İş hayatının yoğunluğunu düzene sokmak, önemli detayları atlamamak için artık birçoğumuz yardımcı uygulamalardan destek alıyoruz. İK Blog’da bugün, çalışanlar arasında popüler olan mobil uygulamaları ve bu uygulamalardan hangi alanlarda yararlanabileceğinizi sizin için bir araya getirdik.

İçinde bulunduğumuz dijital çağda gün geçmiyor ki yeni bir uygulamayla tanışmayalım. Aslında yapılan her geliştirme, hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da insanların günlük işlerini daha fazla kolaylaştırabilmek için yapılıyor. Günümüz iş dünyasında aynı anda pek çok şeyi kontrol etmek artık daha da zor.  Neyse ki bu konuda teknolojik gelişmeler imdadımıza yetişiyor ve mobil cihazlarımızda kullanabileceğimiz bir dizi yardımcı uygulamayı bizimle buluşturuyor.

Son dönemde iş hayatında popüler olan ve çalışanlara verimlilik sağlayan mobil uygulamaları merak ediyorsanız, hemen başlayalım!

Verimliliği arttıracak 10 uygulama

Slack

Slack; şirketiniz içindeki grup iletişimini kanallar üzerinden yönetebileceğiniz, belgeler paylaşabileceğiniz ve görüntülü arama yapabileceğiniz yardımcı bir uygulama. Tüm konuşmalarınızın kaydını tutarak; kimin, ne zaman, ne söylediğini kolayca bulabilmenizi sağlıyor. Google Drive, Trello, Dropbox, Box, GitHub gibi çok sayıda üçüncü taraf hizmetle de entegre olabiliyor. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyonu var. Ücretsiz versiyonda mesaj sınırlaması gibi kısıtlamalar mevcut. Web ortamında kullanılabildiği gibi IOS ve Android tabanlı cihazlarda da kullanılabiliyor.

Evernote

Özellikle serbest çalışıyorsanız, bu uygulamayla belgelerinizi, notlarınızı ve araştırmalarınızı düzenleyebilirsiniz. Önemli bir proje sürecini yönetiyorsanız, bir şeyleri gözden kaçırmamak adına uygulamadan faydalanabilir notlarınızı hızla alabilirsiniz. Evernote ile haftalar, aylar veya hatta yıllar öncesinden gelen bilgileri hızlıca bulabilir ve arayabilirsiniz. Uygulama içerisinde; yapılacaklar listesi, tarihler, hatırlatıcılar vb. verimliliği arttıracak özelliklerin bulunduğunu da ekleyelim.

G Suite

Belge, sunum ve elektronik tablolar oluştururken, Google’ın yardımcı uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Oluşturduğunuz belgeleri başkalarıyla paylaşabilir ve istediğiniz her yerden belgeleriniz üzerinde çalışabilirsiniz. G Suite sayesinde, gmail arayüzünü kullanarak işletme e-postanızı da yönetebilirsiniz. Diğer ekip üyeleriyle iş birliği yapmak ya da bir doküman hakkında yorumlarını almak istiyorsanız, Google Dokümanlar’ı kullanabilirsiniz.

Airtable

Airtable için excel’in online hali diyebiliriz. Bu uygulamayla tablolar oluşturabilir, yeri geldiğinde bu tabloları veritabanı olarak kullanabilirsiniz. Ekibinizle karmaşık projeler üzerinde iş birliği yapmak ve bu projeleri düzenlemek için Airtable oldukça ideal. Uygulama; editoryal takvim, ürün tanıtımları ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi çeşitli şablonlarla birlikte kullanıcılara sunuluyor.

1Password

Kaç farklı sitede hesabınız olduğunu biliyor musunuz? Peki, “Şifremi unuttum, şifre sıfırlama linki gönder” gibi fonksiyonları sık sık kullanıyor musunuz? O halde bu uygulama sizin için. Birden fazla web sitesindeki şifrelerinizi yönetmenizi ve oturum açmanızı sağlamak için 1Password’ü kullanabilirsiniz. 1Password, favori sitelerinize güvenli giriş yapmanızı sağlıyor. Bunu yaparken, tüm cihazlarınız arasında güvenli bir şekilde senkronize oluyor ve bilgilerinizi şifreliyor.

Things

Things, özellikle Mac kullanıcıları için oluşturulmuş kişisel bir verimlilik yazılımı. Aynı zamanda iPhone, iPad ve saatiniz ile de çalışıyor. Things’i; projeler oluşturmak, görevler/etiketler eklemek ve çalışmalarınızı sınıflandırmak için kullanabilir, önünüzdeki haftayı kolayca planlayabilirsiniz.

Todoist

Mac kullanıcısı değilseniz Todoist’i kullanabilirsiniz. Kişisel üretkenlik yazılımı Things’e yine projeler ekleyebilir, projelerin durumunu güncelleyebilir ve önünüzdeki haftayı planlayabilirsiniz.

 

 

Basecamp

Serbest çalışanlar için tasarlanan Basecamp, bir proje yönetim tool’u… Dünya çapındaki diğer insanlarla grup projelerinde çalışan girişimciler için ideal bir uygulama. Bir sonraki pazarlama kampanyanızı planlamak, bir ürün oluşturmak, müşterilerinizle çalışmak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Asana

Asana, küçük ve büyük ekipler için kullanılan popüler bir verimlilik yazılımı. İş takibi yapmanızı sağlarken aynı zamanda da işletmenizdeki herkesin projelerini ve çalışmalarını yönetmesine yardımcı oluyor. Bir yönetici veya işletme sahibi olarak, bireylere görevler atamak ve güncelleme talep etmek için Asana’yı kullanabilirsiniz.

Zenkit

Proje bazlı bir iş yönetim platformu olan Zenkit, bir proje üzerinde çalışan ekip üyelerinin toplu halde hareket edebilmelerini sağlıyor. Uygulama; tablo, liste, takvim, kanban, fikir haritası gibi farklı görünümler sunuyor. Platformu kullananlar veri girişleri yaparak projeyi yürütebiliyor. Ayrıca projenizin bir yazılım projesi olması gerekmiyor. İster karışık bir yazılım projesi için isterseniz de basit bir toplantı için Zenkit’i kullanabilirsiniz.

Tüm bu uygulamalar elbette ki hiçbir işi sizin adınıza tam olarak yapamaz. Belli bilgileri girdikten sonra takibi bırakmamak da fayda var. Kendinizin ve ekibinizin çalışma şekline en uygun uygulamayı seçin ve programınıza sadık kalın.

Kaynak: Link