversite tercih motoru nasıl kullanılır sorusunu yanıtlarken, öncelikle uygulama sayfası içindeki adımları doğru takip etmeye odaklanmalısın. Sayısal, TYT, eşit ağırlık, sözel ya da dil puanı tercih tipini belirlemenin ardından; eğitim dili, üniversite bursları, vakıf ya da devlet üniversitesi eğitim türü, bölüm türü, lisans veya ön lisans eğitim süresi gibi seçeneklerle tercih listende olması gereken ayrıntıları sen belirleyebilirsin. Eğer bir vakıf üniversitesinde öğrenim görmeyi tercih edeceksen, tercih motorunda bütçene göre öğrenim ücretin için sınırları da belirleyebilirsin.

Taban ve tavan puanlarına göre sıralama aralığını bildirdikten sonra, puan aralığını seçerek tercih listende bulunması gereken bilgileri sınırlandırabilirsin. Tüm bu filtreler aracılığıyla karşına çıkacak olan ilgili bölümler ve bağlı oldukları üniversiteleri listeleyebilir, bu listelerden öğrenimini sürdürmek istediğin üniversiteleri tercih listene ekleyebilirsin. Ayrıca vakıf üniversitelerini tercih etmek istediğinde öğrenim ücreti başta olmak üzere, farklı bursluluk durumlarına göre burs miktarlarını da Kariyer.net tercih motoru aracılığı ile öğrenebilirsin.

Tercih Motoru’nu kullan, işini şansa bırakma!

Tercihlerini yaparken gözden kaçırabileceğin pek çok ayrıntı olabilir. Taban ve tavan puanlarla birlikte, yeni öğrenci alacak olan bölümler de bu ayrıntılar içerisinde yer alır. Bu bölümler hakkındaki bilgileri alarak, şartlarına uygun olanları listene ekleyebilirsin. Böylece öğrenim görmek istediğin bölümü doğru tespit ederek, kariyerinin ilk adımı olan üniversite eğitimin için etkili bir liste hazırlayabilirsin. Tercih listende yer alacak olan bölümlerin bir önceki yıla ait kontenjan bilgilerini de inceleyebileceğin tercih motoru, farklı seçeneklerden oluşturabileceğin listeler hazırlamanı sağlar.

Birçok üniversite adayının önemli endişelerinden biri de sınav sonrası bir yükseköğretim programına yerleşememektir. Yorucu çalışma temposu sonrası doğru tercihi yapamamaktan kaynaklanacak bu problemi ortadan kaldırmak için doğru ve güncel bilgilerin yer aldığı tercih motorunu kullanmak işini kolaylaştıracaktır. Puanların yanı sıra üniversitelere ait güncel bilgileri bir arada görebileceğin tercih motoru uygulaması ile sınav sonrasındaki bu önemli süreci de başarıyla tamamlayabilirsin.