Tek tıkla saniyeler içinde üye ol, binlerce ilan arasından kendine en uygun ilanlara başvurmaya başla!
K
Ülkemizin sahip olduğu ormanlık alanlar, orman ürünleri sektöründe etkili bir ülke olmamızı sağlamıştır. Orman ürünleri sektöründe yer alan alt sektör grupları da orman ürünleri sektörünün giderek büyümesine yol açar. Ülkemizde yer alan ormanlık alanların çokluğunun yanı sıra ağaç çeşitliliği de bu sektörün zenginliğini ifade eder. İnşaat, mobilya ve ambalaj alanlarında kullanılan orman ürünleri, aynı zamanda Türkiye için büyük bir istihdamı temsil eder. Orman ürünleri sektörü iş ilanları, bunun önemli bir kanıtıdır. Güncel orman ürünleri sektörü iş ilanları ile sen de bu sektörün bir parçası olabilirsin. Dahil olduğun orman ürünleri sektörü ile birlikte ithalat, ihracat ve üretim alanlarında çalışma imkânı bulabilirsin.
Orman ürünleri sektörü, ağaç mamülleri ve diğer orman ürünlerini kapsayan bir üretimi temsil eder. Üretilen ürünlerin kullanılacakları alana dair çeşitli işlemler görmesi de hem çalışılacak pozisyonun hem de çalışma ortamının nasıl şekilleneceğini belirler. Orman ürünlerinde artan istihdam ile beraber, modern mobilyaların öneminin artması da eş zamanlı olmuştur. Yeni tasarım trendlerinin ortaya çıkmasını sağlayan iş yerleri ise marangozhaneler ve imalathanelerdir. Bu alanlarda çalışan personellerin büyük bir çoğunluğunu erkek çalışanlar oluştursa da son zamanlarda orman ürünleri sektörü iş ilanları bayan çalışanlar için de çeşitli imkânlar sunar.
Orman ürünleri sektörü eleman arayan firmalar kadrosuna katılmak için başvuran adaylardan farklı yeterlilikler ve tecrübeler isteyebilir.
Orman ürünleri sektörü iş ilanları bay ve bayan adaylar için yayınlanan ilanların detaylarından bu konuda daha fazla bilgiye erişebilirsin.
Orman ürünleri sektörü geniş bir sektör olmakla beraber birçok alt grup sektörle iç içedir. Dirsek temasında bulunduğu ve birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığı bu sektörler, orman ürünleri sektöründe çalışabileceğin birçok alanı ifade eder. Bu alanların başında inşaat, endüstriyel tasarım, mobilya ve imalat gelir. Bu alanlarda çalışmak istersen kariyer.net'teki ilanları inceleyebilirsin.
kariyer.net'te güncel olarak yayınlanan orman ürünleri sektörü iş ilanlarını inceleyerek, niteliklerinin ve ilan kriterlerinin uyuşması halinde, uygun ilanlara başvurabilirsin. İlanlara başvurmadan önce firmaların adaylardan bekledikleri özellikleri ve yeterlilikleri iyi bir şekilde analiz etmen faydalı olacaktır. Bu analiz sonrası başvurularını tamamlayıp çalışma yaşamına başlayabilirsin.
Orman ürünleri sektöründe çalışabileceğin birden fazla pozisyonun ve alanın olduğunu bilmen gerekir. Bu alanların başında gelen mobilya sektörü, herhangi bir lisans düzeyi eğitimin olmadan da çalışabileceğin alanlar arasındadır. Ürünlerin hazırlanması, paketlenmesi ve lojistiğinin gerçekleştirilmesinde kolaylıkla çalışabilir ve bu alanda tecrübe sahibi olabilirsin.
Geçmiş tecrübelerinde orman ürünleri sektörü ile alakalı deneyimlerin bulunuyorsa ya da üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olduysan, orman ürünleri sektöründe endüstriyel tasarımcı başta olmak üzere birçok pozisyona başvuru yapabilirsin. Bunun için kariyer.net'i ziyaret etmen ve ilgili ilanlara kolayca başvuru yapman yeterli olacaktır.
Orman endüstri mühendislerinin çalışma alanlarını incelendiğinde ana maddesi ağaç olan çeşitli ürünlerin üretiminde ve tasarımında yer alan tüm çalışmalarda bulunduklarını görebilirsin. Orman endüstri mühendislerinin asıl görevleri ise çalıştıkları yerdeki planlamaları, düzeni, kalite kontrolünü denetleyen, gerçekleştiren kişilerdir. Aynı zamanda ARGE ve üretime ait çeşitli tespitlerde bulunmaları ve bilgi birikimlerini değerlendirebilmek adına öğrencileri eğitebilmeleri onlar için yeni bir çalışma alanı anlamına gelir. Ağaçtan yapılan birçok ürünün üretimi, tasarımı, kullanım özellikleri, kullanım detayları, güncellenen trend dokunuşlarla yenilenen kesimler orman endüstri mühendisliğinin çalışma alanları arasında yer alır.
Bu sektörde yer almak istiyorsan belirli bir eğitim aşamasından geçmen gerekir. 4 yıllık lisans programı dahilinde sunulan Orman Endüstri Mühendisliği bölümünü kazanmak gerekir. Ardından bu 4 yıllık eğitimi başarı ile tamamlaman ve mezun olman çeşitli seçenekleri değerlendirmene ve farklı alanlarda çalışmaya başlamana zemin hazırlar. Mezuniyet koşullarını yerine getirdikten sonra kendini geliştirmek adına birçok farklı kurslar ve eğitimlere de katılabilirsin. Aynı zamanda çalışmak istediğin alanları belirleyerek kendine en ideal olan alternatifi değerlendirebilirsin.
Orman ürünleri sanayiinde çalışmak üzere mühendisler önemli bir role sahip olur. Öncelikle orman endüstri mühendisleri bu alanda çalışmalar yürütebilir. 4 yıllık lisans programına dahil olan Orman Endüstri Mühendisliği eğitimi veren fakülteler farklı puanlamalar ile ülkenin çeşitli yerlerinde eğitime hazırdır. Aynı zamanda Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan kişilerin çalışma alanları ARGE, kağıt fabrikaları, mobilya fabrikaları, devlet planlama enstitüsü, kalite kontrol bölümü, üretim bölümü, tasarım bölümü, yönetim bölümü gibi alanlar ile de seçenekler sunar.
Orman ürünleri iş ilanlarına genellikle Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler başvurabilir. Bununla birlikte belirli dönemlerde gösterilen kolaylıklar ilişkili bölümlerden mezun olan kişilere de istihdam hakkı tanıyabilir. Sınavlarda ve mülakatlarda alınan puanlar, başarı sıralamaları, okul dereceleri seni bu sektöre yönlendirebilir. Kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda olmak üzere birçok farklı alanlarda çalışma imkanı elde edebilirsin. Eğitim durumun, başarı sıralaman, deneyimin ve bilgi birikimin seni farklı pozisyonlara da getirebilir. Ayrıca kendini geliştirmek adına edindiğin diğer eğitimler sana çalışma hayatında başarı ve verimlilik olarak dönüt sağlar.