Güvenlik, temizlik ve bina yönetimi başta olmak üzere pek çok konuda faaliyet gösteren RGS Group Genel Koordinatörü Cengiz Sezgin yeniden yapılanmakta olan şirketle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Şirketiniz hangi alanda faaliyet gösteriyor? Şirketinizin sektör içindeki konumu nedir?
RGS Group hizmet sektöründe faaliyet göstermektedir. 1992 yılında Melvin Cottrell tarafından kurulan RGS Group Güvenlik, Temizlik, Teknik Arıza & Periyodik Bakım, Sosyal Hizmet Elemanı temini, Bordrolama ve Bina Yönetimi konularında müşterilerine hizmet vermektedir. Sektörde en iyi 3 firmadan biri olan RGS Group, 4 bini aşmakta olan personeli ve geçen yılı kaparken ulaştığı 25 milyon dolar cirosu ile liderliği hedeflemektedir. RGS Group uluslararası ve ulusal pek çok büyük firmaya hizmet vermekte olup bunlar arasında en önemlileri Koç Grup, Sabancı Grup, Eczacıbaşı, Zorlu Holding, Şahinler Holding, BP, POAŞ, JTI, Doğuş Grup, Doğan Holding, Anadolu Bankası olarak sayılabilir. Müşterilerimiz sektörde bu tip işlerini outsource etmek istediklerinde teklif almak için ilk olarak bizi aramaktadırlar.
RGS Group olarak misyonumuzu; modern çalışma metodları ve nitelikli insan kaynağımızla müşterimiz ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak, zaman ve enerjilerini asıl faaliyet konularına yardımcı olmak şeklinde tanımlayabiliriz. RGS Group olarak kurulduğumuz günden bu yana büyük bir atılım içinde olup ileriye dönük hedeflerimizi de bu atılımları arttırmak ve dış kaynak kullanımı konusundaki yeni trendlere ayak uydurmak için sürekli çalışmaktayız.
RGS Group ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ne sahiptir. Tüm süreçlerinde dökümantasyon, uygulama ve etkinliğin kontrolu ilkeleri ana unsurlardır.
RGS Group 5188 Özel Güvenlik Yasası çerçevesinde sunduğu kaliteli, etkin ve başarılı güvenlik hizmetiyle bugün ülkemizde faaliyet gösteren en seçkin güvenlik kuruluşlarından biridir. Uyguladığı Kalite Yönetim Sistemi’yle doğru personeli, en doğru metodları kullanarak eğiten kuruluşumuz tüm sorumluluklarını günde 24 saat, yılda 365 gün yerine getirmektedir. 5188 nolu yasa gereğince tüm çalışmalarını tamamlamış ve Güvenlik Faaliyetleri Yeterlilik Sertifikası ve Eğitim Kurumu Sertifikası’nı almıştır. Tüm güvenlik elemanlarının eğitimlerini 2005 Nisan başına kadar tamamlayarak sektörde fark yaratmak gayesindeyiz. Sabit koruma, özel kişisel koruma, özel güvenlik elektronik sistemleri ve danışmanlık hizmetleri hizmetlerimiz arasındadır.
Sanayi kuruluşları, ticari kuruluşlar ya da kişiler olmak üzere bugünkü sosyal ortamda yüksek riski olan her yerde, RGS Group akla gelmektedir.
RGS Group uzman kadrosuna sağladığı her tür lojistik ve eğitim desteğiyle hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarmaktadır. Denetim, motorize ekiplerin sorumlu oldukları iş alanlarını 24 saat kontrol etmeleriyle sağlanır. Ayrıca merkezi telsiz sistemi, hassas olan noktalarla sürekli iletişimi sağlar.

