ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK
Üniversite RehberiÜniversitelerÜniversite BölümleriÜniversite Taban PuanlarıYKS Tercih MotoruMeslekler Rehberiİşverenlerin TercihiYKS Puan HesaplamaİLK İŞİM VE PROFESYONEL HAYAT
CV ÖrnekleriMaaşlarMaaş HesaplamaMülakata HazırlıkKariyer GünleriStaj ve Bootcamp FırsatlarıStaj Günleriİş HayatıKPSS Puan HesaplamaAday (İş mi Arıyorsun?)
Burada seni bekleyen binlerce ilan var!
İşveren (İlan mı Vereceksiniz?)
Pozisyonunuza en uygun aday burada!
Nedir?
İçindekiler
Milli savunma, bayındırlık, sanayi, tarım gibi çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan; yol inşaat makineleri ile yapılan işe göre çeşitli ekipmanlar monte edilen ve karayolunda insan ya da yük taşımacılığında kullanılmayan motorlu araçlara iş makinesi denir. Dozer, greyder, forklift, kule vinç, mobil vinç, sondaj, ekskavatör, loder ve kamyon gibi çeşitleri bulunan iş makinelerini kullanan kişilere iş makinesi operatörü denir.
İş makinesi operatörünün görevleri sahip olduğu ehliyet türü ve kullandığı iş makinesine göre çeşitlilik gösterir. İş makinesi operatörünün temel görevleri arasında;
İş makinesi operatörü olmak için G sınıfı ehliyete sahip olmak gerekir. G sınıfı ehliyete başvurabilmek için;
İş makinesi operatörü olmak isteyen kişiler, hangi iş makinesinin operatörü olmak istiyorlarsa ona göre bir eğitim alırlar. Bu eğitimleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslar verir ve kullanılan iş makinelerine göre eğitimler çeşitli süreçler ve farklılıklar içerir. Her iş makinesinin farklı bir eğitimi ve uygulaması vardır.