Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Nedir?
İÇİNDEKİLER
1. Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Ne Demek? 2. Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? 3. Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Olmak İçin Gerekenler 4. Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Ne Demek?
Firmanın hizmet verdiği sektörden, müşterilerinden ve diğer tüm ilişkilerinden, katma değer yaratmak adına çalışmalar yürüten kişilere, strateji ve iş geliştirme uzmanı denir. Strateji ve iş geliştirme uzmanı, potansiyel iş imkanlarını değerlendirerek yapılacak işlemlerin sırasını belirler ve sürecin takibini yapar.
Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Strateji ve iş geliştirme uzmanının işlemlerin sırasıyla yapılmasından, uygulanmasına ve gerekli durumlarda işin desteklenmesine kadar geniş bir görev alanı bulunur. Diğer sorumlulukları arasında şunlar yer alır;
- Kurumun stratejik performansını belirlemek ve sürecin düzenli devam etmesi için takipte kalmak,
- Mevcut ürünlerin ve hizmetlerin müşteri taleplerine de bağlı olarak geliştirilmesini sağlamak,
- Büyüme hedefi olan şirketin stratejik ortaklık kurma sürecini yönetmek,
- Organizasyon verimliliğini arttırmak için yeni adımlar atmak,
- Markalar arası etkileşim sağlayarak satın almaya yönelik yeni fırsatlar yakalamak,
- Stratejik girişim süreçlerinde mali departman ile birlikte çalışma planı hazırlamak,
- Nitelikli yatırım fırsatlarını tüm yönleri ile değerlendirmek ve rapor hazırlamak,
- Firma için müşterilerin ihtiyaçlarını da göz önüne alarak yeni ürünlerin geliştirilmesine imkan tanımak.
Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Olmak İçin Gerekenler
Strateji ve iş geliştirme uzmanı olmak isteyen kişilerin üniversitelerin; Ekonomi, Mühendislik, Girişimcilik ve İşletme Mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekir. Ayrıca yüksek lisans yapanlar ya da iş geliştirme sertifika programlarına katılanlar da strateji ve iş geliştirme uzmanı olarak iş hayatına atılabilir.
Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Yeni iş fikirleri geliştirme derslerinin yoğunlukta olduğu eğitim programlarında; iş fikirlerinin araştırılması ve değerlendirilmesine yönelik dersler de yer alır. Müşteri bulmak ve müşteriyi firmaya çekmek sürecinde karşınıza çıkan sorunlar ile nasıl baş edebileceğinize dair detaylı eğitimlere de sertifika programlarında yer verilir.