Mekanik Bakım Teknisyeni Nedir?
İÇİNDEKİLER
1. Mekanik Bakım Teknisyeni Ne Demek? 2. Mekanik Bakım Teknisyeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? 3. Mekanik Bakım Teknisyeni Olmak İçin Gerekenler 4. Mekanik Bakım Teknisyeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?Mekanik Bakım Teknisyeni Ne Demek?
Mekanik bakım teknisyeni, üstünün verdiği bakım onarım işlerini yerine getirir. Üretim ya da hizmet esnasında kullanılan malların bakımını yapan mekanik teknisyeni, işleyişin düzenli bir biçimde devam etmesini sağlar. İşletmenin çalışma prensiplerine bağlı kalarak çalışma verimliliğini arttırmak için gerekli teknik desteği verir.
Mekanik Bakım Teknisyeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Gerek bilgisayar destekli gerekse de klasik mekanik ürünlerin bakımını yaparak işlemlerin istenen sürede tamamlanmasını sağlar.
- Tüm mekanik ekipmanların rutin olarak bakımını gerçekleştirir.
- Birden fazla iş kolunu ilgilendiren bakım işlerinde ekip arkadaşları ile koordineli biçimde çalışır.
- Aynı pozisyonda yeni başlayan çalışanlara mekanik bakımı hakkında detaylı eğitim verir.
- Mekanik bakımını yaparken iş ve işçi güvenliğini gözetir.
- Mekanik cihazların bakımlarını düzenli yaparak her şeyin çalışır vaziyette olmasını sağlar.
Mekanik Bakım Teknisyeni Olmak İçin Gerekenler
Mekanik bakım teknisyenleri fabrika ve atölyelerde iş bulur. En az lise ve dengi okullardan mezun olması şartı aranan bakım teknisyenleri meslek yüksek okulu mezunu da olabilir. Teknik liselerde bulunan mekanik bölümlerinden mezun olan kişiler, mekanik bakım teknisyeni olarak çalışabilir. Ön lisans düzeyinde eğitim veren mekanik, elektrik elektronik teknolojisi gibi bölümler de makine bakım teknisyeni yetiştirmektedir.
Mekanik Bakım Teknisyeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Mekanik bakım teknisyeni olmak isteyenler, cihazların işleyişini kavramaya yardımcı olan eğitimler alır. Cihazların işleyişine göre uygun bakım ve onarım yöntemleri hakkında deneyim kazandırılır. Müfredatta teoriye dayalı eğitimler olsa da genellikle atölyelerde uygulamalı eğitim verilir.