164

Otomasyon İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Otomasyon cancel

İlanları konuma göre filtrele!

Şu an 4 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Otomasyon İş İlanları

Otomasyon, kelime anlamı olarak yapılacak olan iş yükünün insan gücü ile makine arasında paylaşılmasıdır. Bu paylaşım her zaman eşit değildir. İnsan gücünün çoğunlukta olduğu işlere yarı otomasyon, makine gücünün yoğun olduğu işlere ise tam otomasyon denir. Örneğin; genel elektrik kullanımı veya asansörlerin işleyişi düşünülürse bu olay daha anlaşılabilir hâle gelir. Asansöre binerken, o asansörün hareketini başlatan ilk hamleyi biz yapıyor ve yine durdurmak için de biz tuşlara basıyoruz. Bu sektörde görev yapanlar her türlü makinelerin işleyişinden sorumlu olan kişilerdir. Bu çalışma prensiplerini barındıran otomasyon iş ilanları arasından gerekli incelemeleri yaparak sen de kariyerine bu alanda devam edebilirsin. Şirketler, bünyelerinde bulunan boş pozisyonları doldurmak için çalışan alımı yapar. Sen de ilanlarda anlatılan niteliklere ve edinmen gereken belgelere sahipsen karıyer.net’ten kolaylıkla başvurunu yapabilirsin.

Otomasyon Sektöründe Çalışan Birisi Ne İş Yapar?

Otomasyon sektöründe çalışanlar; çeşitli makine ve cihazların bakımından, yazılımından ve montajından sorumludur. Kısaca bu kişilerin, makinelerle ilgili her türlü alana hâkim olması bekleniyor. Bu yükümlülükler şu şekilde sıralanabilir;

  • Makinelerin gerekli hesaplamalara uygun çalışmasını sağlar.
  • Cihazların programlamasını yaparak yazılım sistemlerini oluşturur.
  • Çeşitli ekipmanların montajını yaparak işlevsellik kazandırır.
  • Bozulan, bozulması muhtemel olan ya da belli sıklıklarla kontrol edilmesi gereken cihazların bakım ve onarımını yapar.
  • Gelişen teknolojiyle beraber değişen otomasyon teknolojilerini öğrenerek gerekirse uygular.
  • Çalıştığı firmanın ekipman eksiklerini ve malzeme maliyetlerini ilgili birimlere bildirir.
  • Otomasyon sektöründe gelişen çalışma koşullarını inceler.
  • Cihazların olası sorunlara karşı güvenlik kontrollerini yapar.
  • Elektrik, trafo ve panolarının tasarımlarını yaparak düzenli çalışma sistemine oturtur.
  • Bünyesindeki işçi ve çalışanları, makine üretiminin ilk basamağından son basamağına kadar takip eder.
  • Bilgisayarda ve çeşitli endüstriyel kaynaklarla çizim yapar.
  • Maksimum verim ve performansı ilke edinen projelere imza atar.
  • Kontrol edilebilir hatta geri bildirim sunabilen sistemler oluşturur.
  • Tasarımı yapılan sistemleri modelleyerek kullanılabilir hâle getirir.
  • Tasarlanan sistemleri modeller ve fonksiyonel hâle getirir.
  • Çıkabilecek problemleri saptayarak gerekli çözümleri sunar.
  • Sadece bir değil, birden çok makinenin uyumlu ve devamlı çalışmasını sağlar.

Birçok iş tanımını içeren güncel otomasyon iş ilanları arasından seçim yaparken bu kriterleri değerlendirdikten sonra başvuru adımına geçmen önem taşır.

Otomasyon Elemanı Olmak için Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Otomasyon sektöründe işe girmek istiyorsan sadece mesleki yeterlilikle ilgili edindiğin bilgiler değil, sahip olduğun özellikler de önemlidir. Otomasyon sektörü eleman arayan firmalar, çalışanlarının gelişen teknoloji ve bunlara ayak uyduran farklı çözümleri takip etmesini ister. Bunun dışında dakiklik, araştırmacı ruh ve sorumluluk bilinci de önemli özelliklerdir. Otomasyon sektörü eleman arayanların çalışanlarında görmek istediği özellikler arasında:

  • Erkek adayların askerlikten muaf olması ya da bu görevini tamamlamış bulunması.
  • Tasarım bilgisi, soyut düşünme ve modelleme bilgisine sahip olma.
  • İlandan ilana değişse de yabancı dil bilgisi.
  • Ekip çalışmasına ve takım ruhuna uyum sağlaması.
  • İş birliğini yönetebilmesi.
  • İletişiminin kuvvetli olması.
  • Veriler ve teknik bilgiler konusunda yetkin olması.
  • Ölçüm ve hesaplama yapabilmesi.
  • Kriz yönetimini sağlaması ve çıkabilecek olası sorunlara karşı çözüm yaratabilmesi yer alır.

Otomasyon alanında işe girebilmen için gereken eğitim şartları ise; en az lise düzeyinde olmalıdır. Teknik liselerde okuyan ve endüstriyel otomasyon teknolojileri dersi alan kişiler bu ilanlara uygunluk taşıyabilir. Ayrıca meslek yüksekokulları tarafından verilen elektrik - elektronik, kontrol ve otomasyon teknolojileri ile endüstriyel otomasyon eğitimlerini almış olman da avantaj sağlar. 

Otomasyon Sektörü Elemanlarının Çalışma Ortamı ve Koşulları Nasıldır?

