Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
İstinye Üniversitesi, 2015 yılında kurulmuş özel bir üniversitedir. Kurulduğu günden bu yana başarılı akademik kadrosuyla öğrencilerine nitelikli bir eğitim verme gayesinde olan İstinye Üniversitesi, bünyesinde toplam 9 fakülte bulundurmaktadır. Lisans eğitimlerinin verildiği dokuz fakülteyi, ön lisans eğitimlerinin verildiği 2 meslek yüksekokulu izlemektedir. Aynı zamanda lisansüstü eğitim için 3 farklı enstitüye sahip olan İstinye Üniversitesi, lisansüstü programlarını Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsünde yürümektedir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavı olarak da bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her sene eğitim öğretim yılı tamamlandıktan sonra düzenlenir. 2022 yılında 3 milyon 243 bin 425 adayın yarıştığı sınava, 2023 yılında 3 milyon 527 bin 466 aday başvurdu. Bu sayı görüldüğü üzere her sene değişebilir. Ancak unutulmaması gerekir ki, başvurulardaki rekor artış rekabeti de beraberinde getirir. Bu yüzden eğer istediğin bölüme yerleşmek gibi bir hedefin var ise yüksek bir puan ve iyi bir sıralama elde etmen gerekir. İstinye Üniversitesi taban puanları okumak istediğin bölüm hakkında sana fikir verebilir.
YKS, Temel Yeterlilik Testleri (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testleri (YDT) olmak üzere 3 oturum şeklinde düzenlenir. İlk oturumda adaylara 120 soru, ikinci oturumda 180 soru, üçüncü oturumda 80 soru yöneltilir. Tüm adaylar TYT oturumuna katılmak zorundadır. 2023 yılında YKS’nin birinci oturumu olarak bilinen Temel Yeterlilik Testleri sınavına 3 milyon 527 bin 466 aday, ikinci oturum olarak bilinen Alan Yeterlilik Testleri sınavına 2 milyon 573 bin 136 aday, üçünü oturum olarak bilinen Yabancı Dil Testleri sınavına ise 388 bin 14 aday başvurmuştur.
Taban puanı ilgili bölüme bir önceki eğitim öğrlında kesin kayıt yaptıran en son öğrencinin puanıdır. Tavan puan ise bunun tam tersini ifade eder. Yerleştirmelerde tavan puan oldukça önemlidir. Ancak ondan daha önemlisi taban puanlardır. Eğer öğrenci bir derece yapmış değil ise puanı taban puana yakın olması gerekir. Bu durumda aday öğrencinin istediği bölüme yerleşme ihtimali o kadar yüksek olur. İstinye Üniversitesi tercih puanları fakülte ve bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Aynı şekilde ön lisans ve lisans eğitimi veren fakültelerin taban puanları da birbirinden farklıdır.
İstediğin bölüme yerleşmek için öncelikle kaç net yapman, kaç puan alman ve başarı sıralamamın ne olduğunu bilmen gerekir. Bir üniversitenin başarı sıralaması ise bir önceki yıl yapılan sınavda o üniversiteyi tercih eden en son öğrencinin sıralamasıdır. İstinye Üniversitesi sıralama listesi de aynı kriterlere göre her yıl değişir. Bu üniversitede yer alan herhangi bir bölümde okumak istiyorsan o bölümün başarı sıralamasına bakman gerekir. Çünkü genel olarak sıralama taban puandan daha önemli kabul edilir. Çünkü senin puanın İstinye Üniversitesi puanları listesindeki tercih edeceğin bölümün puanına yakın ise sıralaman da bölümün taban sıralamasına yakın olacaktır.
Tüm bu bilgilere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan tercih kılavuzlarından ulaşabilirsin. Ayrıca Kariyer.net sistemine göz atman da senin için faydalı olacaktır. Sonuç olarak, dijital oyun tasarımı ya da başka bir bölüm, tercih etmek istediğin fakülte ve bölümün önceki yıllarda kaç puan ile kaçıncı sıradan öğrenci aldığını bilmen gerekir.