Sektörün en önemli sorunu sizce nedir?
Sektörümüzde yeni çıkan ve 27 Mart itibariyle yürürlüğe girecek olan Özel Güvenlik Yasası ile personel niteliği ve hizmet kalitesinin artacağına yönelik düşüncelerimiz güvenlik hizmeti açısından büyük yarar sağlayacağı yönündedir. Zira artık sektörde sigortasını ve vergisini ödemeyen, finansal yapısı güçlü olmayan firmalar doğrudan elemine olacaktır. Yasa koyucu bu konularda son derece hassas davranmış olup bu işi ancak doğru ve iyi yapabilenler ayakta kalabilecektir. Ancak temizlik hizmeti için aynı noktaları söylemek mümkün değildir. Zira son derece zayıf firmalar sektörde halen iş yapmaktadır. Vergi ve sigortasını ödemeyen hatta sigortasız işçi çalıştıran bu tip firmalar tekliflerinde son derece düşük fiyatlar vererek müşteriyi hatalı yönlendirmekte ve işi alabilmektedir. Müşteri bunu kendi maliyet avantajı olarak gördüğünden sektörde her isteyen bu işi yapabilmekte ve yapılan işin kalitesizliği nedeniyle bu sektörde bu işi doğru yapanlar da bu anlamda küçük görülmektedir. Dolayısıyla temizlik hizmetleri içinde bu tip bir kurallar silsilesine ihtiyaç vardır.

Şirketinizin organizasyon yapısını anlatabilir misiniz? Hangi departmanlarınız var? Ne gibi görevler yürütüyorlar?
Şirketimiz Ekim 2004 tarihi itibariyle yeniden yapılanma ve kurumsallaşma sürecine girmiştir. Bu süreçte tüm organizasyon yapısı yeniden sorgulanmış ve iş tanımları üzerinde yeniden çalışma başlatılmıştır. Bu süreç 2005 yılı içerisinde tamamlanacak olup daha güçlü ve daha iyi eğitimli profesyonellerden oluşan, sonuç odaklı, takım çalışmasına yatkın bir ekip oluşturulma çalışmaları devam etmektedir. Temizlik, Güvenlik, Personel, Teknik Hizmetler & Bina Yönetimi, Satınalma & İdari İşler ve Muhasebe Departmanları bu organizasyon içinde bulunmaktadır. Güçlü bir Pazarlama Departmanı oluşturulma aşamasına girilmiştir. Söz konusu fonksiyonlar, doğrudan genel koordinatöre rapor etmektedirler. Genel Koordinatör, Yönetim Kurulu Başkanı ile sık sık görüşmekte ve stratejik konular hızla halde tartışılarak seri kararlar alınmaktadır.

Uzun vadede şirket adına planlarınız neler?
2005 yılı RGS Group için yeniden yapılanma ve kurumsallaşma yılıdır. Bu süreçte RGS Group, ilgili alt yapıyı kurarak 2006 yılından itibaren çok daha verimli ve müşterilerinin memnuniyetini arttırarak hem onlara hem de istihdam ettiği personelle ülke ekonomisine daha fazla katkı yapacak ve bunu önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı sürdürebilecektir. Önümüzdeki aylardan itibaren daha büyüyebilmek için bazı firsatlar üzerinde çalışılmaktadır. Ancak söylenmesi gereken en önemli nokta RGS Group’un önümüzdeki beş yıl içinde sektörde lider olmasını sağlamaktır.

Şirketinizde çalışacak adaylarda ne gibi özellikler arıyorsunuz?
Şirketimizde çalışacak personelde iyi bir eğitim, sektör tecrübesi, yabancı dil, takım çalışmasına eğilim, sonuç odaklılık, dinamik ve atak bir görünüş aranmaktadır. Çok sıkı bir masabaşı çalışması ve akabinde seçilen adaylarla yapılan doğrudan görüşmeler sonrasında yeterli elemanlar şirketimize katılmaktadır.

İnsan Kaynakları departmanınızın işleyişinden bahseder misiniz? İşe alım, performans değerlendirme süreçleri nasıl işliyor?
Halen İnsan Kaynakları Departmanı oluşturma çalışmaları başlatılmış durumdadır. İşe alım ve performans değerlendirme süreçleri yeniden tasarlanmakta olduğundan bu yılın en önemli işlerinden biri olcaktır.

Kariyer.net’ten nasıl yararlanıyorsunuz?
Halen işe alacağımız elemanların seçiminde Kariyer.net ile birlikte çalışıyoruz. Sınırsız üyeliğimiz ve dolayısıyla birlikte yaptığımız çalışmalar var. Son dönemde aldığımız elemanları onların desteği ile bünyemize kattık. Bu konuda çok başarılılar. Umuyoruz bu birliktelik devam edecektir.