Devlet kurumları veya özel kurumlarda görev alabileceğiniz bu sektör, birçok alanda kendini gösterir. Günümüzde artan teknolojiyle büyüyen makineleşmeyle gelişen sektörler; otomasyon teknikerleri, mühendisleri ve birçok otomasyon birimi çalışanına ihtiyaç duyar. Gerek firmaların teknik birim odalarında, gerek sanayi bölgelerinde, gerekse fabrikaların tasarım ve düzenleme birimlerinde rol alabilen bu sektör çalışanları farklı alanlarda görev yapabilir. Türkiye’nin birçok şehrinden başvurabileceğiniz gibi otomasyon iş ilanları İstanbul, Ankara gibi filtrelemelerle de bulunduğunuz konum özelinde yayınlananları görebilirsiniz. Bu meslek, çalışma saatleri açısından incelendiğinde ise genellikle tam zamanlı mesai sistemine uyar. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar otomasyon iş ilanları bay veya kadın özelinde olmak üzere alımlarını sürdürür. Sen de kariyer.net’ten ilgili ilanları inceleyerek ve ilan açıklamalarını okuyarak çalışma koşullarını uygun bulduğun ilanlara başvurabilirsin.

Otomasyon sektöründe eleman alımı var mı?

Sanayi sektörünün önemli parçalarından biri olan otomasyon alanında faaliyet gösteren yeni firmaların açılmasıyla işçi ihtiyacı da doğru orantıda artar. Bu nedenle sadece bulunduğunuz şehir değil Türkiye’nin hemen hemen her yerinde otomasyon sektöründe eleman alımı düzenli olarak devam eder. Otomasyon iş ilanı senin daha kolay ulaşabilmen adına kariyer.net yayınlanır. Bu sektörde çalışmak istiyorsan sen de  kolaylıkla başvuruda bulunabilirsin.

Otomasyon sektörü için hangi iş ilanları mevcut?

Makineler ve insanlar arasında tercüman olan bu meslek grubu için sadece otomasyon elemanı olarak değil satış temsilcisi, servis teknisyeni, elektrik elektronik mühendisi gibi pozisyonlara dair de iş ilanları bulunur. Otomasyoncu iş ilanları, günümüzde çokça tercih edilen dinamik bir alana yönelik yayınlanır Sen de bu konulara ilgiliysen ve sektöre giriş yapmak istiyorsan kariyer.net'e girerek aradığın fırsatları yakalayabilirsin.

Otomasyon sektöründeki iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Bu alanda nitelik sahibi olan herkes otomasyon iş ilanları bayan veya erkek fark etmeksizin ilgili ilanlara başvuru yapabilir. Yaş sınırı bulunmayan bu ilanların detaylarında, alanında yetkinlik ve tecrübe öne çıkar. Meslek liseleri ya da meslek yüksekokullarından alacağın eğitim sonucunda bu ilanlara başvurabilirsin. Tüm ilan detaylarını inceleyerek firmaların senden istediği kriterleri öğrendikten sonra otomasyon sektörü iş ilanlarına başvuru yapman daha doğru olur.

Otomasyon sektörü iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Şuan bulunduğun şehirde veya otomasyon iş ilanları Ankara gibi büyük şehirlerde yayınlanabileceği gibi şehirlerin ilçelerine yönelik olarak da görülebilir. Sanayi alanında gelişmiş bölgelerde otomasyon sektörüne yönelik çalışacak elemana daha fazla ihtiyaç duyulabilir. Son zamanlarda başvuru sayısında artış gösteren Adana otomasyon iş ilanları da iş arayanlar tarafından değerlendirilebilecek fırsatlar arasında yer alır. Sen de bu alanda çalışmak istiyorsan kişisel bilgilerin ve güncel özgeçmişinle istediğin ilanlara başvurabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Otomasyon iş ilanlarına başvurmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?

Kontrol ve otomasyon teknikeri ya da mühendisi olmak için ilgili alanlarda eğitim almak gerekir. Adayın mühendis pozisyonunda görev alabilmesi için Mühendislik Fakültesi mezunu olması beklenir. Tekniker adaylarının ise ilgili ön lisans programından başarı ile mezun olması talep edilir. Diğer yandan meslek liselerinin, elektrik elektronik ya da kontrol ve otomasyon gibi bölümlerinden mezun olan kişiler bu alanda çalışabilir.

Otomasyon iş ilanları yoğun olarak hangi şehirlerde yayınlanır?

Otomasyon iş ilanları Türkiye’nin hemen hemen her ilinde görülür. Montaj, devreye alma, bakım ve onarım gibi görevleri yerine getiren otomasyon sektörü personellerine birçok farklı ilde ihtiyaç duyulabilir. Sanayinin geliştiği bölgelerde ise otomasyon iş ilanları daha sık bulunur. Bu bağlamda; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli öne çıkar.

Otomasyon iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Otomasyon işi ilanları seçeneklerine Kariyer.net üzerinden ulaşılabilir. Mühendis, tekniker veya usta gibi pozisyonlar için açılan pek çok ilan adayların karşısına çıkar. Adaylar, filtreleme özelliğini kullanarak kendilerine uygun şartları içeren ilanları listeleyebilir. Akabinde Kariyer.net'te oluşturulan özgeçmiş ile belirlenen ilana başvuru yapılabilir. Adayların başvuru yaptığı ilanlarda belirtilen kriterleri karşılayabilir olması gerekir.

Otomasyon sektöründe çalışmaya yeni başlayanlar için iş imkanları nelerdir?

Otomasyon sektöründe yeni işe başlayacak olanlar için çeşitli iş imkanları bulunur. Yeni mezun olmuş kişiler, deneyimsiz veya yeni mezun başlığı altında açılan iş ilanlarını incelemelidir. İşverenler çoğu zaman tecrübeli personel arasa da yetiştirilmek üzere eleman alımı da yapar. Adaylar, Kariyer.net üzerinden yeni başlayan filtresini kullanarak kendilerine uygun ilanları listeleyebilir.

notifications İş Alarmı kur