Bir üniversitenin sıralaması önceki eğitim öğretim yılında o üniversiteyi kazanan öğrencilerin başarısına göre her sene değişir. Pek çok durumda başarı sıralaması taban puanından daha önemli kabul edilir. İlgili bölümlerin taban puanı ve sıralaması yıllara göre değişiklik gösterir. Bunun nedeni temel olarak her yıl düzenlenen sınavın zorluğu ve öğrencilerin başarısıdır. Öğrencilerin ortalama başarısı üniversitelerin taban sıralamasının yükseltir ya da azaltır. Bu gibi nedenlerden dolayı bir üniversite ve bölümün sıralamasına bakmak taban puanına bakmaktan daha önemlidir. Çünkü bir öğrencinin puanı taban puana ne kadar yakın ise sıralaması da o bölümün sıralamasına o kadar yakın olur.
İstinye Üniversitesi başarı sıralaması da her sene mevcut veriler ışığında güncellenir. 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı’nın 25 yıllık birikimi üzerine kurulan İstinye Üniversitesi, bir vakıf üniversitesidir. Doğal olarak tüm vakıf üniversiteleri gibi başarılı öğrencileri elde edebilmek için aday öğrencilere farklı oranlarda bur imkanı sağlar. Sen de eğer yeterli bir puana ve sıralamaya sahipsen dil ve konuşma terapisi, diş hekimliği, felsefe ya da yazılım mühendisliği bölümlerini burslu olarak okuyabilirsin.
YKS sorularının zorluk derecesi her öğrenciye göre değişiklik gösterebilir. Bazı öğrenciler sınavda zorlanırken, bazıları ise soruları rahat bir şekilde cevaplar. Sınav tamamlandıktan sonra ilk olarak sınav soruları ve cevapları açıklanır. Sınav soruları ve cevaplarının açıklanması 1-2 günü bulabilir. Sınav sonuçlarının açıklanması ise genellikle 1 ayı bulabilir. Yani, Haziran ayında düzenlenen sınavın sonuçları en geç Temmuz ayında açıklanır. Ancak önceki yıllardan edinilen bilgilere bakıldığında sınav sonuçlarının 1 aydan daha kısa sürelerde açıklandığı da görülür.
Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte seni zorlu bir tercih süreci bekler. Ancak İstinye Üniversitesi taban puanları araştırması yaparak bu süreyi faydalı geçirebilirsin. 30 bölüme kadar tercih yapabilecek olduğun için, seçenekleri dikkatli bir şekilde elemen gerekir. Tercih sürecini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamasını birlikte incelemeli ve çıkarımlarını önceki seneleri baz alarak yapmalısın. Bu durum İstinye Üniversitesi tercih listende yer alıyorsa onun için de geçerlidir.
Bir eğitim öğretim kurumunun kaliteli şekilde eğitim verebileceği maksimum öğrenci sayısı o kurumun kontenjanı olarak belirlenir. Üniversitelerin kontenjanları bir önceki sene alınan derslerde başarısız olan öğrencilerin duruma göre değişebilir. Örneğin; 100 kişilik kontenjanı bulunan bir bölümde okuyan öğrencilerin yarısı o dersten geçememiş ve aynı dersi gelecek sene tekrar alması gerekiyor ise o bölümün bir sonraki yıl açacağı kontenjan sayısı da buna göre değişebilir. Bu yüzden sen de İstinye Üniversitesinde okumak istiyorsan İstinye Üniversitesi taban puanları gibi ihtiyaç duyacağın bilgilere üniversiteler sayfasından kolayca ulaşabilirsin. İstinye Üniversitesi kontenjan sayıları mevcut veriler ışığında her sene güncellenmektedir.
İstinye Üniversitesi, çeşitli fakültelere sahiptir ve bu sayede öğrencilere farklı alanlarda eğitim fırsatı sunar. YKS verilerine göre İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi, 517,68232 ile en yüksek giriş puanına sahip olan bölümdür. Ayrıca Diş Hekimliği, 484,36863 taban puanı ile sağlık sektöründe çalışmak isteyen adaylar için tercih edilebilir bir diğer seçenektir. Teknolojiye ilgi duyan adaylar, üniversitenin bünyesinde yer alan farklı mühendislik bölümlerini inceleyebilirler. 481,43017 taban puanıyla Bilgisayar Mühendisliği, ilgili alanda en yüksek giriş puanına sahiptir....